Hva er en MIDI-fil?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en MIDI-fil?
Hva er en MIDI-fil?
Anonim

What to Know

  • En MIDI-fil er en fil med digit alt grensesnitt for musikkinstrumenter.
  • Åpne en med VLC, Windows Media Player eller WildMidi.
  • Konverter til MP3, WAV osv. med Zamzar.

Denne artikkelen forklarer hva en MIDI/MID-fil er, hvordan du åpner en og hvordan du konverterer en til et annet filformat, inkludert noter.

Hva er en MIDI-fil?

En fil med filtypen. MID eller. MIDI (uttales som "mid-ee") er en fil for digit alt grensesnitt for musikkinstrumenter.

I motsetning til vanlige lydfiler som MP3-filer eller WAV-filer, inneholder disse ikke faktiske lyddata og er derfor mye mindre i størrelse. De forklarer i stedet hvilke toner som spilles, når de spilles, og hvor lang eller høy hver tone skal være.

Filer i dette formatet er i utgangspunktet instruksjoner som forklarer hvordan lyden skal produseres når den er koblet til en avspillingsenhet eller lastet inn i et bestemt program som vet hvordan de skal tolke dataene.

Dette gjør MIDI-filer perfekte for deling av musikalsk informasjon mellom lignende applikasjoner og for overføring over internettforbindelser med lav båndbredde. Den lille størrelsen gjør det også mulig å lagre på små enheter som disketter, en vanlig praksis i tidlige PC-spill.

Image
Image

Du kan lese mer om MIDI-filformatet på MIDI.org: About MIDI.

Hvis du allerede vet hvordan du åpner Musical Instrument Digital Interface-filer og i stedet ser etter måter å laste ned noen, kan du prøve Hit Trax.

Hvordan spille MIDI-filer

MIDI-filer kan åpnes med Windows Media Player, VLC, WildMidi, TiMidity++, NoteWorthy Composer, WildMIDI, Synthesia, MuseScore, Amarok, Apples Logic Pro, og sannsynligvis noen andre populære mediespillere.

For å spille en online, prøv Online Sequencer.

Image
Image

Noen av disse skrivebordsprogrammene åpner MIDI-filer på Linux også, spesielt TiMidity++, WildMIDI og Amarok.

Midi Sheet Music er et bærbart program (du trenger ikke å installere det) som også kan spille av filen, og det viser deg til og med notene i sanntid under avspilling. Den lar deg også konvertere den til noteark som du kan skrive ut eller lagre på datamaskinen din som enten PDF eller som flere PNG-bilder.

Sweet MIDI Player er en MIDI-spiller for iPhone og iPad, men den spiller bare 75 prosent av filen med mindre du betaler. Android-brukere kan åpne MID-filer med Fun Fun MIDI Player eller MIDI Voyager Karaoke Player.

En fil med filtypen. MID kan i stedet være en MapInfo-datafil. Du kan åpne en med GDAL.

Hvordan konvertere en MIDI-fil

Zamzar er en gratis online filkonvertering som kan konvertere MIDI til MP3, WAV, AAC, FLAC, OGG, WMA og noen få andre lydformater. Andre verktøy fungerer like bra, noen av dem er i denne listen over gratis lydkonverteringsprogrammer.

Midi-noteprogrammet ovenfra kan brukes til å konvertere filen til noter.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

På dette tidspunktet, hvis du har prøvd alt ovenfor og ingen av nettstedene eller programmene vil åpne filen din, er det viktig å vite at noen filer deler noen av de samme bokstavene i filtypen selv om deres formater er ikke relatert.

Med andre ord kan filen din se ut som om den er MIDI eller MID når den egentlig er noe lignende som MD eller MII. I dette tilfellet, hvis du virkelig har en MII-fil, har du en Wii Virtual Avatar-fil.

En annen filtype som ser ut som dette er MDI, brukt for Microsoft Document Imaging-filer. Hvis du har denne filen, vil den ikke fungere med programmene lenket ovenfor, men krever i stedet Microsoft Office eller MDI2DOC-konverteren (for å konvertere den til DOC).

FAQ

    Hva er en MIDI-karaoke-fil?

    MIDI-karaokefiler er MIDI-filer som inkluderer sangtekster. Programmer som støtter MIDI-karaokefiler viser tekster på skjermen synkronisert med musikken.

    Hvilken programvare sammenligner en MIDI-fil med det som spilles på et keyboard?

    I tillegg til Midi Sheet Music, kan gratis MIDI-sequencers som MuseScore, SynthFont og KlaverScript gjøre MIDI-filer om til notasjon. Disse programmene lar deg også redigere og komponere dine egne MIDI-spor.

    Kan jeg endre instrumentet som spiller en MIDI-fil i Audacity?

    Nei. Selv om Audacity-programmet lar deg importere og spille MIDI-er, støtter det ikke redigering av MIDI-er. Bruk en MIDI-sequencer eller en digital lydarbeidsstasjon (DAW) som Ableton Live, Acid Pro 10, FL Studio, Reaper eller Sonar for mer avanserte redigerings alternativer.

    Hva er forskjellen mellom MIDI, WAV og MP3?

    WAV- og MP3-filer er større og vanskeligere å redigere enn MIDI-filer. Siden MIDI-filer er små og bare inneholder de faktiske musikknotene, er de det foretrukne formatet for å skrive og redigere musikk elektronisk.

Anbefalt: