7 tips for bedre lydopptak

Innholdsfortegnelse:

7 tips for bedre lydopptak
7 tips for bedre lydopptak
Anonim

Lydopptak er ofte en ettertanke for videografer, men det er like viktig for det ferdige produktet som den innspilte videoen. Godt lydopptak krever litt innsats, men det er vel verdt det.

Det er alltid lettere å optimalisere kvaliteten på den innspilte lyden enn å fikse lyd som ikke er standard i etterproduksjon.

Bruk en mikrofon av høy kvalitet

Image
Image

Mikrofonene som er innebygd i videokameraer er vanligvis av lav kvalitet. De fanger ikke alltid opp lyden godt, og noen ganger ender du opp med å høre lyden fra videokameraet som fungerer.

Hvis mulig, bruk en ekstern mikrofon når du tar opp videoer. En lavalier (jakkeslag) mikrofon, som den typen nyhetsopplesere bruker, er diskret og spesielt nyttig når du vil høre noens stemme tydelig. For å gi fortelling utenfor kameraet – som med en podcast eller overdub – fungerer en hodesettmikrofon av god kvalitet best.

Monitor the Sound

Hvis du kan koble hodetelefoner til kameraet, gjør det. De lar deg høre nøyaktig hva kameraet hører, slik at du vet om motivet ditt snakker høyt nok eller om bakgrunnsstøyen er for distraherende. Bruk de beste hodetelefonene du har for de beste resultatene.

Støyreduserende modeller, eller i det minste hodetelefoner som dekker øret helt, vil tjene deg bedre enn øreplugger.

Begrens bakgrunnsstøy

Bakgrunnsstøy er distraherende i en video og kan komplisere redigeringsprosessen. Slå av vifter og kjøleskap, så du ikke hører dem nynne. Hvis det er et vindu åpent, lukk det for å stenge ute trafikkstøy eller fugletvitring.

De fleste gode lydredigeringsverktøy kan fjerne bakgrunnsstøy, men bare hvis støyen er konstant. Variabel miljøstøy kan ikke enkelt fjernes.

Slå av musikken

Hvis det spilles musikk i bakgrunnen, slå den av. Å la den stå på mens du spiller inn gjør redigering vanskelig fordi du ikke kan klippe og omorganisere klipp uten å høre hoppene i musikken. Hvis du liker musikken og vil ha den i videoen, er det bedre å legge den til i opptaket senere.

Ta opp bakgrunnslyd

Tenk på lyder som er spesifikke for hendelsen du spiller inn, og ta dem opp på bånd. Hvis du er på et karneval, bidrar musikken til karusellen og lyden av popcorn-popperen til stemningen i videoen din og hjelper seerne til å føle at de er der med deg.

Ta opp disse lydene tydelig uten å bekymre deg for videoopptakene. Mens du redigerer, kan du flytte rundt på lydklippene og la dem spille av under forskjellige deler av videoen din.

Se opp for vinden

Opptak utendørs på en vindfull dag er vanskelig fordi vindens påvirkning på mikrofonen kan skape høye smelle- eller poppelyder. Du kan kjøpe en vindbeskytter til mikrofonen din for å kutte ned på denne effekten, eller i en klype-slip en uklar sokk over mikrofonen.

Men svært høye vindforhold vil overvelde selv høykvalitetsmikrofoner med vindskjermer.

Legg til senere

Du kan alltid legge til lyd senere. Hvis du tar opp i et høyt område, vent og ta opp fortellingen senere når du er i et roligere sted. Du kan også legge til lydeffekter, som er tilgjengelige med mange redigeringsprogrammer.

Anbefalt: