AT&T og Google kunngjør bytte til Android-meldinger via SMS

AT&T og Google kunngjør bytte til Android-meldinger via SMS
AT&T og Google kunngjør bytte til Android-meldinger via SMS
Anonim

AT&T er den nyeste telefonoperatøren som snart får alle Android-telefoner til å bruke Googles Android Messages som standard.

Google og AT&T kunngjorde byttet onsdag, og sa at de jobber med å få enhver AT&T-kunde med en Android-telefon til å bruke Messages by Google som standard meldingsapp.

Image
Image

"Samarbeidet har som mål å bidra til å akselerere industrien mot global Rich Communication Services (RCS)-dekning og interoperabilitet for å tilby en konsistent, sikker og forbedret meldingsopplevelse for alle Android-brukere over hele verden," la Google til i sin kunngjøring.

Bedriftene spesifiserte ikke når Android-brukere kunne forvente den offisielle overgangen fra SMS til RCS, bare at det ville skje «snart».

Pushet for en enhetlig RCS-tekstopplevelse (som ble opprettet som Androids versjon av Apples iMessage) var opprinnelig et joint venture av AT&T, Verizon og T-Mobile, men telefonoperatørene kansellerte planene sine.

I stedet har T-Mobile – og nå AT&T – inngått separate partnerskap med Google for å prioritere Android Messages. Verizon er for øyeblikket den eneste amerikanske telefonoperatøren som ikke har forpliktet seg til å bruke Android Messages som standard meldingsapp.

Google sa at fordelene med å bruke RCS over SMS er ingen tegnbegrensninger, bildedeling i full oppløsning, muligheten til å dele større filer, en bedre gruppechatopplevelse, skriveindikatorer og lesebekreftelser, Wi-Fi-støtte, og mer.

Mange eksperter sier fortsatt at med så mange brukere som allerede er innebygd i andre meldingsapper, føles ikke RCS som om det er verdt sprøytenarkoman lenger.

Særligst er det at RCS-tjenester som Android Messages tilbyr ende-til-ende-kryptering for en-til-en-chatter mellom personer med chattefunksjoner aktivert, noe Google også kunngjorde onsdag.

Menge eksperter sier imidlertid fortsatt at med så mange brukere som allerede er innebygd i andre meldingsapper, føles ikke RCS som om det er verdt sprøytenarkoman lenger. Spesielt siden andre meldingsapper som WhatsApp, Telegram og Signal allerede tilbyr flere funksjoner enn RCS for øyeblikket tilbyr, med enda bredere tilgjengelighet og kompatibilitet.

Anbefalt: