Hvordan koble en Surface Laptop til en skjerm

Innholdsfortegnelse:

Hvordan koble en Surface Laptop til en skjerm
Hvordan koble en Surface Laptop til en skjerm
Anonim

What to Know

  • Microsofts Surface Laptop 3 og 4 sender ut video gjennom USB-C-porten.
  • Surface Laptop og Laptop 2 bruker Mini-DisplayPort i stedet.
  • Du trenger sannsynligvis en adapter for å koble en Surface Laptop til de fleste skjermer.

Microsofts Surface Laptop har støtte for opptil to skjermer med en oppløsning på opptil 4K, men Surface Laptop i seg selv har bare én videoutgang. Denne artikkelen tilbyr flere måter å koble en Surface Laptop til én eller flere skjermer.

Hvordan koble en Surface Laptop til en skjerm (Surface Laptop 3 og Laptop 4)

Microsofts nyeste Surface Laptop-modeller, Laptop 3 og Laptop 4 bruker en USB-C-port for å sende ut video.

Den kan kobles direkte til en skjerm med en USB-C-videoinngang; imidlertid mangler de fleste skjermer denne inngangen. Du trenger sannsynligvis en skjermadapter; Microsoft selger følgende adaptere.

  • USB-C til DisplayPort
  • USB-C til HDMI
  • USB-C til VGA

Surface Laptop 3 og Laptop 4 vil også fungere med tredjepartsadaptere.

Slik kobler du Surface Laptop til en skjerm når du har riktig adapter.

Image
Image
  1. Slå på skjermen.
  2. Koble en USB-C-kabel til Surface Laptops USB-C-port.

    USB-C-kabelen må være kompatibel med DisplayPort- alternativmodus. De fleste er det, men noen rimeligere kutter denne funksjonen. Sjekk USB-C-kabelens spesifikasjoner, hvis tilgjengelig.

  3. Hvis skjermen din har en USB-C-videoinngang, kobler du USB-C-kabelen direkte til skjermen.

    Ellers kobler du USB-C-kabelen til en videoadapter, og kobler deretter videoadapteren til den tilsvarende videoinngangen på skjermen.

  4. Surface Laptop vil oppdage skjermen automatisk.

Mens din Surface Laptop vil sende ut video automatisk, kan det være lurt å endre oppløsningen eller plasseringen til den andre skjermen. Lifewires veiledning for å legge til en ekstra skjerm i Windows hjelper deg med å finne og velge de riktige innstillingene.

Hvordan koble en Surface Laptop til en skjerm (Surface Laptop og Laptop 2)

Surface Laptop og Laptop 2 har ikke USB-C-port og bruker i stedet Mini-DisplayPort.

Nesten alle moderne skjermer støtter DisplayPort-inngang, men bruker en DisplayPort-tilkobling i full størrelse i stedet for Mini-DisplayPort. Du trenger en Mini-DisplayPort til DisplayPort-kabel.

Eldre skjermer uten DisplayPort vil også kreve en DisplayPort til VGA- eller DVI-adapter.

Følg trinnene nedenfor når du har riktig kabel eller adapter.

  1. Slå på skjermen.
  2. Koble Mini-DisplayPort til DisplayPort-kabelen til Surface Laptops Mini-DisplayPort-utgang.
  3. Koble Mini-DisplayPort til DisplayPort-kabelen til skjermens DisplayPort-inngang.

    Hvis du bruker en adapter, kobler du Mini-DisplayPort til DisplayPort-kabelen inn i adapteren, og deretter kobler du adapteren til skjermens tilsvarende inngang.

  4. Surface Laptop vil oppdage skjermen automatisk.

Slik kobler du til en Surface bærbar PC med en Surface Dock

Microsofts Surface Laptop har bare videoutgang inkludert på den bærbare datamaskinen, men kan støtte mer enn én skjerm.

Du kan koble til en ekstra skjerm ved å bruke Microsoft Surface Dock, et periferutstyr som selges av Microsoft og kobles til via Surface Connect. Det er den tilpassede, magnetisk festede porten som brukes til å lade og drive Surface Laptop.

Surface Dock kan håndtere opptil to 4K-skjermer i tillegg til den bærbare datamaskinens innebygde skjerm.

Microsoft tilbyr to Surface Dock-modeller. Den eldre, originale Surface Dock bruker Mini-DisplayPort for å sende ut video, og den nyere, dyrere Surface Dock 2 bruker USB-C. Som med Surface Laptop selv, trenger du en adapter for å koble til skjermen hvis den mangler en Mini-DisplayPort eller USB-C-inngang.

Slik bruker du Surface Dock.

  1. Slå på hver skjerm du vil koble til Surface Laptop.
  2. Koble Surface Dock til Surface Laptop via Surface Connect-porten.
  3. Koble hver skjerm til Surface Dock. Hvis du bruker adaptere, kobler du adapterene til Surface Dock først, og deretter kobler du til skjermene.
  4. Surface Laptop vil oppdage hver skjerm automatisk.

Flere måter å koble en Surface Laptop til en skjerm

Surface Laptop 3 og Surface Laptop 4, som bruker USB-C til å sende ut video, kan brukes med de fleste tredjeparts USB-C-dokkingstasjoner.

Selv om du kan bruke tredjeparts USB-C-huber eller dokkingstasjoner for å koble en Surface Laptop 3 eller Laptop 4 til en skjerm, setter noen modeller begrensninger på videoutgangen. Sørg for å dobbeltsjekke huben eller dokkens videoegenskaper.

I noen situasjoner kan du koble til flere skjermer med en seriekobling. Det innebærer å koble en DisplayPort- eller USB-C-videoutgang til en skjerm og deretter koble en annen skjerm til den første skjermen.

De fleste skjermer har ikke videoutgang i tillegg til videoinngang, og på grunn av dette kan de ikke kobles sammen. Skjermer som kan seriekobles inkluderer BenQ PD2700U og Dell U2721DE. Alle Surface Laptop-modeller har kjedestøtte.

FAQ

    Hvordan kobler jeg Surface Pro til en bærbar skjerm?

    Du kan bruke Surface Pros innebygde Miracast-skjermspeiling for å utvide eller duplisere skjermen trådløst på en kompatibel Windows 10 bærbar PC. På Surface, åpne Action Center > Connect og finn enheten din og godta tilkoblingen. For å endre måten skjermen viser innhold på, bruk Windows-logotasten+P for å veksle mellom alternativer som Extend eller PC Bare skjerm

    Kan jeg koble min Surface bærbare datamaskin til TV-en trådløst?

    Ja, hvis TV-en din også har Miracast, kan du koble til og speile den bærbare skjermen ved å bruke de samme trinnene ovenfor for å projisere en Surface Pro til en bærbar datamaskin. Hvis smart-TV-en din ikke har Miracast, kan du bruke Microsoft Wireless Display Adapter til å opprette en trådløs forbindelse mellom TV-en og den bærbare datamaskinen.

Anbefalt: