Hvordan en app kan hjelpe noen kvinner til å føle seg tryggere

Innholdsfortegnelse:

Hvordan en app kan hjelpe noen kvinner til å føle seg tryggere
Hvordan en app kan hjelpe noen kvinner til å føle seg tryggere
Anonim

Key takeaways

  • SafeUp er en gratis app der kvinner kan føle seg tryggere mens de går alene ved å bruke crowdsourcing-data.
  • Studier viser at 50 % av kvinnene enten alltid eller ofte føler seg utrygge når de går alene om natten.
  • Appens skaper sa at appen gir kvinner mulighet til å være en del av endringen og gå inn for kvinners sikkerhet.
Image
Image

Når du er en kvinne som går alene om natten, kan det være skummelt og stressende, men én app bruker crowdsourcing for å få kvinner til å føle seg mer komfortable i lokalsamfunnene deres.

SafeUp bruker crowdsourcing fra sine brukere for å koble en kvinne med en annen som bor i området de går i for å føle seg trygg og ivaretatt mens de navigerer i gatene alene. Selskapets administrerende direktør og medgründer, Neta Schreiber, sa at appens mål er å oppmuntre kvinner til å hjelpe hverandre til å føle at de gjør en forskjell.

"Det er større enn bare en sikkerhetsapp," sa Schreiber til Lifewire i en videosamtale. «Det er en uttalelse om at jeg ønsker å være en del av endringen, og jeg vil hjelpe andre kvinner og gjøre samfunnet mitt tryggere.»

Crowdsourcing Safety

Som mange kvinner har Schreiber opplevd å føle seg utrygg og sårbar. Hun og vennegjengen hennes slo seg sammen for å sikre at de alle følte seg trygge i nye eller skisserte situasjoner.

"Når en av oss gikk på en blind date, satt resten av oss på den samme restauranten og satt ved et annet bord for å forsikre seg om at hun hadde det bra," sa hun.

Men ikke alle har en sammensveiset vennegjeng som ville være villige til å gå ut av veien på den måten, så da Schreiber kom inn i teknologiverdenen, begynte hun å skape en løsning på problemet nesten hver kvinne opplevelser.

SafeUp er gratis og tilgjengelig på iOS- og Android-enheter i 107 land. Appen gir et trygt, online nettverk av kvinner som hjelper kvinner. For å sikre at nettverket er sikkert, må nye brukere verifiseres av en fellesskapsadministrator før de blir godkjent for å bruke appen.

Image
Image

Når hun er godkjent, kan en kvinne velge å bli verge, som fungerer som et kontaktpunkt for andre når de går alene om natten.

"Du kan se hvor mange foresatte det er rundt deg og i store byer," sa Schreiber. «Hvis du er ute og går, kan du velge å ringe eller videosamtale med din nærmeste verge, og de vil snakke med deg og forstå situasjonen din for å sørge for at du føler deg tryggere.«

Vergen du er sammenkoblet med ved hjelp av appens posisjonsteknologi, vil kunne se den nøyaktige posisjonen din for å sikre at du kommer deg trygt til reisemålet. Hvis det er nødvendig, kan foresatte til og med fysisk komme til deg for å gå med deg i sjeldne tilfeller. Selvfølgelig er det alltid et alternativ i appen for å ringe myndighetene hvis en situasjon blir farlig.

De fleste svar vi får er at kvinner har fort alt oss før de hadde SafeUp, hver gang de skulle gå ut, var de bekymret, men nå trenger de ikke tenke to ganger fordi de alltid vet at det vil være noen der for å hjelpe dem,» sa Schreiber.

kvinners sikkerhet i forkant

Siden MeToo-bevegelsen gikk vir alt i 2017, har kvinners sikkerhet blitt mer diskutert og prioritert i samfunnet. Nylig fikk en sak i Storbritannia internasjonal oppmerksomhet da 33 år gamle Sarah Everard ble savnet mens hun gikk hjem om natten.

Dessverre ble levningene hennes funnet en uke senere, men kvinner over hele verden og på sosiale medier har snakket om at de føler seg redde og sårbare mens de går alene.

I følge en undersøkelse fra YouGov føler 50 % av kvinnene seg alltid eller ofte utrygge når de går alene om natten, sammenlignet med bare 16 % av mennene.

"SafeUP er et verktøy for kvinner til å ta ansvaret i sine hender og gjøre det tryggere for alle kvinnene som bor i samme nabolag," sa Schreiber.

Hun sa at kvinnerettighetsdemonstrasjonene i fjor og aktiviteten på sosiale medier satte temaet kvinners sikkerhet i spissen for samtalene. Selv om det er behov for mer oppmerksomhet til problemet, sa Schreiber at det er opp til oss alle å skape endringen vi ønsker å se for fremtidige generasjoner, og at appen er et skritt i riktig retning.

"Vi må spørre oss selv om vi som samfunn ønsker å ta [spørsmål med kvinner som føler seg utrygge] med oss til de neste 100 årene," sa hun.

Anbefalt: