THX-sertifisering for høyttalere og surroundlyd

Innholdsfortegnelse:

THX-sertifisering for høyttalere og surroundlyd
THX-sertifisering for høyttalere og surroundlyd
Anonim

THX er et akronym for "Tomlinson Holmans eksperiment." Holman skapte THX mens han jobbet med Lucasfilm studio for å utvikle en ny standard for lydgjengivelse. Denne standarden sikrer kvalitet og enhetlighet på tvers av alle teatersystemer som spiller av selskapets lyd.

Image
Image

THX bekrefter at et lydsystem følger strenge regler for digital lydavspilling av ultrahøy kvalitet. Disse systemene kan være profesjonelle teater- eller kinolydsystemer, surroundlydoppsett, enkle hjemmekinosystemer eller surroundlydsystemer for en PC.

THX-sertifisering etablerer et strengt sett med industristandarder for lydgjengivelse. Sertifiseringen betyr at lyden som kommer ut av et 5.1- eller 7.1-surroundlydsystem eller en hvilken som helst annen høyttaler, er nøyaktig slik lydteknikeren hadde til hensikt under opptak og miksing.

Formål med THX-sertifisering

Når du eier et THX-sertifisert lydsystem, kan du være trygg på at du hører best mulig lyd, spesielt hvis DVD-en eller videospillet du spiller også er THX-sertifisert. Det er imidlertid ikke et krav for at THX skal gjøre en forskjell i multimedieopplevelsen din.

Når en produsent oppnår THX-sertifisering, vet kundene deres at høyttalersystemene deres gjengir lyd av profesjonell kvalitet nøyaktig slik lydteknikeren hadde tiltenkt en film eller et videospill.

bunnlinjen

Mange filmer og videospill bærer THX-merket og -logoen for å bevise at de er verdt lyd- eller videokilder av høy kvalitet. THX-sertifisering er imidlertid viktigst for høyttalersystemet som produserer lyden, fordi THX-kildelyd bare betyr noe når den spilles av på et system som er i stand til å gjengi den. Dette er grunnen til at et THX-sertifisert surroundlydsystem er tenkt på som den hellige gral for hjemmekinoentusiaster.

Kompatibilitet med opptaksformat

THX-sertifisert lydgjengivelse krever ikke at lyden tas opp i noe bestemt format; enten det er Dolby Digital-lyd eller annet. Snarere er THX viktigst i det øyeblikket lyden spilles av et høyttalersystem.

THX-sertifiserte surroundlydsystemer som 7.1, 5.1 eller 2.1 multimedia surroundlyd hjemmekinosystemer spiller THX-sertifisert lyd fra datamaskiner, TV-er og videospillsystemer.

THX-sertifisering er ikke gratis

Produsenter av høyttalersystemer må betale for produktevaluering med THX-sertifisering. Fordi sertifiseringen er dyr, er det vanligvis bare avanserte produkter som testes for sertifisering. Noen selskaper – selv de med avanserte produkter – velger kanskje ikke å betale for sertifiseringsevalueringen. Som et resultat, selv om THX-lydsystemer er høyttalere av høy kvalitet, kan det være andre på markedet uten sertifiseringen som er like gode.

Anbefalt: