Excel-filutvidelser: XLSX, XLSM, XLS, XLTX og XLTM

Innholdsfortegnelse:

Excel-filutvidelser: XLSX, XLSM, XLS, XLTX og XLTM
Excel-filutvidelser: XLSX, XLSM, XLS, XLTX og XLTM
Anonim

En filtype er gruppen av bokstaver som vises etter siste punktum i et filnavn. Filutvidelser er vanligvis 2 til 4 tegn lange, selv om de kan være av hvilken som helst lengde. Excel bruker en håndfull standardutvidelser for å disambiguere visse typer regnearkfiler.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder for Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Excel 2007, Excel Online og Excel for Mac.

Image
Image

XLS vs. XLSX

Gjeldende standard filtype for en Excel-fil er XLSX. Før Excel 2007 var standard filtype XLS. Hovedforskjellen mellom de to er at XLSX er et XML-basert åpent filformat og XLS er et proprietært Microsoft-format. Men de nyere versjonene av Excel lagrer og åpner XLS-filer av hensyn til kompatibilitet med tidligere versjoner av programmet.

Finn ut om en fil inneholder makroer før du åpner den. Makroer inneholder kode som kan skade filer og kompromittere datasikkerheten hvis de kommer fra upålitelige kilder. Excel-filer som inneholder VBA- og XLM-makroer bruker XLSM-utvidelsen.

XML og HTML

XML står for extensible markup language. XML er relatert til HTML, utvidelsen som brukes for nettsider. Fordelene med dette filformatet inkluderer:

  • Mindre filstørrelser for lagring og overføring.
  • Bedre gjenoppretting av informasjon fra skadede filer.
  • Enklere gjenkjenning av filer som inneholder makroer.

bunnlinjen

Hvis en Excel-fil enten har en XLTX- eller en XLTM-utvidelse, lagres den som en malfil. Malfiler brukes som startfiler for nye arbeidsbøker. Maler inneholder lagrede innstillinger som standard antall ark per arbeidsbok, formatering, formler, grafikk og egendefinerte verktøylinjer. Forskjellen mellom de to utvidelsene er at XLTM-formatet kan lagre VBA- og XML-makrokode.

Excel for Mac

Macintosh-datamaskiner er ikke avhengige av filtypene for å bestemme hvilket program som skal brukes når du åpner en fil. Men av hensyn til kompatibiliteten med Windows-versjonen av programmet, bruker Excel for Mac filtypen XLSX.

Excel-filer opprettet i ett operativsystem kan åpnes det andre. Et unntak fra dette er Excel 2008 for Mac, som ikke støtter VBA-makroer. Som et resultat kan den ikke åpne XLMX- eller XMLT-filer opprettet av Windows eller nyere Mac-versjoner som støtter VBA-makroer.

Endre filformater med Lagre som

For å endre et Excel-format (og dets utvidelse), følg disse trinnene:

  1. Åpne arbeidsboken og velg Fil > Lagre som. I Excel 2019, velg Lagre en kopii stedet.
  2. I dialogboksen godtar du det foreslåtte filnavnet eller skriv inn et nytt navn for arbeidsboken.
  3. I Lagre som type eller Filformat-listen, velg formatet for den resulterende filen.

    Image
    Image
  4. Velg Lagre for å lagre filen i det nye formatet og gå tilbake til gjeldende regneark.

Hvis en fil er lagret i et format som ikke støtter alle funksjonene i det gjeldende formatet, for eksempel formatering eller formler, vises en varselboks som ber deg fortsette eller avbryte.

Anbefalt: