Hva er en sammenleggbar telefon og hvordan fungerer en?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en sammenleggbar telefon og hvordan fungerer en?
Hva er en sammenleggbar telefon og hvordan fungerer en?
Anonim

En sammenleggbar telefon er en smarttelefon med en spesiell skjerm som kan brettes i to, omtrent som et papirark. I 2011 begynte Samsung først å snakke om disse bøybare skjermene som kunne brettes eller rulles, men det var ikke før i 2018 at den første sammenleggbare telefonen ble avduket.

Fleksible skjermer er ikke nye. Til sammen har vi sett på dem i årevis, og drømt om den dagen vi kunne ha enheter som drar nytte av den fleksibiliteten. Men det har tatt år å se til og med en liten bit av egenskapene tillatt av denne teknologien.

Sammenleggbare telefoner er ikke nye

Når du bruker begrepet "sammenleggbar telefon", er det du sannsynligvis tenker på, den gamle flip-telefonen. Disse clamshell-enhetene som hadde et tastatur på den ene siden og en liten skjerm på den andre. Det var de originale sammenleggbare telefonene. Men vi er i det 21. århundre, så det ville være fornuftig at teknologien skulle innhente våre nåværende evner.

Image
Image

Til en viss grad har det. Ta for eksempel ZTE Axon M. Det er en sammenleggbar telefon, men den har to skjermer som vender mot hverandre, atskilt med en ramme i midten. Den har ikke en enkelt, fleksibel skjerm som kan foldes sømløst, men ryktene sier at den typen skjermer (og i forlengelsen virkelig sammenleggbare telefoner) er i horisonten.

Microsofts sammenleggbare telefon: The Surface Duo

I oktober 2019, under Surface-arrangementet, viste Microsoft frem Surface Duo, en sammenleggbar Android-telefon, som skal lanseres i slutten av 2020.

Image
Image

I motsetning til Galaxy Fold, er Duo en enhet med to skjermer som åpnes og lukkes som en bok. Den støtter også en pekepenn.

Samsungs sammenleggbare telefon: The Galaxy Fold

En bemerkelsesverdig kunngjøring om sammenleggbar telefon kom 7. november 2018, da Samsung annonserte sin første sammenleggbare telefon, Galaxy Fold.

Image
Image

Kunngjøringen kom under Samsung Developers Conference, i form av en kort, skyggefull video som viser en bokslignende enhet som ikke bare hadde en sømløs, 7,3-tommers sammenleggbar skjerm på innsiden – k alt en Infinity Display – men også en fullt funksjonell 4,5-tommers frontskjerm som tillot brukere å samhandle med enheten når den er lukket.

Tykkelsen på telefonen var skuffende for brukere som senere fikk vite at Samsung hadde telefonen forkledd for å skjule den virkelige formfaktoren.

Royole sammenleggbar telefon

En vanlig mistro er at Samsung holdt den første kunngjøringen av en slik telefon. I sannhet kunngjorde Royole, et relativt ungt kinesisk selskap, lanseringen av sin egen sammenleggbare telefon, Royole FlexPai, i oktober 2018. Royole k alte det en annengenerasjons enhet, og begynte å sende dem i desember 2018.

Image
Image

FlexPai kan brukes sammenfoldet, som en smarttelefon, eller den kan foldes ut til et 7,8-tommers nettbrett som kjører Water OS. Dessverre hevdet tidlige anmeldelser av enheten at den var tykk i størrelse og ikke helt pålitelig når den er i bruk.

Utfordringer for bøybare telefoner

Konseptet med en sammenleggbar telefon er en futuristisk drøm om en liten, slank enhet som kan foldes sammen for å passe pent i lommen. Sammenfoldet kan den brukes som en smarttelefon; åpen, oppfører den seg mer som et nettbrett. Realiteten til en slik enhet byr imidlertid på mangesidige utfordringer produsenter må overvinne:

  • The Display: Å finne det riktige materialet for å bygge en skjerm som er både sammenleggbar og solid har vist seg å være vanskeligere enn de fleste produsenter var klar over, derav grunnen til at Samsung har vært i utvikling på en sammenleggbar telefon siden 2011. Brukere er vant til de sterke, vakre berøringsskjermene i glass som finnes på de fleste smarttelefoner. Disse skjermene tåler trykket fra fingertuppene og har til og med gradert seg i holdbarhet for å motstå riper fra konstant bruk og pekepenninngang. En sammenleggbar telefon vil ikke ha disse egenskapene. På grunn av telefonens natur, må en bøybar skjerm være fleksibel, noe som betyr design laget av polymerplast, som er utsatt for riper og riper.
  • Batteriet: En større skjerm, eller til og med to skjermer, betyr dramatisk økte strømbehov, noe som kan være en utfordring for dagens smarttelefonbatterier. Mange fremskritt har blitt gjort innen batteristrøm og levetid i løpet av de siste årene, men det er sannsynlig at flere forbedringer er nødvendige for å imøtekomme strømkravene til en funksjonell kombinasjon av nettbrett og smarttelefon.
  • Operativsystemet: Gjeldende operativsystemer er laget for enten en smarttelefon eller et nettbrett, men ikke begge deler. En sammenleggbar telefon vil trenge et fullstendig redesignet operativsystem (og appene som følger med det) som kan tilpasse seg en stadig skiftende skjermstørrelse. Googles Android OS ser ut til å være det beste svaret på det problemet, siden Android lenge har vært pålagt å fungere sømløst på tvers av en rekke enheter i alle størrelser og funksjoner. For det formål kunngjorde Google på Samsung Developers Conference at de jobber tett med Samsung for å utvikle et operativsystem som passer for den nye formfaktoren. Selskapet har til og med gått så langt som å offentliggjøre en kommende Android-versjon – Android 10 (tidligere kjent som Q) – som vil ha innebygd støtte for sammenleggbare telefoner.
  • Produksjonsprosessen: En ny formfaktor betyr en helt ny produksjonsprosess. Nåværende smarttelefonproduksjon er veletablert, men å designe sammenleggbare telefoner betyr mer enn bare en endring i skjermen. Det betyr også å bytte omslag for disse skjermene, limene som brukes i produksjonsprosessen, og mange av komponentene inne i telefonen. Bedrifter som flytter inn i dette området må være villige til å investere tungt i produksjonskostnader for å bygge denne nye telefonstilen. Selvfølgelig vil mye av den kostnaden bli videreført til forbrukerne i prisen på enhetene. Royole FlexPai selges for rundt 1300 USD, noe som gjør den til den dyreste telefonen på markedet, men med brukere som allerede er villige til å betale rundt 1000 USD for en smarttelefon, er det kanskje ikke så vanskelig for produsenter å be om høyere priser.

Rykter om sammenleggbar telefon

Markedet for sammenleggbare telefoner er veldig ungt, og som sådan er det mange rykter som sirkulerer på internett. Her er et utvalg av disse ryktene:

Vi holder dette oppdatert, så sjekk innom regelmessig for å finne ut hva som er nytt i dette markedet.

  • Huawei sammenleggbar telefon: I september 2018 kom Huawei med en uttalelse som sa at de jobber med en sammenleggbar telefon som skal lanseres innen et år. Det sirkulerer rykter på internett om at Huawei skynder seg å prøve å frigi enheten foran rivalen Samsung.
  • Apple Foldable Phone: Tro mot selskapets natur har Apple ikke engang godkjent en sammenleggbar telefon, og det har ikke vært noe fra selskapet om planer om å lansere en slik enhet før 2020. Apple har imidlertid en tendens til å vente for å se hva alle andre gjør før de slipper noe som blåser dørene av markedet, så hvem vet hva fremtiden kan bringe på den bøyelige telefonfronten fra dette selskapet.
  • Intel sammenleggbar telefon: Intel, som ZTE, har jobbet med en enhet med to skjermer, og rykter tyder på at det kan være det første skrittet mot en sammenleggbar enhet, men ingenting konkret har blitt delt offentlig.

Xiaomi, Lenovo og LG sammenleggbare telefoner ryktes også å være under arbeid.

FAQ

    Hvordan unngår du å ripe en sammenleggbar telefon?

    Rengjør telefonskjermen før du slår den sammen. Små biter av sand, støv eller grus kan forårsake riper og skader. Unngå også å bære telefonen i en lomme med nøkler, mynter eller andre gjenstander som kan ripe den.

    Hvilke operatørnettverk er kompatible med Samsung sammenleggbare telefoner?

    Samsung tilbyr sammenleggbare telefoner for Verizon-, US Cellular-, T-Mobile- og AT&T-kunder. Samsung tilbyr også ulåste telefoner som kan fungere med alle mobiltelefonoperatører.

Anbefalt: