CMBL-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Innholdsfortegnelse:

CMBL-fil (hva det er og hvordan du åpner en)
CMBL-fil (hva det er og hvordan du åpner en)
Anonim

What to Know

  • En CMBL-fil er en Logger Pro-datafil.
  • Åpne en med Logger Pro eller et tekstredigeringsprogram som Notepad++.
  • Konverter til PDF, CSV og andre formater med de samme programmene.

Denne artikkelen forklarer hva en CMBL-fil er og hvordan du åpner en på datamaskinen eller mobilenheten din.

Hva er en CMBL-fil?

En fil med filtypen CMBL er en Logger Pro Data-fil som kan inneholde videoer, regneark og annen analytisk informasjon. De brukes vanligvis av elever til å lagre data samlet inn av naturvitenskapelige og matematiske eksperimenter.

Image
Image

Hvordan åpner du en CMBL-fil

CMBL-filer er XML-baserte, noe som betyr at alle fritekstredigerere kan brukes til å vise dem, som Windows Notisblokk eller et program fra listen over beste fritekstredigerere.

Noen nettlesere kan prøve å åpne den som en tekstfil og vise den i nettleseren. Hvis en tekstredigerer eller nettleser viser filen i et merkelig eller uleselig format, kan Logger Pro brukes i stedet (en gratis demo er tilgjengelig).

Den gratis Vernier Graphical Analysis-appen for iOS, Android, Windows, macOS og Chromebook kan også åpne en, men den kan kanskje ikke lese all informasjonen i filen.

Hvis du finner ut at et program på PC-en din prøver å åpne filen, men det er feil program, eller du heller vil at et annet installert program åpner det, kan du endre standardprogrammet som åpner CMBL-filer i Windows.

Hvordan konvertere en CMBL-fil

Hvis filen er lesbar utenfor Logger Pro, kan du åpne den i et tekstredigeringsprogram eller kanskje til og med Microsoft Excel, og deretter lagre den til et nytt format.

Excel kan også brukes til å plotte informasjon fra en CMBL-fil til en graf uten å bruke Logger Pro. Denne YouTube-videoen Konverter CMBL til Excel-fil er nyttig hvis du ønsker å gjøre det.

Ellers anbefaler vi å installere prøveversjonen av Logger Pro slik at du kan åpne filen der for å lagre/eksportere den til en annen filtype, muligens til og med til en Logger Lite-dokumentfil (. GMBL).

Hvis Logger Pro ikke lar deg eksportere CMBL til GMBL, kan du kanskje importere filen til det gratis Logger Lite-programmet for å gjøre konverteringen der.

Med Logger Pro-prøveversjonen kan du mest sannsynlig også "skrive ut" CMBL-filen til en PDF-fil hvis du har en PDF-skriver installert.

Bruk det elektroniske cmbl2csv-konverteringsverktøyet hvis du vil konvertere CMBL til CSV.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

Hvis filen din ikke åpnes selv etter å ha prøvd forslagene ovenfor, dobbeltsjekk filtypen. Du vil forsikre deg om at filen din faktisk slutter med filtypen. CMBL fordi noen filer bruker en lignende filtype selv om de er i et helt annet format.

For eksempel kan en CML-fil se ut som en CMBL-fil, men det er faktisk en Chemical Markup Language, CrytoMailer Encrypted eller Crazy Machine Lab-fil. Ingen av disse formatene er de samme som Logger Pro-datafiler, noe som betyr at de ikke kan åpnes på samme måte som CMBL-filer.

CBL er et annet eksempel der filtypen brukes for COBOL-kildekodefiler. De er ikke relatert til formatet beskrevet på denne siden og åpnes derfor med et annet program.

Anbefalt: