Omdirigere vs. videresending av e-post

Innholdsfortegnelse:

Omdirigere vs. videresending av e-post
Omdirigere vs. videresending av e-post
Anonim

De fleste svarer enten på eller videresender e-poster. En sjelden implementert viderekoblingsprotokoll får imidlertid en melding fra en avsender til riktig mottaker gjennom en mellommottaker.

Omdirigering er også kjent som remailing.

Image
Image

Hva er en e-postomdirigering?

Omdirigering er et spesielt tilfelle av videresending av e-post. I en standard videresending ser det ut til at personen som videresender meldingen er avsenderen. I en omdirigering ser det ut til at meldingen kommer fra den opprinnelige avsenderen.

For eksempel, hvis [email protected] mottar en melding fra [email protected], og Bob videresender den til sin kollega [email protected], ser den ut for Fred som en videresending fra Bob. Men hvis Bob omdirigerer Sallys melding, ser det ut som om den kom direkte fra Sally.

De fleste moderne e-postklienter støtter ikke omdirigering per melding. Unntakene inkluderer The Bat! og Thunderbird.

bunnlinjen

Ett unntak er Mozilla Thunderbird. Den støtter ikke omdirigering native. Den støtter imidlertid tillegg som inkluderer denne muligheten. Men i motsetning til The Bat!, som setter inn en omdirigering-fra-header, skriver Thunderbird-tillegg om avsenderlinjen for å indikere den omdirigerende avsenderen, men på vegne av den opprinnelige avsenderen. Denne funksjonaliteten etterligner en ren omdirigering, men ufullkommen.

Kan jeg omdirigere alle meldinger?

Noen moderne programmer støtter regelbasert omdirigering. For eksempel støtter skrivebordsversjonen av Microsoft Outlook tilpassede regler som gjør at e-post som oppfyller spesifikke kriterier automatisk kan omdirigeres til en annen bruker. Selv om disse reglene gjelder uten inngrep fra sluttbruker, kan du ikke omdirigere meldinger individuelt - det er et flott verktøy for å omdirigere meldingsklasser. En Outlook-regel kan for eksempel omdirigere meldinger fra en generisk inngående konto til en bestemt bruker.

Omdirigering er ikke det samme som å konfigurere en e-postkonto for automatisk å videresende alle e-poster (eller alle e-poster som oppfyller en regel) til en annen adresse. Denne prosessen videresendes fortsatt, selv om e-postprogrammet kaller det omdirigering.

Anbefalt: