IFC-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)

Innholdsfortegnelse:

IFC-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
IFC-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
Anonim

En fil med IFC-filtypen er en Industry Foundation Classes-fil. IFC-SPF-formatet er for tiden utviklet av buildingSMART og brukes av Building Information Modeling (BIM)-programmer for å holde modeller og design av fasiliteter og bygninger.

IFC-XML- og IFC-ZIP-formatene er like, men bruker i stedet filtypene. IFCXML og. IFCZIP for å indikere at filen er enten XML-strukturert eller ZIP-komprimert. Lignende formater finnes også, inkludert ifcJSON, ifcHDF, IFC-Turtle og IFC-RDF.

Image
Image

IFC er også en forkortelse for teknologibegreper som ikke har noe å gjøre med et filformat, som for eksempel interface clear, input flow control, Internet FAQ Consortium, Internet Foundation Classes og integrert rammeskjema.

Hvordan åpne en IFC-fil

Det er flere kompatible programmer: Autodesks Revit, Adobe Acrobat, FME Desktop, CYPECAD, SketchUp (med IFC2SKP-plugin-modulen) og Graphisofts Archicad.

Se Autodesks veiledning om hvordan du åpner filen i Revit hvis du trenger hjelp til å bruke den med det programmet.

IFC Wiki har en liste over flere andre gratis programmer som kan åpne disse filene, inkludert Areddo og BIM Surfer.

Siden IFC-SPF-filer bare er tekstdokumenter, kan de også åpnes med Notepad i Windows, eller et annet tekstredigeringsprogram. Men gjør dette bare hvis du vil se tekstdataene som utgjør filen; du vil ikke kunne se 3D-designet i et av disse programmene.

IFC-ZIP-filer er bare ZIP-komprimerte. IFC-filer, så de samme tekstredigeringsreglene gjelder for dem når filen er pakket ut fra arkivet. Et filutpakningsprogram kan åpne et.

På den annen side er IFC-XML-filer XML-baserte, noe som betyr at du vil at en XML-leser/editor skal se teksten i disse filtypene.

Solibri IFC Optimizer kan også åpne en IFC-fil, men bare for å redusere filstørrelsen.

Hvis du finner ut at et program på PC-en din prøver å åpne filen, men det er feil program, eller du heller vil at et annet installert program åpner det, kan du endre hvilket program som som standard åpner IFC-filer i Windows.

Hvordan konvertere en IFC-fil

Du kan lagre en IFC-fil til flere andre filformater ved å bruke IfcOpenShell. Den støtter konvertering av IFC til OBJ, STP, SVG, XML, DAE og IGS.

Se BIMopedias Oppretting av 3D PDF-filer fra IFC-filer hvis du vil konvertere den til en PDF ved hjelp av Revit.

Noen av programmene ovenfra som kan åpne en IFC-fil kan også være i stand til å konvertere, eksportere eller lagre filen til et annet format.

Selv om dette ikke gjelder IFC-filer, kan de fleste filformater konverteres ved hjelp av et dedikert filkonverteringsverktøy.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

Filutvidelsen er det første du bør sjekke hvis du ikke kan åpne den ved å bruke programmene nevnt ovenfor. Noen formater bruker en filtype som ligner mye på en annen type fil, men det betyr ikke at formatene er relaterte eller at filene kan brukes av samme programvare.

ICF er ett eksempel. Disse bokstavene ligner IFC, men de brukes faktisk av Zoom Router Configuration-filer som et sikkerhetskopitekstdokument for innstillingene til en Zoom-ruter. Med andre ord, de har ingenting med Industry Foundation Classes-filer å gjøre, og de kan derfor ikke brukes med IFC-filåpnere.

Et annet eksempel er FIC-filtypen som brukes for WinDev Hyper File Database-filer. De kan se ut som IFC-filer når du sammenligner utvidelsene deres, men formatet kan faktisk bare brukes med PC SOFTs WinDev.

IFC History

Autodesk-selskapet startet IFC-initiativet i 1994 som en måte å støtte integrert applikasjonsutvikling på. Noen av de 12 første selskapene som ble med, inkluderte Honeywell, Butler Manufacturing og AT&T.

Industry Alliance for Interoperability åpnet medlemskap for alle i 1995 og endret deretter navn til International Alliance for Interoperability. Den ideelle organisasjonens hensikt var å publisere Industry Foundation Class (IFC) som en AEC-produktmodell.

Navnet ble endret igjen i 2005 og vedlikeholdes nå av buildingSMART.

Anbefalt: