ORA-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)

Innholdsfortegnelse:

ORA-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
ORA-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
Anonim

What to Know

  • Noen ORA-filer er OpenRaster-grafikkfiler.
  • Åpne en med GIMP, Krita eller Paint. NET.
  • Konverter til PSD, PNG eller-j.webp" />

Denne artikkelen beskriver de to primære formatene som bruker filtypen ORA, samt hvordan du åpner begge typer og hvordan du konverterer formatene hvis du vil at de skal fungere med andre programmer.

Hva er en ORA-fil?

En fil med filtypen ORA kan være en OpenRaster-grafikkfil. Dette formatet, utformet som et alternativ til Adobes PSD-format, støtter flere lag, lageffekter, blandings alternativer, baner, justeringslag, tekst, lagrede valg og mer.

OpenRaster-bildefiler er strukturert som et arkivformat (ZIP i dette tilfellet) og har en veldig enkel struktur. Hvis du åpner en som et arkiv, vil du finne separate bildefiler, vanligvis PNG-er, i en \data\-mappe som representerer hvert lag. Det er også en XML-fil som brukes til å definere høyden, bredden og x/y-posisjonen til hvert bilde, og kanskje en / thumbnail\-mappe avhengig av programmet som opprettet ORA-filen.

Hvis ORA-filen ikke er et bilde, er det sannsynligvis en Oracle Database Configuration-fil. Dette er tekstfiler som lagrer visse parametere om en database, for eksempel tilkoblingsoppføringer eller nettverksinnstillinger. Noen vanlige inkluderer tnsnames.ora, sqlnames.ora og init.ora.

Image
Image

Hvordan åpne en ORA-fil

En ORA-fil som er en OpenRaster-fil kan åpnes i Windows, Mac og Linux med det populære GIMP-bilderedigeringsverktøyet.

Noen andre programmer som åpner ORA-filer er oppført på OpenRaster Application Support-siden, som inkluderer Krita, Paint. NET (med denne plugin), Pinta, Scribus, MyPaint og Nathive.

Siden OpenRaster-bildefiler i utgangspunktet er arkiver, kan du ta en titt på innsiden med et filutvinningsverktøy som 7-Zip. Dette er nyttig hvis du vil bruke lagene atskilt fra ORA-filen, for eksempel hvis programmet du bruker ikke støtter formatet, men du fortsatt trenger tilgang til lagkomponentene.

De fleste filuttrekkere gjenkjenner ikke filtypen ORA, så i stedet for å bare dobbeltklikke på filen for å åpne den med et program som 7-Zip, vil du først åpne programvaren og deretter bla for filen derfra. Et annet alternativ, i det minste med 7-Zip, er å høyreklikke på filen og velge 7-Zip > Åpne arkiv

Oracle Database-konfigurasjonsfiler brukes med Oracle Database, men siden de bare er tekstfiler, kan du også åpne og redigere dem med et tekstredigeringsprogram. Se listen over beste fritekstredigerere for noen av favorittvalgene våre.

Med tanke på at dette er et bildeformat, og flere programmer som du kanskje allerede har installert kan støtte det, kan det hende du finner ut at ett program er satt som standardprogram for ORA, men du vil heller at et annet skal gjøre det. den jobben. Heldigvis er det enkelt å endre hvilket program som håndterer dette formatet. Se vår veiledning for hvordan du endrer filtilknytninger i Windows for hjelp.

Hvordan konvertere en ORA-fil

Du bør kunne bruke ORA-visningsprogrammer/redigerere ovenfra, som GIMP, for å eksportere filen til et annet bildeformat som PNG eller JPG. Vær imidlertid oppmerksom på at dette vil "flate ut" alle lag i ORA-filen, noe som betyr at du ikke kan åpne PNG-j.webp

Husk at du kan trekke ut bildelagene fra en ORA-fil med et filutpakningsverktøy. Så hvis du vil ha bildene i PNG-format, bare pakke ut de du vil ha, og du trenger ikke å gjøre noen konvertering. Men hvis du vil at disse lagene skal være i et annet bildeformat, kan du konvertere de individuelle lagene du eksporterer med en hvilken som helst gratis bildekonvertering.

Både GIMP og Krita er i stand til å konvertere ORA til PSD, og beholder lagstøtte. For eksempel, med GIMP, gå til Fil > Eksporter som, velg Select File Type (By Extension)nederst i ledeteksten, rull ned og velg Photoshop-bilde, og velg deretter Eksporter

Image
Image

Vi ser ingen grunn til å konvertere en Oracle Database Configuration-fil til noe annet format fordi verktøyene som trenger å forstå ORA-formatet ikke ville vite hvordan de skulle samhandle med filen hvis den hadde en annen struktur eller filtype.

Men siden ORA-filer brukt med Oracle Database faktisk bare er tekstfiler, kan du teknisk sett konvertere dem til et hvilket som helst annet tekstbasert format, som HTML, TXT, PDF osv.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

Det er flere andre filtyper som ser ut som. ORA, men ved nærmere ettersyn staves annerledes, og krever derfor forskjellige programmer for å åpne dem.

Hvis du ikke kan åpne filen din, pass på at du ikke blander den med en filtype som ser lignende ut, som disse som bare er én bokstav av: ORE, ORI, ORF, ORT, ORX, ORC, og ORG.

Anbefalt: