Hva er en XLTX-fil?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en XLTX-fil?
Hva er en XLTX-fil?
Anonim

En fil med filtypen XLTX er en Excel Open XML Spreadsheet Template-fil. Dette er et Microsoft Excel-malformat som brukes til å bygge flere XLSX-filer som inneholder samme oppsett, formatering og innstillinger.

XLTX-formatet erstattet det eldre XLT-malformatet fra Office 2007 og tidligere (som lager lignende XLS-filer). Den inneholder XML og ZIP for å redusere filstørrelsen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for Excel 2019, 2016, 2013, 2010, Excel for Mac og Excel 365/Online.

Hvordan åpner du en XLTX-fil

XLTX-filer brukes vanligvis bare med Microsoft Excel. Du kan åpne XLTX-filer i Excel-versjoner eldre enn 2007 hvis du installerer den gratis Microsoft Office Compatibility Pack.

Følgende gratis programvare kan også åpne XLTX-formatet; de kan bare ikke lagre filen tilbake til XLTX (den må lagres som noe annet som XLSX eller XLT): OpenOffice Calc, LibreOffice Calc og SoftMaker FreeOffice PlanMaker.

Du kan også åpne filen med et fildekomprimeringsverktøy, siden XLTX-filer faktisk er arkiver. Det er imidlertid neppe en nyttig måte å se filens innhold på, siden den ikke viser dokumentet slik det ville gjort når det åpnes i Excel eller de andre regnearkprogrammene vi nevnte. Hvis du ønsker å gå denne veien, uansett grunn, er 7-Zip og PeaZip to fildekomprimeringsverktøy som kan brukes til å åpne XLTX-filen som et arkiv.

Hvis du finner ut at et program på PC-en din prøver å åpne XLTX-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program åpner XLTX-filer, kan du endre standardprogrammet.

Hvordan konvertere en XLTX-fil

Den raskeste måten å konvertere en XLTX-fil til XLSX eller XLS er å bruke en av XLTX-visningsprogrammer/redigerere ovenfra, som Microsoft Excel, som støtter konvertering til begge formatene. De andre applikasjonene som er oppført ovenfor støtter kanskje bare den ene eller den andre.

En annen enkel måte å konvertere en XLTX-fil på er å bruke FileZigZag. Det er en online filkonvertering som kan lagre en XLTX-fil til XLS, CSV, ODS, OTS, PDF, TXT og flere andre formater.

Hvis du konverterer XLTX-filen til et mer populært regnearkformat som XLSX eller CSV, kan du åpne filen i noe annet enn Microsoft Excel. Noen alternative gratis regnearkprogrammer inkluderer WPS Office, Gnumeric og Spread32.

  1. Åpne nettleseren og gå til FileZigZag.

  2. Velg enten Søk etter filer eller dra og slipp XLTX-filen du ønsker å konvertere.

    Image
    Image
  3. Når dialogboksen Open vises, bla til filen(e) du ønsker å konvertere. Velg det, og velg deretter Open.

    Image
    Image
  4. Under Filer som skal konverteres, bør du se filen(e) du har lagt til. Velg formatet du ønsker å konvertere til under Target Format.

    Image
    Image
  5. Velg Start konvertering.

    Image
    Image
  6. Når filen er konvertert, velg Last ned for å hente den nye filen.

    Image
    Image

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke vil åpne eller konvertere ved hjelp av forslagene ovenfra, er det stor sannsynlighet for at filen din ikke ender med filtypen XLTX. Hvis det er tilfelle, må du undersøke filtypen for å se hvilke programmer som støtter den.

For eksempel ser det ut til at XTL-filer på en eller annen måte er relatert til XLTX-filer fordi filtypen deres ligner mye på filformatet i regnearket. Imidlertid er XTL-filer faktisk Vietcong-datafiler som brukes av Vietcong-videospillet.

LTX er en lignende hvor filtypen ligner mye på XLTX, men formatet er ikke relatert på noen måte. LTX-filer kan være S. T. A. L. K. E. R. Egenskapsfiler eller LaTeX-dokumentfiler.

Hvis det ikke allerede er klart, er hele grunnen til at du bør være fullstendig klar over filtypen for å forsikre deg om at du bruker det riktige programmet for å åpne den. Hvis du ikke har å gjøre med en XLTX-fil, så undersøk den sanne filtypen filen din har, slik at du kan finne ut hvilke programmer som kan åpne eller konvertere den.

Anbefalt: