Trådløse funksjoner og funksjoner i videokameraer

Innholdsfortegnelse:

Trådløse funksjoner og funksjoner i videokameraer
Trådløse funksjoner og funksjoner i videokameraer
Anonim

De fleste moderne videokameraer inkluderer et alternativ for å overføre data via Bluetooth eller Wi-Fi. Bluetooth-videokameraer og Wi-Fi-videokameraer er imidlertid ikke de samme tingene, så det er viktig å vite hvilke trådløse funksjoner hver enhet støtter.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder bredt for forskjellige videokameraer. Se bruksanvisningen til enheten eller produsentens nettsted for mer spesifikk informasjon.

Bluetooth-videokameraer

Bluetooth er en trådløs teknologi som vanligvis brukes i mobiltelefoner og digitale musikkspillere, for eksempel å sende musikk eller taleanrop fra enheten til et hodesett eller øretelefoner. På samme måte fungerer Bluetooth-kameraer med annet trådløst tilbehør som eksterne mikrofoner og GPS-enheter. JVCs Bluetooth-videokameraer støtter til og med en gratis app som forvandler smarttelefonen din til en fjernkontroll for videokameraet.

Image
Image

En ting du ikke kan gjøre med et Bluetooth-aktivert videokamera, er å overføre HD-video til en datamaskin trådløst. Videokameraer som er Bluetooth-aktiverte kan sende stillbilder til en smarttelefon, men overføring av videoklipp mellom enheter krever en fysisk kabel.

Wi-Fi-videokameraer

Videokameraer med Wi-Fi-funksjoner lar deg overføre bildene og videoene dine trådløst til datamaskinen eller en sikkerhetskopiharddisk. Du kan ofte laste dem opp direkte til nettsteder for sosiale nettverk også. Noen modeller lar deg også overføre filer trådløst til mobile enheter eller fjernstyre videokameraet fra en app.

Et videokamera med innebygd trådløs kapasitet er vanligvis dyrere enn en tilsvarende utstyrt modell uten Wi-Fi. Trådløs teknologi kommer også med en annen kostnad: hver gang en trådløs funksjon er i bruk, vil den tømme batteriet raskere. Hvis du vurderer et videokamera med trådløs teknologi, vær nøye med spesifikasjonene for batterilevetid og om den oppgitte batterilevetiden er med den trådløse teknologien på eller av. Vurder også å kjøpe et batteri som varer lenger til enheten hvis et er tilgjengelig.

Eye-Fi-minnekort

Hvis du vil ha Wi-Fi-funksjon uten å kjøpe et trådløst videokamera, kan du kjøpe et trådløst Eye-Fi-minnekort. Disse kortene passer inn i alle standard SD-kortspor og forvandler videokameraet til en trådløs enhet. Alle bilder og videoer du tar med videokameraet kan overføres trådløst ikke bare til datamaskinen din, men til en av 25 nettdestinasjoner, hvorav seks også støtter videoopplasting (som YouTube og Vimeo).

Støtte for Eye-Fi er avviklet, men du kan fortsatt finne brukte Eye-Fi-minnekort på nettet.

Anbefalt: