Hva er en JPG-fil (JPEG)?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en JPG-fil (JPEG)?
Hva er en JPG-fil (JPEG)?
Anonim

What to Know

  • En JPG/JPEG-fil er en bildefil.
  • Åpne en med hvilken som helst nettleser eller bildeviser, som IrfanView.
  • Konverter til PNG, SVG, PDF osv. med et bildekonverteringsverktøy som Convertio.

Denne artikkelen forklarer hva JPG- og JPEG-filer er og hvordan de er forskjellige fra andre bildeformater, hvordan du åpner en, og hvilke programmer som kan konvertere en til et annet bildeformat som SVG,-g.webp

Hva er en JPG-fil (JPEG)?

En JPG- eller JPEG-fil (begge uttales "jay-peg") er en bildefil. Mens noen JPG-bildefiler bruker.jpg-filtypen og andre bruker.jpgG, er de begge av samme type fil.

Noen JPEG-bildefiler bruker filtypen.jpg, men det er ikke veldig vanlig. JFIF-filer er JPEG File Interchange Format-filer som også bruker JPEG-komprimering, men de er ikke like populære som JPG-filer.

Hvordan åpne en JPG- eller JPEG-fil

JPG-filer støttes av alle bildevisere og redaktører. Det er det mest aksepterte bildeformatet.

Du kan åpne JPG-filer med nettleseren din, som Chrome eller Firefox (dra lokale JPG-filer til nettleservinduet), og innebygde Microsoft-programmer som fotofremviseren og Paint-applikasjonen. Hvis du bruker en Mac, kan Apple Preview og Apple Photos åpne JPG-filen.

Image
Image

JPG-filer er mye brukt fordi komprimeringsalgoritmen reduserer størrelsen på filen betydelig, noe som gjør den ideell for deling, lagring og visning på nettsteder. Denne JPG-komprimeringen reduserer imidlertid også kvaliteten på bildet, noe som kan merkes hvis det er svært komprimert.

IrfanView, Adobe Photoshop, GIMP og i utgangspunktet alle andre programmer som viser bilder, inkludert nettjenester som Google Disk, støtter JPG-filer også.

Mobile enheter gir også støtte for åpning av JPG-filer, noe som betyr at du kan se dem i e-post og tekstmeldinger uten å trenge en spesifikk JPG-visningsapp.

Noen nettsteder og programmer gjenkjenner kanskje ikke et bilde som en JPEG-bildefil med mindre den har riktig filtype. For eksempel vil noen grunnleggende bilderedigerere og seere bare åpne.jpg-filer og vil ikke vite at.jpgG-filen du har er den samme. I slike tilfeller kan du bare gi nytt navn til filen for å ha filtypen som programmet forstår.

Hvordan konvertere en JPG- eller JPEG-fil

Det er to hovedmåter å konvertere JPG-filer. Du kan enten bruke bildefremviseren eller redigeringsprogrammet for å lagre det til et nytt format (forutsatt at funksjonen støttes) eller koble JPG-filen til et bildekonverteringsprogram.

FileZigZag er for eksempel en online JPG-konverterer som kan lagre filen til en rekke andre formater, inkludert PNG, TIF/TIFF, GIF, BMP, DPX, TGA, PCX og YUV.

Et annet veldig enkelt alternativ er en applikasjon som heter Resizing.app, og det er en Chrome-utvidelse hvis du planlegger å utføre mange konverteringer. Utdataformater inkluderer PNG, TIFF, WEBP og BMP.

Du kan til og med konvertere JPG-filer til et MS Word-format som DOCX eller DOC med Zamzar, som er som FileZigZag ved at den konverterer JPG-filen online. Den lagrer også-j.webp

Hvis du bare vil sette inn en JPG-fil i et Word-dokument, trenger du ikke å konvertere filen til et MS Word-filformat. Faktisk gir en slik konvertering ikke et veldig godt formatert dokument. Bruk i stedet Words innebygde "sett inn"- alternativet for å plugge JPG-en direkte inn i dokumentet selv om du allerede har tekst der.

Åpne JPG-filen i Microsoft Paint og bruk File > Lagre som-menyen for å konvertere den til BMP, DIB, PNG, TIFF osv. De andre JPG-leserne og -redigererne nevnt ovenfor støtter lignende meny alternativer og utdatafilformater.

Å bruke Convertio-nettstedet er én måte å konvertere-j.webp

bunnlinjen

Noen filformater bruker filutvidelser som ser ut som.jpg-filer, men som faktisk ikke er relatert. Eksempler inkluderer JPR (JBuilder Project eller Fugawi Projection), JPS (Stereo JPEG Image eller Akeeba Backup Archive) og JPGW (JPEG World).

Er-j.webp" />

Så, er det noen forskjell mellom JPEG og JPG? Filformatene er identiske, men den ene har en ekstra bokstav. Det er egentlig den eneste forskjellen.

Både-j.webp

I likhet med HTM- og HTML-filer, da JPEG-formatet først ble introdusert, var den offisielle filtypen JPEG (med fire bokstaver). Windows hadde imidlertid et krav på det tidspunktet at alle filtypene ikke kunne overstige tre bokstaver, og derfor ble-j.webp

Det som skjedde var at begge filtypene ble brukt på begge systemene, og deretter endret Windows kravene for å godta lengre filutvidelser, men-j.webp

Mens begge filtypene eksisterer, er formatene nøyaktig de samme, og begge kan endres til den andre uten tap av funksjonalitet.

FAQ

    Hvordan åpner jeg en JPG-Large-fil?

    JPG-Store filer er bildefiler som Google Chrome lager når en Twitter-bruker lagrer et bilde ved å dra det til skrivebordet; de kan også opprettes når en bruker høyreklikker på et bilde på Twitter og deretter lagrer det på skrivebordet.jpg-Store filer er i samme format som JPG- eller JPEG-filer. Endre filtypen ved å fjerne «large», og åpne deretter filen på samme måte som et hvilket som helst JPG- eller JPEG-bilde.

    Hvordan åpner jeg en skadet JPG- eller JPEG-fil?

    En JPG- eller JPEG-fil kan bli ødelagt når det er en systemavslutning under filoverføring, hvis noe uventet skjer under delingsprosessen, når en overskriftsfil blir ødelagt, og flere andre årsaker. For å åpne en skadet eller ødelagt JPG- eller JPEG-fil, prøv å endre filformatet, og se om dette løser problemet. Du kan også prøve å åpne den skadede JPEG-en i et program som Paint, og deretter lagre bildet i et annet filformat. Å åpne den korrupte filen i et bilderedigeringsprogram, for eksempel Photoshop, kan også fikse den skadede JPEG.

    Hvordan åpner jeg en JPG- eller JPEG-fil i Photoshop?

    For å åpne en-j.webp

    Fil > Open, naviger deretter til filen og dobbeltklikk for å velg og åpne den. Alternativt kan du dra filen fra mappen som inneholder den til Photoshop-ikonet i dokken din (macOS) eller høyreklikke filen og velge Photoshop fra Åpne med-menyen (macOS eller PC).

Anbefalt: