Hvordan få en.Edu-e-postkonto

Innholdsfortegnelse:

Hvordan få en.Edu-e-postkonto
Hvordan få en.Edu-e-postkonto
Anonim

.edu-adressen er reservert for utdanningsinstitusjoner, og det er vanlig at folk har en av disse adressene i tillegg til en personlig adresse. De er utstedt av skoler fra grunnskolen og hele veien gjennom videregående skole. La oss utforske hvorfor du kanskje vil skaffe deg en av disse, og hvordan du går frem.

Hvorfor vurdere en.edu-e-postadresse?

Hvorfor skal noen bruke en.edu-adresse over en enkelt, personlig adresse? Det er et par grunner til at du kanskje vil.

Det er påkrevd

For det første må du ha en, fordi du er en nåværende elev ved den aktuelle skolen. Disse kontoene er viktige for elevene fordi de er en av de viktigste måtene å motta kommunikasjon fra skolen angående klasser, registrering osv. Elever vil sannsynligvis også bruke denne kontoen til å levere oppgaver.

Alternativt, hvis du er lærer eller et annet medlem av det administrative personalet, er dette faktisk din jobb-e-post.

Mer profesjonell

Hvis du liker at din personlige e-post skal være morsom, kan du bruke en.edu-adresse når du trenger å sende e-post i en mer profesjonell sammenheng. Hvis du for eksempel bruker denne adressen til jobbsøking, kan rekrutterere vite på forhånd hvor du gikk på skolen, og det skaper et bedre førsteinntrykk enn en e-post fra "[email protected]."

I tillegg, som alle andre gratis e-postadresser, kan disse være nyttige for å kutte ned på spam i hovedadressen din.

rabatter

En gyldig.edu-e-postadresse låser opp pedagogiske rabatter på ulike produkter og tjenester. Selv om disse rabattene vanligvis krever aktiv påmelding, er det i mange tilfeller bare tilstedeværelsen eller fraværet av en.edu-merket adresse som godkjenner rabatten.

bunnlinjen

Studenter og ansatte trenger sannsynligvis ikke å gjøre noe i det hele tatt. Når du begynner i jobben som lærer, eller registrerer deg for de første timene dine, vil du sannsynligvis få en adresse utstedt til deg. For ansatte vil kontoen være tilgjengelig så lenge du er på institusjonen. Studenter vil i mange tilfeller ha tilgang til kontoen sin hele livet, eller til den blir stående inaktiv i en viss periode etter endt utdanning.

Hvordan få en.edu-e-postadresse hvis du er alumni

Mange skoler gjør.edu-adresser tilgjengelige for de som har uteksaminert seg, og fra perspektivet til en grunnleggende e-postkonto, vil de fungere fint. Hvis du ønsker å få en av disse kontoene, er det beste stedet å starte ved å søke på skolens nettsted for alumnirelasjoner.

Når en gratis.edu-e-postadresse er en av fordelene de tilbyr, vil det sannsynligvis stå foran. Hvis du ikke finner det der, kan du vurdere å ringe alumnikontoret en rask telefon. Prosessen kan være så enkel som å sende inn en skjemaforespørsel til skolens IT-avdeling.

Image
Image

Du kan bli bedt om å bekrefte at du var elev ved skolen ved å svare på noen grunnleggende spørsmål. Vanlige vil være eksamensår, student-ID-nummer eller personnummer. Det er sannsynlig at du også blir bedt om en alternativ e-postadresse for kontogjenoppretting. Etter at du er gjennom bekreftelsesprosessen, vil de fleste systemer sende deg en invitasjon til skolens e-postsystem.

For skysystemer som Gmail eller Microsoft Exchange utvider registreringsprosessen enten en lenke som lar deg få tilgang til systemet eller angi det første passordet ditt, eller instruksjoner om hvordan du setter opp en e-postklient for å koble til skolens servere.

Funksjoner av.edu-e-postadresser

En.edu-adresse fungerer akkurat som alle andre e-postadresser du måtte ha. Det er imidlertid et par forbehold du kanskje bør huske på:

  • E-postsystem: Akkurat som en jobbkonto, vil du bli sittende fast med det e-postsystemet skolen din foretrekker. Noen kan bruke Gmail, Exchange eller lokale e-postservere som krever at du henter e-post gjennom de gamle POP3- eller IMAP-protokollene.
  • Kontofordeler: Alumnikontoer har kanskje ikke alle de samme fordelene som en nåværende studentkonto. For eksempel, hvis skolen din bruker e-postkontoen din til å logge deg på andre tjenester, kan det hende at alumnikontoen din ikke får deg til skolens Wi-Fi. Hver institusjon tilbyr ulike pakker med fordeler til alumni.
  • Funksjoner: Alumni- og.edu-kontoer har kanskje ikke alle funksjonene til "vanlige" kontoer heller. For eksempel må nåværende studenter og ansatte ha en anstendig mengde lagringsplass tilgjengelig for å sende eller motta oppgaver osv., men alumnikontoer har ikke de samme kravene, i hvert fall fra skolens synspunkt.
  • Kontovarighet: Alumnikontoen din vil kanskje ikke være tilgjengelig for alltid. E-postkontoer tar opp ressurser som ellers kunne blitt utvidet til nåværende studenter. Mens de fleste skoler er glade for å tilby disse til alumni, vil de like gjerne ta dem tilbake hvis de føler at de ikke blir brukt. Hvis du registrerer deg for en av disse kontoene, logg på med jevne mellomrom slik at den ikke ser inaktiv ut.

Anbefalt: