Vil Big Tech akselerere selvkjørende biler?

Innholdsfortegnelse:

Vil Big Tech akselerere selvkjørende biler?
Vil Big Tech akselerere selvkjørende biler?
Anonim

Key takeaways

  • Microsoft er det siste Big Tech-selskapet som investerer i selvkjørende forskning og teknologi.
  • Eksperter sier at Big Tech som hjelper autonom teknologi vil bidra til å innovere og normalisere selvkjørende biler raskere.
  • Det vil være hindringer å overvinne når Big Tech kommer inn i området, for eksempel personvernproblemer og generell tillit.
Image
Image

Microsoft slutter seg til den selvkjørende sektoren ved å samarbeide med GM for å lage autonom teknologi.

Windows-produsenten er ikke det eneste Silicon Valley-selskapet som kommer inn i autonom kjøring. I desember avslørte Amazons Zoox-datterselskap en selvkjørende robotaxi som kan kjøre opp til 75 mph. Selv om Microsoft og Amazon ikke er bilselskaper, sier eksperter at deres ekspertise vil bidra til å gjøre selvkjørende kjøretøy til en realitet, men ikke uten noen hindringer på veien.

"Store navnespillere vil helt sikkert bidra til å øke hastigheten vi er i stand til å rulle ut selvkjørende flåter med," skrev TerraNet-sjef Pär-Olof Johannesson til Lifewire i en e-post. «Big Tech har arbeidet sitt for dem: prioriter sikkerhet i utrullingene deres.»

En selvkjørende fremtid

Autonom kjøretøyteknologi har vært i arbeid siden 1980-tallet, men vi har ennå ikke virkelig gjort selvkjørende biler normale og tilgjengelige. Selvfølgelig har store aktører som Tesla allerede lykkes i markedet, men eksperter sier at vi trenger mer innovasjon for å gjøre teknologien mer utbredt og mer akseptert, og at Big Tech vil hjelpe.

Bilindustrien som vi vet vil sannsynligvis endre seg for alltid, noe som kan være bra og dårlig avhengig av om du personlig støtter denne visjonen eller ikke.

"Det er mye ekspertise innen teknologi, spesielt innen [kunstig intelligens]-som jeg tror vil ta lang tid å skape i selve bilverdenen," Kelly Franznick, medgründer og innovasjonssjef i Blink, fort alte Lifewire i et telefonintervju.

Franznick sa at denne typen ekstern ekspertise er nødvendig for etablerte bilprodusenter for å utvikle og implementere selvkjørende teknologi. Han la til at Big Tech går inn i dette området på en gang nå fordi folk endelig innser at vi går mot en selvkjørende fremtid.

Image
Image

"Mange ser på [selvkjørende biler] som uunngåelig nå - det er ikke bare et eksperiment lenger, men de ser det virkelig som en levedyktig fremtid," sa Franznick.

Fremtiden for hver husholdning som har et autonomt kjøretøy parkert i garasjen er fortsatt langt unna, og Franznick tror teknologien først vil dukke opp i andre typer transport.

"Du kan få selvkjørende samkjørings- eller leveringsbiler til å bli det nye normalen om 3-5 år," sa han.

potensielle veisperringer

Som med all ny teknologi, har selvkjørende kjøretøy en lang vei foran seg for å bevege seg inn i mainstream. Og fordi Big Tech er involvert nå, er det andre problemer lagt til disse veisperringene.

Et potensielt problem er den generelle mangelen på tillit mange mennesker, inkludert myndighetene, har til store teknologiselskaper. Microsoft og Amazon er begge under antitrust-undersøkelser, og det har også vært problemer med brukernes personvern.

Eksperter sier at når du introduserer AI-selvkjørende evner i kjøretøy, vil de bli mer sårbare for personvernspørsmål på toppen av Big Techs eksisterende personvernhensyn.

Image
Image

"For eksempel nulldagers utnyttelser som muliggjør full overtakelse av bilens funksjoner eller personvernregler angående tjenester som OnStar," skrev Ashley Simmons, en webmaster hos avoidthehack!, til Lifewire i en e-post."Dette problemet blir forsterket med introduksjonen av Big Tech på grunn av de mange personvernproblemene rundt dem."

Men når det gjelder myndighetene som regulerer Big Tech i det autonome rommet, sier eksperter at denne sektoren er den minste bekymringen.

"Hvis det blir et Big Tech-brudd, tviler jeg på at myndighetene kommer til å være fremsynte nok til å tenke på hvor autonome biler kommer til å være i den blandingen," sa Franznick. «Jeg ser ikke på det som en stor bekymring.»

Big Tech har arbeidet sitt for dem: prioriter sikkerhet i utrullingene deres.

Så er det spørsmålet om å endre kjørekultur, og å overbevise sjåfører om å kaste bort kontrollen til fordel for selvkjørende biler.

"Bilindustrien som vi vet vil sannsynligvis endre seg for alltid, noe som kan være bra og dårlig avhengig av om du personlig støtter denne visjonen eller ikke," skrev Cody Crawford, medgründer ved Low Offset, til Lifewire i en e-post."Ekte bilpurister som elsker de manuelle girkassene sine, kommer ikke til å bli lett påvirket uansett hvor fancy teknologien er."

Men andre tror at Big Tech vil hjelpe oss å komme til et punkt der vi kan stole på autonom teknologi og endelig komme bak ideen om å bli passasjerer i stedet for sjåfører.

"Å ha store teknologiselskaper bak innsatsen, tror jeg på en eller annen måte vil gi folk en følelse av komfort," sa Franznick. "Bedrifter i den skalaen kan sannsynligvis lobbye og også hjelpe til med å konsumere og markedsføre noen av disse store endringene."

Anbefalt: