5G-utvidelse i Limbo på grunn av FAA-sikkerhetsbekymringer

Innholdsfortegnelse:

5G-utvidelse i Limbo på grunn av FAA-sikkerhetsbekymringer
5G-utvidelse i Limbo på grunn av FAA-sikkerhetsbekymringer
Anonim

Key takeaways

  • FAA har utstedt direktiver bekymret for at 5G-tjenester fra AT&T og Verizon kan forstyrre radiohøydemålere i fly.
  • Omledningene vil føre til betydelige økonomiske tap i forsinkelser og avledninger, antyder flyindustrien.
  • Telekomindustrien mener FAAs bekymringer er ubegrunnede.
Image
Image

Hvis Federal Aviation Administration (FAA) har sin vilje, vil du ikke kunne bruke 5G-tjenester fra AT&T og Verizon fra januar 2022, som planlagt.

FAA etterlyste utrullingsforsinkelsen og argumenterte først for at 5G C-båndsantenner kunne forstyrre viktig flyselskapsutstyr. Deretter gikk den videre og utstedte et par luftdyktighetsdirektiver (AD) som beordret flyselskaper til å omdirigere flyvninger under visse betingelser, som industriinnsidere sier kan koste milliarder av dollar.

Hvis AD ble brukt på etterskudd til Airlines for America-medlemmers 2019-operasjoner, ville omtrent 345 000 passasjerflyvninger, 32 millioner passasjerer og 5 400 fraktflyvninger ha blitt påvirket i form av forsinkede flyvninger, avledninger eller kanselleringer», konkluderer en konsekvensanalyse av FAAs 5G-luftdyktighetsdirektiv av Airlines for America, delt med Lifewire.

Holdemønster

I november 2021 ble AT&T og Verizon enige om å utsette den kommersielle lanseringen av C-band 5G trådløs tjeneste til 5. januar 2022, etter at FAA reiste sikkerhetsbekymringer om dens potensielle innvirkning på kritisk flyselskapsutstyr.

Når den nye datoen for utrullingen nærmer seg, utstedte FAA AD-er som ba om revisjon av flymanualer for å forby noen flyoperasjoner som er avhengige av bruk av radiohøydemålere når de er i nærvær av 5G C-bånds trådløse bredbåndssignaler.

Til tross for ingen troverdige bevis på en risiko for flysikkerheten, har amerikanske trådløse leverandører frivillig satt på plass verdens mest omfattende sett med midlertidige beskyttelser.

I en uttalelse til Lifewire sa Carter Yang, administrerende direktør, Industry Communications for Airlines for America, at annonsene fra FAA identifiserer sikkerhetsproblemer som vil være "svært forstyrrende" for det nasjonale luftromssystemet og publikum.

AD-ene ber egentlig flyselskapene om ikke å stole på radiohøydemålere når de nærmer seg en flyplass i nærheten av en 5G C-båndsantenne og i stedet omdirigere til en annen flyplass. Airlines for America mener byrden for å løse blindveien ligger hos telekomselskapene.

"Manglen på alvorlige avbøtende tiltak fra 5G-telekomselskapers side for å løse problemer med forstyrrelser vil i betydelig grad forstyrre og skade økonomien i en tid da forsyningskjedene allerede er tynne," heter det i Airlines for America Impact Analysis.

False Flag

Michael Marcus, en adjunkt i elektro- og datateknikk ved Northeastern University og en uavhengig ekspert på trådløs teknologi og spektrumpolitikk, fort alte Lifewire i en e-post at visse radarhøydemålere faktisk er følsomme for 5G i nærliggende bånd. Likevel er han ikke imponert over FAAs svar.

"Siden [FAA] lot dette problemet forsvinne, begynte de nylig å samle inn data om hvilke modeller og hvor vanlige de er," sa han.

Som tidligere assisterende sjef for Federal Communication Commission (FCC) sitt kontor for ingeniør- og teknologi, har Marcus vært vitne til situasjoner som disse tidligere.

Marcus k alte de tilstøtende båndproblemene "relativt vanlige", og pekte på en tre tiår gammel bekymring mellom bruken av FM-kringkasting like under 108 MHz og et flys Instrument Landing System (ILS) like over den frekvensen.

"Det virkelige problemet er om mobiloperatører vil ha den største byrden i å løse denne situasjonen, eller eierne av visse modeller av radarhøydemålere i fly som ikke oppfyller rimelige standarder for interferensimmunitet," sa Marcus.

Middle Ground

I mellomtiden sa Airlines for America's Yang at gruppen fortsetter å oppfordre FCC og FAA til å jobbe sammen om en praktisk løsning som vil muliggjøre utrulling av 5G C-båndteknologi "samtidig som de prioriterer sikkerhet og unngår forstyrrelser i luftfartssystem."

Et lignende syn ble delt av Meredith Attwell Baker, president og administrerende direktør i CTIA, en bransjeforening som representerer den trådløse kommunikasjonsindustrien i USA, og et tidligere medlem av FCC. I en uttalelse til Lifewire sa Baker at det var mulig å ha både trygge flyreiser og robust og pålitelig 5G-tjeneste.

Image
Image

Til tross for ingen troverdige bevis på en risiko for flysikkerheten, har amerikanske trådløse leverandører frivillig satt på plass verdens mest omfattende sett med midlertidige beskyttelser. Vi jobber tett med luftfartsindustrien og er på vei til å bli med i nesten 40 land som trygt bruker 5G i C-Band i januar, forsikret Baker.

Ting er i limbo nå, og det er ikke klart om 5G C-band-tjenestene vil være tilgjengelige fra og med 5. januar 2022, eller om utrullingen vil bli forsinket ytterligere ettersom de to føderale organene kjemper for én- upmanship.

Anbefalt: