De 6 beste 80- til 85-tommers TVene i 2022

Innholdsfortegnelse:

De 6 beste 80- til 85-tommers TVene i 2022
De 6 beste 80- til 85-tommers TVene i 2022
Anonim

Hvis stuen eller hjemmekinoanlegget ditt er på den større siden, bør du vurdere en TV på 80 til 85 tommer for den ultimate opplevelsen.

Disse modellene med stor skjerm er perfekt egnet for ferdige kjellere og rom med hvelvede tak eller katedr altak, og bringer virkelig kinoopplevelsen inn i stuen din – til en pris.

Hvis du bare vil ha den beste storskjerm-TVen der ute, valgte ekspertene våre Samsung QN85QN85AAFXZA Neo QLED 4K 85-tommers TV. Det er ikke billig, men det er flott.

Vi har samlet de andre TV-valgene våre nedenfor og delt ned funksjonene deres for å hjelpe deg med å bestemme hva som er riktig for deg.

Beste tot alt sett: Samsung QN85QN85AAFXZA Neo QLED 4K 85-tommers TV

Image
Image

Vi kan ikke finne ut hvilken gruppe mennesker som vil bli skuffet over denne TV-en. Filmelskere? Nei, TV-en ser faktisk på hver scene for å justere skjermen for å holde den perfekt. Lydelskere? Nei, de integrerte høyttalerne bruker objektsporingslydteknologi for virtuell 3D-surroundlyd uten behov for eksternt hjemmelydutstyr.

Lydelskere som også er neatniks? Nei, denne TV-en støtter trådløse lydplanker og subwoofere. Spillere? Nei, du kan justere innstillingene for en jevnere økt. Å, og fjernkontrollen er solcelledrevet! Den eneste gruppen mennesker som er opprørt av denne TV-en, er altså regnskapsførere.

Størrelse: 85-tommer Paneltype: QLED Oppløsning:4K HDR: Quantum HDR 24X Refresh Rate: 120Hz

Beste fremtidssikre 8K TV: Samsung QN85QN900AFXZA 85-tommers Neo QLED 8K TV

Image
Image

Samsung QN900A er en av de rimeligste 8K-TV-ene som er tilgjengelig, og selges for i underkant av $9 000 for en 85-tommers skjerm. Dette kan fortsatt virke veldig bratt for noen kunder, men andre 8K-modeller kan selges for så mye som $30 000. Denne modellen er bygget rundt en helt ny 8K-prosessor, og dens doble høyttalere bruker sensorteknologi for å justere lydinnstillinger og volum til passe til plassen din.

Skjermen er behandlet med et antirefleks- og antirefleksbelegg for optimal visning i nesten alle vinkler, og støtter en oppdatert Multi-View-funksjon som lar deg se opptil fire videoer samtidig. Og hvis du har en Samsung Galaxy-smarttelefon, kan du dra nytte av trykk-visningsfunksjonen. Bare trykk telefonen mot TV-en for å dele skjermen din umiddelbart.

Størrelse: 85-tommer Paneltype: QLED Oppløsning:8K HDR: Quantum HDR 64X Refresh Rate: 120Hz

Beste 4K: Samsung QN85Q70TAFXZA 85-tommers 4K Smart TV

Image
Image

Hvis fremtidssikring av hjemmekinoanlegget er en lav prioritet på listen din og du bare vil ha en flott 4K-TV med større skjerm, er Samsung Q70T det beste valget.

Enkelt sagt: Du vil ikke være trist på noen måte hvis du kjøper denne TV-en, bortsett fra at du ikke har skryterett for å bruke mest penger. Ingen vil kunne fortelle at denne TV-en ikke kostet over $3 000. Det vil bare virke som den gjorde. Ikke bekymre deg, det kan være vår hemmelighet.

Størrelse: 85-tommer Paneltype: QLED Oppløsning:4K HDR: Quantum HDR Refresh Rate: 120Hz

Beste LG: LG OLED77GXPUA 77-tommers OLED 4K TV

Image
Image

OK, OK, dette hører teknisk sett ikke hjemme på en liste med 80 til 85-tommers TV-er, men det er ikke slik at det ville være en lang liste over de beste 77-tommers 4K-TV-ene, så vi stakk den her.

Hvis du er lojal mot LG og vil ha en flott TV, er dette ditt valg. Et morsomt, ikke-teknisk aspekt ved denne TV-en er at rammen til TV-en er allsidig nok til å monteres norm alt, flush med veggen eller til og med innfelt i veggen. LG legger så mye omsorg på innsiden av TV-en (som du ikke kan kontrollere) samt hvordan du kan plassere dette i hjemmet ditt (som du tydeligvis kan kontrollere).

Størrelse: 77-tommer Paneltype: OLED Oppløsning:4K HDR: Dolby Vision IQ Refresh Rate: 120Hz

Beste Sony: Sony Bravia XR Master Series A90J 83-tommers OLED-TV

Image
Image

Vi husker dagen da Sony laget den beste TV-en, punktum. Selv om konkurranse har gjort TV-er bedre for alle, er vi glade for å se Sony fortsatt på listen vår. Enten du er Sony-lojalist eller bare ønsker å oppgradere din nåværende stue eller hjemmekinooppsett, er Bravia XR A90J det beste merket har å tilby.

Denne modellen er designet fra bunnen av for å tilby noe av det beste bildet og lyden som er tilgjengelig for kunder. Det er mye ryddig (men veldig teknisk og litt kjedelig) teknologi i denne TV-en, men hvis du elsker Sony og elsker å ha $8 000 mindre på kontoen din, høres dette ut som en god deal. Oh, og det er den eneste TV-en på listen som fungerer med Apples Homekit-teknologi. Du kan bestemme om det er bra eller dårlig, men det fungerer også med Alexa og Google Assistant.

Størrelse: 83-tommer Paneltype: OLED Oppløsning:4K HDR: Dolby Vision IQ Refresh Rate: 120Hz

Best for gaming: LG OLED83C1PUA C1-serien 83-tommers OLED-TV

Image
Image

Hvis du er seriøs med gaming, så kan vi være seriøse når det gjelder spill-TVer. Denne TV-en fra LG er ideell hvis du klarte å fange PlayStation 5 eller Xbox Series X fordi den har (sjekk notater) mange pip og pip og doohickeys og fuzznussles. Bare tuller.

Den har støtte for Nvidia G-Sync og AMD FreeSync variabel oppdateringsfrekvens (mykere spilling). Den har også en Game Optimizer-modus for å angi egendefinerte konfigurasjoner for å hjelpe deg med å skreddersy opplevelsen til måten du liker å spille på (og ideelt sett unngå problemer under spilling).

Den har fire HDMI-innganger, noe som betyr at alle konsollene kan kobles direkte til TV-en, og du kan bruke den stemmeaktiverte fjernkontrollen til å bytte innganger. Du vet, "Datamaskin, jeg vil gjerne spille Halo 4!" som vi kan høre "Master Chief visste at du kom og trakk deg tilbake fordi han var lei av å bli slitt av pakten." Ah, teknologi.

Størrelse: 83-tommer Paneltype: OLED Oppløsning:4K HDR: Dolby Vision IQ Refresh Rate: 120Hz

Hvis du valgte en tilfeldig TV fra denne listen, ville du blitt begeistret over resultatet. Hvis du skulle velge med vilje, skaff deg Samsung QN85A (se på Amazon). Den har alle funksjonene du vil ha, og noen du ikke er klar over at du trenger. Eksempel: Vil du legge til en lydplanke senere? Du trenger visse input for å gjøre det enklere. Hvis du vil opp et hakk i bildekvalitet, er A90J fra Sony (se på B&H) virkelig som å ha en filmlerret i hjemmet. Du kommer til å betale dyrt for det, men for en visning!

FAQ

    Er OLED bedre enn QLED?

    En OLED-TV bruker banebrytende teknologi og organiske underlag for å lage bildet du ser. Med denne teknologien er en OLED-TV i stand til et bredere utvalg av farger, bedre detaljer og dypere kontraster, noe som gir deg enestående bildekvalitet. En QLED-TV bruker tradisjonell LED-bak- eller sidebelysning og paneler. Selv om den ikke er like god som en OLED, kan du fortsatt få et flott bilde med en QLED-TV.

    Er det verdt å kjøpe en 8K-TV?

    Helt ærlig? Nei. TVer som kan ha innebygd 8K-oppløsning er vanvittig dyre akkurat nå, noen koster like mye som en helt ny bil, og ingen strømme-, kabel- eller lufttjenester tilbyr 8K-innhold. Det vil sannsynligvis ta noen år før vi begynner å se 8K-video tilgjengelig for streaming eller med kabel-, satellitt- og over-air-kringkastingskanaler, så det er best å vente før du investerer i en 8K-TV.

    Hva er en laser-TV?

    En laser-TV fungerer som en projektor; den bruker LED-laserpærer for å lage et bilde i 1080p eller 4K-oppløsning. Forskjellen mellom en laser-TV og en standard projektor er at en laser-TV har en utrolig kort avstand, og noen trenger bare 6 tommer mellomrom mellom den og veggen! Dette betyr at du ikke trenger å ha et stort rom i huset eller utendørs teater for å bruke en. Ta en titt på artikkelen vår som forklarer laser-TV-er i dybden.

    Hva er en OLED-skjerm?

    OLED bruker individuelt opplyste piksler for å produsere dype, blekkaktige svarte farger for bedre kontrast, samt organiske forbindelser for rikere, lysere farger. Alle fjernsyn bruker LED-belysning som grunnlag for skjermene sine, men har svært ulike bruksområder for å produsere ulike bildekvaliteter. En TV med OLED-panel vil koste mest, men også gi deg det beste bildet. OLED bruker individuelt opplyste piksler for å produsere dype, blekkaktige svarte farger for bedre kontrast, samt organiske forbindelser for rikere, lysere farger. Ulempen med å ha en OLED-modell, i tillegg til ekstreme kostnader, er faren for "innbrenning". Innbrenning var utbredt i tiden med plasma- og projeksjons-TVer; paneler som ble brukt for lenge eller viste det samme bildet for lenge ble skadet, og skapte et spøkelsesbilde og ødela enheten.

    OLED-paneler har fortsatt risiko for innbrenningsskader, men det er langt mindre sannsynlig enn med eldre fjernsynsteknologier. OLED-paneler medfører også risiko for fargeforringelse over tid. I likhet med innbrenning tar imidlertid fargedegradering mye lengre tid med OLED-enheter enn med eldre TV-er.

    Hva er en QLED-skjerm?

    Samsung og andre TV-produsenter bruker proprietære QLED-paneler for å produsere fantastisk bildekvalitet til en lavere pris enn deres OLED-motparter. QLED står for "quantum dot LED", og TV-er som bruker denne typen skjermer produserer utmerkede fargespekter og volumer samt stor kontrast og detaljering uten risiko for innbrenning og fargeforringelse. Disse panelene bruker det som er kjent som kvanteprikker i stedet for et organisk materiale for å produsere farger og bilder. Disse kvanteprikkene måler i nanometer, noe som gjør det enkelt å pakke flere av dem per piksel for større detaljering.

Hva du skal se etter i en 80- til 85-tommers TV

Hvis hjemmekino- eller medierommet ditt er stort nok, kan en 80–85 tommers TV forbedre plassen din og skape en virkelig kinoopplevelse for familiefilmkvelden eller din neste visningsfest med venner.

Storformat-TV har også bredere visningsvinkler og bedre fargemetning og volum ved ekstreme vinkler, noe som gir alle en flott utsikt uansett hvor de sitter. Uansett hva hjemmekinobehovet ditt er, er det flere viktige faktorer du må vurdere før du kjøper en storformat-TV. Vi deler opp hver funksjon for å hjelpe deg med å avgjøre hva som er riktig for deg.

Image
Image

Oppløsnings alternativer

Når du velger en oppløsning for storformat-TVen din, er det flere å velge mellom. Du kan kjøpe en full HD 1080p-enhet for anstendig bildekvalitet, en 4K UHD-modell for forbedret bildekvalitet og for å holde tritt med gjeldende videotrender, og til og med en 8K-TV for å fremtidssikre hjemmekinoanlegget. En TV med full HD 1080p oppløsning bruker eldre teknologi for å produsere et bilde med middels oppløsning. Dette var populært for flere år siden da HD-video først ble tilgjengelig.

Men 4K-oppløsning har blitt den nye gullstandarden innen hjemmeunderholdning ettersom fjernsyns- og videostrømmeteknologien blir mer sofistikert. TVer som har 4K-oppløsning støtter ofte HDR, høyt dynamisk område, teknologi for å produsere farge- og kontrastnivåer som tett etterligner det du ville sett i den virkelige verden. Denne teknologien kommer i fire varianter: HDR10/10+, HLG (hybrid loggamma), Dolby Vision og Technicolor HDR. Det er ikke mye forskjell mellom hver variant av HDR, bortsett fra hvilket selskap som har lisensiert bruken av teknologien. Hver variant bruker de samme grunnleggende prinsippene for å produsere forbedrede fargevolum og kontrast for bedre detaljering og mer naturtro bilder.

Bedrifter som LG og Sony har tatt de neste skrittene inn i fremtiden for hjemmeunderholdning ved å produsere sine egne TV-serier med 8K-oppløsning. TVer med 8K-oppløsning har fire ganger så mange piksler som 4K-motpartene og 16 ganger oppløsningen som 1080p HD. Du kan finne argumenter på nettet og i trykte anmeldelser om at det menneskelige øyet egentlig ikke kan se forskjellen mellom 8K- og 4K-oppløsninger, og dette stemmer til en viss grad.

"Det mest kritiske elementet til en TV er bildekvaliteten, så jeg anbefaler alltid folk å fokusere budsjettet sitt på å få TV-en som gir den beste kinoopplevelsen." - Tim Alessi, seniordirektør for produktmarkedsføring, LG Electronics USA

Forskjellen i bildekvalitet mellom 8K- og 4K-TV-er er ikke på langt nær så dramatisk som forskjellen mellom 4K og 1080p, men den er merkbar til en viss grad. De største ulempene ved å eie en 8K-TV er imidlertid: pris og begrenset tilgjengelighet av 8K-innhold. TV-er som har 8K-oppløsning er uhyrlig dyre for øyeblikket fordi de er i forkant av hjemmeunderholdning, og streaming-apper som Netflix, Hulu og Prime Video har fortsatt opp til 4K med sitt utvalg av filmer og serier. Det kan ta flere år før vi ser 8K UHD-video bli mer vanlig, men hvis du er villig til å investere mye penger for å fremtidssikre hjemmekinoanlegget ditt, kan det være en verdig investering.

Image
Image

Oppdateringspriser

Sammen med oppløsningen spiller skjermens oppdateringsfrekvens en viktig faktor når man vurderer bildekvalitet. Oppdateringsfrekvens refererer til hvor mange ganger en TV endrer bildet på skjermen per sekund; så 60Hz betyr at bildet går 60 ganger i sekundet. De to vanligste oppdateringsfrekvensene er 60Hz og 120Hz, med noen TV-modeller som har variable oppdateringsfrekvenser som bytter mellom de to avhengig av hvilken type media den viser. Jo høyere oppdateringsfrekvens, jo jevnere blir bildebevegelsen, og jo bedre bildekvalitet. Imidlertid kan en høyere oppdateringsfrekvens produsere "såpeoperaeffekten", som får eldre DVD-er eller andre videoer til å se merkelige ut eller få dårlig kvalitet. Dette skjer når fjernsynet simulerer en oppdateringsfrekvens på 60 Hz på medier som ikke støtter det. Du kan unngå eller fikse dette problemet ved å slå av alternativet for bevegelsesutjevning i TV-ens innstillinger. Høye og variable oppdateringsfrekvenser er bra for konsollspillere, og er ofte sammenkoblet med automatiske moduser med lav latens for å redusere inndataforsinkelse og forhindre skjermstamming og riving under fartsfylte actionscener.

Andre faktorer

Det er hundrevis av andre faktorer du må vurdere når du kjøper en TV i stort format, inkludert tilgjengelighetsfunksjoner for synshemmede eller hørselshemmede brukere, foreldrekontroll for å hindre små barn i å se programmer og filmer som er t alderstilpasset, og til og med personlig stil.

"For å sikre at du får riktig TV for din livsstil, ta en titt på bildeytelsen i butikken og ikke vær redd for å be om en fjernkontroll for å prøve de forskjellige bildemodusene for å være sikker passer ditt øye. " - Tim Alessi, seniordirektør for produktmarkedsføring, LG Electronics USA

En TV skal se like bra ut når den ikke er i bruk som den gjør når du spiller et spill eller ser på en film. Noen TV-er har omgivelses- eller gallerimoduser som gjør dem til levende kunstverk eller får dem til å smelte sammen med veggene dine for å komplimentere hjemmeinnredningen. Andre har kunstinspirerte stativer som gir dem et elegant, moderne utseende. Veggmontering er en annen funksjon som gir deg flere plasserings alternativer når gulvplassen er minimal, og lar deg sette opp tilpassede hjemmekinokonfigurasjoner som passer best for plassen din.

Heldigvis er det mange merker, stiler og prispunkter å velge mellom når du kjøper en storskjerm-TV som gjør det enkelt å finne noe som passer best for både dine ønsker og behov.

Om våre pålitelige eksperter

Taylor Clemons har anmeldt og skrevet om forbrukerelektronikk i over tre år. Hun har også jobbet med produktledelse for e-handel og har lang erfaring med det som gjør en TV til et godt valg for hjemmeunderholdning.

Anbefalt: