Hva er en STOPP-kode? (Bug Check Code, BSOD-kode)

Innholdsfortegnelse:

Hva er en STOPP-kode? (Bug Check Code, BSOD-kode)
Hva er en STOPP-kode? (Bug Check Code, BSOD-kode)
Anonim

En STOPP-kode, ofte k alt en feilkontroll eller feilkontrollkode, er et tall som unikt identifiserer en spesifikk STOPP-feil (Blue Screen of Death).

Noen ganger er det sikreste en datamaskin kan gjøre når den støter på et problem, å stoppe alt og starte på nytt. Når dette skjer, vises ofte en STOPP-kode.

Koden kan brukes til å feilsøke det spesifikke problemet som forårsaket Blue Screen of Death. De fleste skyldes problemer med en enhetsdriver eller datamaskinens RAM, men andre koder kan antyde problemer med annen maskinvare eller programvare.

Image
Image

Disse kodene blir noen ganger referert til som STOP-feilnumre, blåskjerm-feilkoder, WHEA-feil eller BCodes.

En STOPP-kode eller feilkontrollkode er ikke det samme som en systemfeilkode, en feilkode for enhetsbehandling, en POST-kode eller en HTTP-statuskode. Noen av disse kodene deler tall med de andre, men de er helt forskjellige feil med forskjellige meldinger og betydninger.

Hvordan ser STOP-koder ut?

STOPP-koder vises vanligvis på en BSOD etter at systemet krasjer. De vises i heksadesim alt format og innledes med en 0x.

For eksempel, en Blue Screen of Death som vises etter visse driverproblemer med harddiskkontrolleren, vil vise en feilkontrollkode på 0x0000007B, som indikerer at det er problemet.

STOPP-koder kan også skrives i en stenografi med alle nullene etter x-en fjernet. Den forkortede måten å representere STOP 0x0000007B på, for eksempel, vil være STOP 0x7B.

Hva gjør jeg med en feilkontrollkode?

I likhet med andre typer feilkoder, er hver STOP-kode unik, og forhåpentligvis hjelper det deg med å angi den eksakte årsaken til problemet. 0x0000005C, for eksempel, betyr vanligvis at det er et problem med en viktig maskinvare eller driveren.

Her er en komplett liste over STOPP-feil, nyttig for å identifisere årsaken til en spesifikk feilkontrollkode på en Blue Screen of Death-feil.

Andre måter å finne STOPP-koder

Så du en BSOD, men klarte ikke å kopiere ned feilkontrollkoden raskt nok? De fleste datamaskiner er konfigurert til å starte på nytt automatisk etter en BSOD, så dette skjer mye.

Forutsatt at datamaskinen starter opp norm alt etter BSOD, har du noen alternativer:

Et alternativ er å kjøre det gratis BlueScreenView-programmet. Dette lille verktøyet skanner datamaskinen din for minidump-filer som Windows oppretter etter en krasj, og lar deg deretter åpne dem for å se feilsjekkkodene i programmet.

Noe annet du kan bruke er Event Viewer, tilgjengelig fra Administrative Tools i alle versjoner av Windows. Se der etter feil som skjedde omtrent samtidig som datamaskinen krasjet. Det er mulig STOPP-koden ble lagret der.

Noen ganger, etter at datamaskinen har startet på nytt etter et krasj, kan den spørre deg med et skjermbilde som sier noe sånt som "Windows har gjenopprettet fra en uventet nedleggelse", og vise deg STOP/bug check-koden som du gikk glipp av, k alt BCode på den skjermen.

Hvis Windows aldri starter norm alt, kan du bare starte datamaskinen på nytt og prøve å fange STOPP-koden igjen.

Hvis det ikke fungerer, noe som sannsynligvis er i disse dager med superraske oppstartstider, kan du fortsatt ha en mulighet til å endre den automatiske omstartatferden. Finn ut hvordan du forhindrer at Windows starter på nytt etter en BSOD for å få hjelp til det.

FAQ

    Hvordan fikser du en BSOD?

    Avhengig av STOPP-koden, må du mest sannsynlig reparere en ødelagt enhetsdriver. Den enkleste måten å fikse en driver på er å bruke et driveroppdateringsverktøy. Bruk en til å finne og installere en ny og muligens oppdatert maskinvaredriver.

    Er en BSOD et virus?

    En BSOD- eller STOP-kode kan være en korrupt enhetsdriver. Dessverre er det noen måter driveren ødelegger på, inkludert å bli infisert av et virus. For å eliminere denne muligheten, skann datamaskinen med antivirusprogramvare.

Anbefalt: