Hva er Windows Sonic for hodetelefoner?

Innholdsfortegnelse:

Hva er Windows Sonic for hodetelefoner?
Hva er Windows Sonic for hodetelefoner?
Anonim

Windows Sonic for Headphones er Microsofts versjon av romlig lyd, og forsøker å skape en surroundlydopplevelse for alle, selv med vanlige stereohodetelefoner.

bunnlinjen

Windows Sonic ble lagt til Windows 10 i 2017 som en del av en oppdatering, og ble raskt rullet ut i en oppdatering for Xbox One-eiere også. Selv om det alltid er muligheten til også å bruke Dolby Atmos-hodetelefoner for en surroundlydopplevelse (med fordeler og ulemper ved begge), er det mange grunner til å holde seg til sonisk lyd gjennom Windows Sonic for Headphones.

Hva er romlig lyd?

Rolig lyd danner grunnlaget for Windows Sonic for hodetelefoner og er nødvendig som en måte å "lage lydobjekter som sender ut lyd fra posisjoner i 3D-rom". I hovedsak er det som om Windows har laget flere høyttalere spredt rundt i rommet ditt og deretter emulert resultatene via hodetelefonene dine. Det er en enkel måte å oppleve surroundlyd på, men med mindre fysisk utstyr.

Image
Image

Den blander lyder før de sendes til hodetelefonene dine. Så for eksempel blir et skudd i et spill som kommer fra høyre hjørne "omplassert" slik at du faktisk hører det komme fra den retningen gjennom hodetelefonene dine.

Hvordan fungerer Windows Sonic for hodetelefoner?

Windows Sonic for hodetelefoner fungerer på virtuelle måter. Det harde arbeidet gjøres av programvare i stedet for det fysiske utstyret du bruker. I stedet for å bruke soniske hodetelefoner eller dedikerte surroundlyd-hodetelefoner, aktiveres Windows Sonic ved å veksle mellom en knapp på høyttalerinnstillingene på datamaskinen.

Det fungerer ikke med alle oppsett, for eksempel med innebygde bærbare høyttalere, men det støttes alle hodetelefoner.

Windows Sonic for hodetelefoner fungerer bare med programmer, spill eller filmer som er i stand til å gjengi til 7.1-kanalsformater. Noen spill og applikasjoner har kanskje ikke nytte av å aktivere det.

Hva er fordelene?

Å bruke Windows Sonic for hodetelefoner har en rekke fordeler. Her er en kort titt på noen av dem.

  • Space constraints: Du trenger ikke å bekymre deg for å sette opp omfattende surroundlydsystemer for å få en lignende lydopplevelse.
  • Det er billigere: Windows Sonic for hodetelefoner er gratis å bruke og krever ikke dyrt utstyr.
  • Enkelt å konfigurere: Vanligvis kan du konfigurere det ved å veksle mellom én bryter på datamaskinen eller Xbox One.

Når er det mest nyttig?

Det er alltid bra å nyte bedre lydkvalitet for mindre, men det er et par viktige områder hvor Windows Sonic for hodetelefoner er ekstra nyttig.

  • Gaming: Når du spiller, betyr det posisjonelle aspektet av Windows Sonic at du kan høre retningen fottrinn eller skudd kommer fra. Spesielt i flerspillerspill er det enormt nyttig å kunne stole på ørene og reaksjonsevnene dine.
  • Movies: Filmer er alltid bedre med god bildekvalitet og flott lyd. Du har større sjanse for å høre subtile nyanser når du ser en film med Windows Sonic for Headphones aktivert.

Er det verdt å bruke Windows Sonic for hodetelefoner?

Windows Sonic er helt gratis å bruke, så det er ingen grunn til å ikke aktivere det på datamaskinen eller Xbox One. Den gir bedre lydkvalitet via bruk av romlig lydteknologi, og er en flott og rimelig måte å nyte en form for surroundlyd på uten å måtte kjøpe ekstra utstyr.

Anbefalt: