XLK-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)

Innholdsfortegnelse:

XLK-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
XLK-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
Anonim

En fil med XLK-filtypen er en Excel-sikkerhetskopieringsfil opprettet i Microsoft Excel.

En XLK-fil er bare en sikkerhetskopi av gjeldende XLS-fil som blir redigert. Excel oppretter disse filene automatisk i tilfelle noe går g alt med Excel-dokumentet. Hvis for eksempel filen er så ødelagt at den ikke kan brukes lenger, fungerer XLK-filen som en gjenopprettingsfil.

XLK-filer kan også opprettes ved eksport av informasjon fra Microsoft Access til Microsoft Excel.

Image
Image

BAK-filformatet er en annen sikkerhetskopifil som brukes i Excel.

Hvordan åpner du en XLK-fil

XLK-filer åpnes oftest med Microsoft Excel, men gratisprogrammet LibreOffice Calc kan også åpne dem.

Hvis XLK-filen din ikke åpnes i noen av disse programmene, pass på at du ikke forveksler den med en fil som har en lignende utvidelse. Det er mer om det nederst på denne siden.

XLK-filen din er mest sannsynlig en Excel Backup-fil, men noe annet du kan prøve for å se om den er i et annet format er å åpne den med et gratis tekstredigeringsprogram. Selv om filen ikke er lesbar/brukbar, vil du kunne se om det er noen tekst i den som kan hjelpe deg med å finne ut hvilket program som ble brukt til å bygge den, noe som kan føre deg til en kompatibel filåpner.

Hvis du har installert mer enn ett program som støtter XLK-filer, men det som er satt til å åpne disse filene som standard ikke er det du ønsker, kan du se vår veiledning for Hvordan endre filtilknytninger i Windows for hjelp til å endre det.

Hvordan konvertere en XLK-fil

Å åpne en XLK-fil i Excel er akkurat som å åpne en XLS-fil, noe som betyr at du kan bruke Excels File > Save As meny for å konvertere filen til XLSX eller et av Excels andre formater.

LibreOffice Calc støtter noen av de samme formatene som Excel. Du kan konvertere en XLK-fil i LibreOffice Calc ved å åpne filen og deretter bruke File > Lagre som. En XLK-fil kan også konverteres til PDF med Calcs File > Export-meny.

Mer informasjon om XLK-filer

Du kan aktivere Excel-sikkerhetskopier per dokument. Når du går for å lagre XLS-filen i en bestemt mappe, men før du faktisk lagrer den, går du til Verktøy > Generelle alternativer Deretter er det bare å sjekke boksen ved siden av Opprett alltid sikkerhetskopi for å tvinge Excel til å beholde en sikkerhetskopi av det spesifikke dokumentet.

Image
Image

XLK-filer er egentlig en versjon bak den nåværende du har lagret. Hvis du lagrer filen én gang og aktiverer sikkerhetskopieringen, vil XLS- og XLK-filen bli lagret sammen. Men hvis du lagrer den igjen, vil bare XLS-filen gjenspeile disse endringene. Lagre den en gang til, og XLK-filen vil ha endringene fra første og andre lagring, men bare XLS-filen vil ha de sist lagrede redigeringene.

Måten dette fungerer betyr at hvis du gjør en haug med endringer i XLS-filen din, lagrer den og deretter vil gå tilbake til forrige lagring, kan du bare åpne XLK-filen.

Ikke la det forvirre deg. For det meste spretter XLK-filer inn og ut av eksistensen automatisk og bidrar til å sikre at du ikke mister dataene dine hvis noe uheldig skjer med den åpne filen.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen ikke fungerer bra med Excel, kan det hende du har en fil i et helt annet, ikke-relatert format. Dette kan skje hvis du har feillest filtypen som XLK når det egentlig er noe som bare er stavet på samme måte.

For eksempel har en XLX-fil ingenting med Excel å gjøre. Hvis du prøver å åpne en i Excel, får du en feilmelding.

På den annen side brukes en rekke andre filtyper i Excel, og de ligner også veldig på XLK: XLB, XLL og XLM er noen få. De fungerer fint med Excel, så å forvirre en av dem for en XLK-fil er faktisk ikke noe problem.

Anbefalt: