Hvorfor roboter blir mer menneskelige

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor roboter blir mer menneskelige
Hvorfor roboter blir mer menneskelige
Anonim

Key takeaways

  • Et økende antall roboter tar på seg menneskelignende utseende og evner.
  • Elon Musk avduket nylig bilprodusentens første humanoide robot.
  • Roboter må se menneskelige ut for å virke vennlige, sier noen eksperter.
Image
Image

Robotene kommer, og de kan se menneskelige ut.

Tesla-sjef Elon Musk avduket nylig bilprodusentens første humanoide robot. Det elektriske kjøretøyselskapet vil utvikle en humanoid robotprototype k alt "Tesla Bot."Det er en av et økende antall roboter under utvikling som prøver å matche utseendet og evnene til mennesker.

"Menneskelignende roboter vil være nyttige fordi de lettere kan jobbe sammen med eller i stedet for menneskene som må utføre de mange "kjedelige, skitne og farlige" oppgavene som vi er avhengige av at mennesker løser, men er ubehagelig for mennesker å utføre," sa Brendan Englot, professor i maskinteknikk ved Stevens Institute of Technology, til Lifewire i et e-postintervju.

"De nye, fordelaktige egenskapene kan variere fra en 24-timers vaktmester i hjemmet som alltid er på vakt, til en søk-og-redningsrobot som kan søke etter mennesker på farlige steder, uten å sette flere menneskeliv i fare," la Englot til.

Det er mange eksemplarer

Teslas robot, som har kodenavnet "Optimus", vil stå 5-fot-8, veie 125 pounds og ha menneskelignende hender og føtter. Boten vil også ha en visuell sensor som hjelper den med å se objekter og hindringer.

"[Du kan] snakke med den og si: 'Vennligst ta opp den bolten og fest den til en bil med den skiftenøkkelen', og det burde den kunne gjøre, sa Musk på orienteringen. "'Vennligst gå til butikken og skaffe meg følgende dagligvarer.' Sånt. Jeg tror vi kan gjøre det."

Roboter må se menneskelige ut for å virke vennlige, sa Karen Panetta, stipendiat ved Institute of Electrical and Electronic Engineers (IEEE) og robotekspert, til Lifewire i et e-postintervju.

En artikkel i International Journal of Social Robotics, "Blurring Human–Machine Distinctions: Anthropomorphic Appearance in Social Robots as a Threat to Human Distinctiveness", argumenterer for at mennesker frykter antropomorfe roboter på grunn av deres oppfattede inngrep i menneskelig unikhet. Så selv om det er en naturlig tilhørighet til roboter som ligner på oss og føler oss, er vi også bekymret for at de vil få oss til å føle oss mindre menneskelige.

Tidligere ble kappløpet om å utvikle humanoide roboter utfordret av kostnader og teknologiske begrensninger, sa Panetta.

"Nå kan trådlignende materialer og elektroniske skinn bygge inn mange sensorer og aktuatorer som er energieffektive og kan kommunisere enorme mengder informasjon trådløst," la Panetta til. "Dette utvider robotens evner til å produsere realistiske gester og mer nøyaktige svar som gir mening og er relevante for mennesket roboten samhandler/assisterer eller betjener."

Image
Image

Medisinske roboter kan hjelpe til med å overvåke pasientens helse, ta livsnødvendigheter og gi instruksjoner til pasienter for å hjelpe med overholdelse av medisiner eller medisinske rutiner, samt overvåke pasientsikkerhet, og tilkalle hjelp hvis de oppdager at pasienten har f alt, sa Panetta.

"Når roboter utvikler seg, vil de kunne utføre dedikerte manuelle oppgaver, som å åpne flasker, hente gjenstander, hjelpe til med å løfte pasienter og tilberede måltider," la hun til.

Og de har en plan

Men ikke alle bransjeeksperter tror at menneskelige roboter er fremtiden.

Investeringen i å lage en menneskeformet robot kommer med høye kostnader og en avtagende avkastning på investeringen, sa Tra Vu, administrerende direktør i robotikkselskapet OhmniLabs, til Lifewire i et e-postintervju.

"Den høyere grad av frihet som kreves for å lage funksjonelle humanoider som Pepper og Asimo (begge pensjonert på dette tidspunktet) betyr at de også er vanskeligere å programmere, vanskeligere å implementere og mer utsatt for feil," sa Vu.

På den annen side er roboter med menneskelignende evner på vei oppover, ifølge Vu. For eksempel er det roboten Atlas og Spot, en firbeint robot som er stabil og lettere å kontrollere.

Image
Image

"Disse robotene kan etterligne mange menneskelignende evner som å gå, klatre, løpe og til og med danse," sa Vu.

Roboter bør erstatte kjedelige, skitne og farlige oppgaver, hevdet Vu.

"I likhet med introduksjonen av datamaskiner, muliggjør og tilrettelegger også fremskritt innen robotikkutvikling nye jobber som mennesker er bedre egnet for," sa hun. «Roboter vil i hovedsak tillate oss å konsentrere oss og utføre mer dyktige og kreative oppgaver.»

Anbefalt: