Regsvr32: Hva det er & Hvordan registrere DLL-er

Innholdsfortegnelse:

Regsvr32: Hva det er & Hvordan registrere DLL-er
Regsvr32: Hva det er & Hvordan registrere DLL-er
Anonim

What to Know

  • For å registrere en DLL-fil myfile.dll, skriv inn regsvr32 myfile.dll, og for å avregistrere den, skriv r egsvr32 /u myfile.dllinn i kommandolinjen.
  • Hvis du får en feilmelding når du prøver å registrere en DLL-fil, kan det hende du ikke har de riktige tillatelsene eller filen kan bli blokkert.
  • Andre feil kan skyldes en manglende avhengighet; i så fall, bruk Dependency Walker for å se alle avhengigheter som DLL-filen krever.

Denne artikkelen forklarer hvordan du bruker regsvr32-kommandolinjeverktøyet i Windows og hvordan du fikser noen regsvr32-feil. Regsvr32 brukes til å registrere og avregistrere OLE-kontroller (Object Linking and Embedding), som DLL-filer og ActiveX-kontroll. OCX-filer. Du må kanskje registrere en DLL-fil hvis du ser en DLL-feil på datamaskinen din.

Hvordan registrerer og avregistrerer du en DLL-fil

Hvis referansene i Windows-registeret som refererer til DLL-filen på en eller annen måte blir fjernet eller ødelagt, kan det hende programmer som må bruke den DLL-filen slutte å fungere. Det er når denne tilknytningen til registeret brytes at en DLL-fil skal registreres.

Registrering av en DLL-fil utføres vanligvis ved å reinstallere programmet som registrerte den i utgangspunktet. Noen ganger kan det imidlertid hende du må registrere DLL-filen selv manuelt via ledeteksten.

Se veiledningen vår om hvordan du åpner ledeteksten hvis du ikke er sikker på hvordan du finner den.

Dette er den riktige måten å strukturere en regsvr32-kommando på:


regsvr32 [/u] [/n] [/i[:cmdline]

Du skriver for eksempel inn denne første kommandoen for å registrere en DLL-fil med navnet myfile.dll, eller den andre for å avregistrere den:


regsvr32 myfile.dll

regsvr32 /u myfile.dll

Image
Image

Ikke alle DLL-er kan registreres ved å bare skrive inn kommandoen ovenfor i en ledetekst. Du må kanskje først stenge tjenesten eller programmet som bruker filen.

Hvordan fikser du vanlige Regsvr32-feil

Her er en feil du kan se når du prøver å registrere en DLL-fil:


Modulen ble lastet, men kallet til DllRegisterServer mislyktes med feilkode 0x80070005.

Dette er vanligvis et tillatelsesproblem. Hvis kjøring av en forhøyet ledetekst fortsatt ikke lar deg registrere DLL-filen, kan selve filen være blokkert. Sjekk Sikkerhet-delen av Generelt-fanen i filens Egenskaper-vindu.

Et annet mulig problem kan være at du ikke har de riktige tillatelsene til å bruke filen.

En lignende feilmelding er formulert som den nedenfor. Denne feilen betyr vanligvis at DLL-en ikke brukes som en COM-DLL for noen applikasjoner på datamaskinen, noe som betyr at det ikke er nødvendig å registrere den.


Modulen ble lastet inn, men inngangspunktet DllRegisterServer ble ikke funnet.

Her er en annen regsvr32-feilmelding:


Modulen kunne ikke lastes inn. Sørg for at binærfilen er lagret på den angitte banen eller feilsøk den for å se etter problemer med de binære eller avhengige DLL-filene. Den angitte modulen ble ikke funnet.

Image
Image

Den spesielle feilen kan skyldes en manglende avhengighet, i så fall kan du bruke Dependency Walker for å se en liste over alle avhengighetene som DLL-filen krever, ettersom en kan mangle som du må ha i orden for at DLL-en skal registreres riktig.

Sørg også for at banen til DLL-filen er stavet riktig. Syntaksen til kommandoen er veldig viktig; en feil kan oppstå hvis den ikke er skrevet inn riktig.

Noen DLL-filer må kanskje ha plassering omgitt av anførselstegn som dette:


"C:\Users\Admin User\Programs\myfile.dll"

Hvor er Regsvr32.exe lagret?

32-biters versjoner av Windows (XP og nyere) legger til Microsoft Register Server-verktøyet i denne mappen når Windows først installeres: %systemroot%\System32\.

64-biters versjoner av Windows lagrer regsvr32.exe-filen ikke bare der, men også her: %systemroot%\SysWoW64\.

Anbefalt: