IES-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Innholdsfortegnelse:

IES-fil (hva det er og hvordan du åpner en)
IES-fil (hva det er og hvordan du åpner en)
Anonim

What to Know

  • En IES-fil er en IES-fotometrisk fil.
  • Åpne en med IES Viewer, Visual Photometric Tool eller Photometrics Pros.
  • Konverter til LDT, BMP, LTL osv. med de samme programmene eller PhotoView.

Denne artikkelen beskriver hva en IES-fil er, hvordan du åpner en fra datamaskinen eller online, og hvordan du konverterer en til et annet format som er kompatibelt med andre programmer.

Hva er en IES-fil?

En fil med filtypen IES er en IES Photometric-fil som står for Illuminating Engineering Society. De er ren tekstfiler som inneholder data om lys for arkitektoniske programmer som kan simulere lys.

Belysningsprodusenter kan publisere filer i dette formatet for å beskrive hvordan ulike strukturer påvirkes av produktet deres. Programmet som bruker filen kan tolke den for å forstå hvordan man viser de riktige lysmønstrene på ting som veier og bygninger.

Image
Image

IES er også forkortelse for noen teknologitermer som ikke er relatert til et filformat, som integrert ingeniørprogramvare, innkommende e-postløsning og ufullstendig eller feilaktig spesifikasjon.

Hvordan åpne en IES-fil

Det finnes flere kompatible programmer: Photometrics Pros, Photometric Toolbox, Autodesks Architecture and Revit-programvare, RenderZone, Visual Lighting-programvaren og Photopia.

En annen måte å åpne en gratis på er med IES Viewer eller LITESTAR 4D Open, eller online via Visual Photometric Tool.

En enkel tekstredigerer, som Windows Notisblokk eller en fra listen over beste fritekstredigerere, kan også åpne IES-filer fordi de bare er ren tekst. Hvis du gjør dette vil du ikke se noen visuell representasjon av dataene, men bare tekstinnholdet.

Hvis du finner ut at et program på PC-en din prøver å åpne filen, men det er feil program, eller du heller vil at et annet installert program åpner den, kan du lære hvordan du endrer standard IES-filåpner i Windows.

Hvordan konvertere en IES-fil

En IES-fil kan konverteres til en EULUMDAT-fil (. LDT) ved å bruke denne online-konverteren på appspot.com. Du kan også gjøre det motsatte-konvertere LDT til IES. Eulumdat Tools skal kunne gjøre det samme, men det fungerer fra skrivebordet ditt i stedet.

PhotoView er ikke gratis, men kan konvertere en til formater som LDT, CIE og LTL.

Den gratis IES Viewer nevnt ovenfor kan lagre filen til BMP.

Selv om det sannsynligvis ikke vil være til noen nytte, kan du lagre det i et annet tekstbasert format ved å bruke Notepad++.

Det gratis DIALux-programmet kan åpne ULD-filer, som er Unified Luminaire Data-filer - et lignende format som IES. Du kan kanskje importere en IES-fil til det programmet og deretter lagre den som en ULD-fil.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

Det er lett å forveksle en fil med en annen hvis filtypene deres er like. Siden IES er tre vanlige bokstaver, er det sannsynlig at hvis filen din ikke åpnes med forslagene ovenfor, er det fordi du leser feil suffikset.

For eksempel deler ISE-filer de samme bokstavene, men de er enten InstallShield Express Project-filer eller Xilinx ISE Project-filer, noe som betyr at de åpnes med forskjellige programmer (InstallShield eller ISE Design Suite).

En EIP-fil ligner også, men også den er faktisk helt annerledes. Hvis du har en av disse filene, er det sannsynligvis et bilde laget av Capture One.

Husk at "i" er den første bokstaven, ikke "L." Så en filtype som LESS (brukt som et stilark for nettsider) er også annerledes.

Mer informasjon om IES

IES-filformatet kalles slik på grunn av Illuminating Engineering Society. Det er et samfunn som samler lyseksperter (lysdesignere, konsulenter, ingeniører, selgere, arkitekter, forskere, produsenter av lysutstyr osv.) for å bedre designe lysforhold i den virkelige verden.

Det er IES som til slutt har påvirket etableringen av ulike standarder for enkelte belysningsapplikasjoner, som de som brukes i helsetjenester, sportsmiljøer, kontorer osv. Til og med National Institute of Standards and Technology har referert til publikasjoner fra IES når det gjelder optiske strålingskalibreringer.

Publisert av IES, The Lighting Handbook: 10th Edition er den autoritative referansen for lysvitenskap.

FAQ

    Hva er en IES-fil i lyssetting?

    En lysprodusent leverer en IES-fil, en tekstfil som beskriver styrken til en lyskilde på punkter på et rutenett, og geometrien til hvordan lysarmaturen sender ut lyset.

    Hva kan jeg gjøre hvis AGI32 ikke åpner IES-filen min?

    Hvis spesifikke data er feil eller mangler, kan ikke AGi32 bruke filen. Elementer som oftest er problematiske inkluderer et ufullstendig sett med testvinkler og nadir (eller senit) candela-vinkler, ikke alle de samme. Programvaren gir alltid en grunn til å avvise en fotometrisk fil.

Anbefalt: