Hvordan se en bildemappe med hurtigkikk i Mac OS X

Innholdsfortegnelse:

Hvordan se en bildemappe med hurtigkikk i Mac OS X
Hvordan se en bildemappe med hurtigkikk i Mac OS X
Anonim

What to Know

  • Åpne ønsket mappe med bilder. Enhver mappe med bilder fungerer.
  • Velg ønsket bilder, og trykk Option+ mellomrom for å åpne det første bildet i fullskjerm.
  • Bruk piltastene for å se forskjellige bilder fra ditt utvalg av bilder.

Mac-operativsystemet har en lite kjent funksjon k alt Quick Look. Quick Look gir en snarvei for å vise bilder (og annet innhold) på Mac-maskiner. Du trenger ikke å åpne Bilder eller installere tredjepartsprogramvare for å se en miniatyrbildeindeks eller en rask lysbildefremvisning av bildene dine. Informasjonen i denne artikkelen gjelder for Mac OS 10.8 Mountain Lion og nyere.

Hvordan åpne Quick Look

Å se en mappe full av bilder tar bare sekunder med Quick Look-funksjonen.

  1. Dobbeltklikk på en mappe med bilder eller bruk Finder for å finne og åpne mappen med bilder du vil se. Bildene kan være på en hvilken som helst type medieharddisk, CD, flash-stasjon eller minnekort.

    Image
    Image
  2. Velg bildene du vil se. Hvis du vil ha hele mappen, bruk hurtigtasten Command+ A for å velge alle filene.

    Image
    Image
  3. Trykk Alternativ+ mellomrom for å åpne det første bildet i fullskjermmodus. Quick View starter en lysbildefremvisning av de valgte bildene automatisk.

    Hvis du ikke vil ha en fullskjermsvisning, trykker du på dobbeltpil-ikonet nederst i hurtigvisningsbildet for å gå til vindusvisning.

    Image
    Image
  4. En lysbildefremvisning starter ikke i vindusvisning. Du kan imidlertid bruke navigasjonspilene øverst på skjermen for å flytte fra bilde til bilde. Noen alternativer er likevel ikke tilgjengelige med mindre du er i fullskjermmodus.

    Image
    Image

    Using Quick Look

    Når du bruker Quick Look for første gang, åpnes bildene på fullskjerm som standard, med en kontrolllinje nederst på hvert bilde og på svart bakgrunn. De fungerer i lysbildefremvisningsmodus, og går langsommere fra ett bilde til det neste med mindre du velger Play/Pause-kontrollen nederst på skjermen for å stoppe på et bilde.

    Image
    Image

    Du kan bruke høyrepil på kontrolllinjen eller tastaturet for å gå fremover i gruppen med bilder eller venstrepil for å gå bakover, enten i avspillings- eller pausemodus.

    Indeksark i Quick Look

    Ikke interessert i å skanne bildene sakte via en lysbildefremvisning? Velg Index Sheet-ikonet (fire bokser) nederst på et bilde i Quick Look for å se en fullskjerm av de valgte bildene på en svart bakgrunn.

    Image
    Image

    Trykk på et hvilket som helst bilde i indeksvisning for å gå til det i Quick Look.

    Deling fra Quick Look

    Når du finner bildet du leter etter, klikker du på Deling-ikonet nederst på bildet.

    Image
    Image

    Du kan sende bildet via e-post, AirDrop det til en enhet i nærheten, eller legge det til i Bilder-appen, en merknad, påminnelse eller melding.

    For å avslutte Quick View, trykk ESC på tastaturet eller klikk Close på bildekontrolllinjen.

    En annen måte å åpne Quick Look på er å velge mappeinnholdet og klikke Fil > Quick Look i Mac-menylinjen eller trykke på Kommando+ Y på tastaturet.

    Beyond Photos

    Quick Look fungerer ikke bare med bilder. Den kan brukes med en mappe som inneholder dokumenter og andre medier som video. Husk å åpne mappen og velg filene i før du trykker Option+ mellomrom.

Anbefalt: