Hvordan måle en dataskjerm

Innholdsfortegnelse:

Hvordan måle en dataskjerm
Hvordan måle en dataskjerm
Anonim

What To Know

  • Skjermstørrelsen er diagonallengden fra øverste hjørne til motsatt nedre hjørne.
  • Den måles i tommer og er forskjellig fra skjermoppløsningen, som er i piksler.
  • Ikke ta med rammen rundt skjermen når du måler størrelsen.

Denne artikkelen forklarer hvordan du måler en dataskjerm med et målebånd eller en enkel matematisk ligning.

Hvordan måle skjermstørrelsen med et målebånd

Stasjonære datamaskiner og bærbare datamaskiner kommer i forskjellige skjermstørrelser. Det er like viktig som skjermoppløsning som det er avgjørende for produktiviteten. Riktig måling kan også hjelpe deg med å finne ut størrelsen på et skjermfilter du må kjøpe.

Skjermstørrelse er den faktiske fysiske størrelsen på skjermen og er i tommer. Den enkleste metoden for å måle en dataskjerm er med et målebånd eller en linjal.

Manualen til datamaskinen eller den bærbare datamaskinen vil nevne skjermstørrelsen. Noen ganger viser produsenter det på et klistremerke på enheten. Men hvis du ikke finner den noe sted, kan du måle størrelsen på den eksisterende skjermen din eller en ny du er interessert i å kjøpe ved hjelp av et målebånd.

  1. Bruk et målebånd av tilstrekkelig lengde.
  2. Start i øverste venstre hjørne og forleng det langs diagonalen til motsatt nede til høyre. Hvis du starter fra øverste høyre hjørne, drar du det rett til nederste venstre hjørne.

    Image
    Image
  3. Mål bare skjermen og ikke rammen eller dekselet rundt skjermen.
  4. Det diagonale målet er skjermstørrelsen.

Merk:

Et nettsøk er den raskeste måten å finne den nøyaktige størrelsen på dataskjermen. Skriv inn merket på dataskjermen eller den bærbare datamaskinen og et hvilket som helst modellnummer som følger dem i en søkemotor, og du vil få de detaljerte spesifikasjonene med skjermstørrelsen. Du kan også få disse opplysningene fra produsentens nettsted.

Hvordan måle skjermstørrelse med enkel matematikk

Pythagorean theorem er en alternativ metode for å måle en dataskjerm. Den sier i en rettvinklet trekant, kvadratet på hypotenussiden er lik summen av kvadratene på de to andre sidene. I en dataskjerm er hypotenusen det diagonale målet som gir deg skjermstørrelsen.

Mål bredden og høyden på skjermen, kvadrater skjermens bredde og høyde, og legg sammen de to tallene. Beregn kvadratroten av denne summen for å få diagonalmålet og skjermstørrelsen.

For eksempel har en Dell XPS 13 en skjermbredde på 11,57 tommer og en høyde på 6,51 inches.

Multipiser bredden for seg selv for å få 133,8. Multipliser deretter høyden med seg selv for å få 42,38. Legg de to tallene sammen (133,8+42,38=176,18). Finn kvadratroten av summen (√176,18=13,27).

13,3 tommer er den annonserte størrelsen på en Dell XPS 13 bærbar PC-skjerm.

Tips:

Det finnes nettkalkulatorer som Omni Calculator som raskt anslår dimensjonene med diagonal, bredde eller høyde. Skriv inn en, og den vil automatisk beregne de to andre målingene.

Anbefalt: