Hva er en POST- eller BIOS-feilmelding?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en POST- eller BIOS-feilmelding?
Hva er en POST- eller BIOS-feilmelding?
Anonim

En POST-feilmelding er en feil som vises på skjermen under selvtesten ved oppstart hvis BIOS støter på en slags problem under oppstart av PC-en.

Den vil bare vises på skjermen hvis datamaskinen er i stand til å starte opp så langt. Hvis POST oppdager en feil før dette punktet, vil en pipekode eller POST-kode bli generert i stedet.

Image
Image

POST-feilmeldinger er vanligvis ganske beskrivende og bør gi deg nok informasjon til å begynne å feilsøke det problemet POST-en fant.

En POST-feilmelding kalles noen ganger en BIOS-feilmelding, POST-melding eller POST-skjermmelding. Selv om det er helt urelatert til maskinvare og derfor ikke dekkes i denne artikkelen, kan en "post-feilmelding" også referere til problemer som dukker opp mens du prøver å laste opp/legge ut informasjon på nettet, for eksempel til en konto på sosiale medier.

Ressurser på POST-feil

Hvis du ser POST-feilmeldinger, er problemet sannsynligvis relatert til en slags maskinvarefeil. Et stopp ved dette trinnet i oppstartsprosessen betyr at datamaskinen ikke engang har lastet inn operativsystemet, så POST-feil er ikke relatert til Windows, macOS eller Linux.

Se hvordan du løser problemer med stopp, frysing og omstart under POST for en feilsøkingsveiledning om hva du skal gjøre når datamaskinen henger under innlegget.

Et POST-testkort viser feil under POST, og er nyttig hvis maskinvareproblemet oppstår før skjermen kan vise feilen.

Anbefalt: