Hvorfor sosiale medier ikke alltid kan beskytte oss mot støtende innhold

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor sosiale medier ikke alltid kan beskytte oss mot støtende innhold
Hvorfor sosiale medier ikke alltid kan beskytte oss mot støtende innhold
Anonim

Key takeaways

  • Instagram introduserte nettopp en funksjon for sensitiv innholdskontroll for å la brukerne bestemme hva de foretrekker å se på plattformen.
  • Sosiale medieplattformer har alle innholdskontroller og retningslinjer for å begrense innhold de anser som skadelig og støtende.
  • Eksperter sier at hver bruker har et annet toleransenivå enn det som anses som støtende, og at det er like enkelt å kontrollere innholdet som å bruke algoritmen.
Image
Image

Instagram introduserte en funksjon for sensitiv innholdskontroll tidligere denne uken, men retningslinjer for innholdskontroll som denne har en tendens til å komme til kort på sosiale medier.

Plattformens nye funksjon lar deg velge «tillat», «begrens» eller stramme kontrollene enda mer, slik at du ser enda mindre «skadelig eller sensitivt» innhold på feeden din. Alle sosiale medier har en viss innholdspolicy på plass, men eksperter sier at disse retningslinjene til syvende og sist ikke vil beskytte alle fra alt, og at de ikke bør gjøre det.

“Når det gjelder selve sosiale mediesider, hvor "godt" de overvåker at utkantinnhold koker ned til deres egne forretningsmål og hvilke beregninger de ser – med andre ord hvem som utgjør hoveddelen av fellesskapets medlemmer,” fort alte Mary Brown, direktør for markedsføring og sosiale medier hos Merchant Maverick, til Lifewire i en e-post.

Definere skadelig innhold

Skadelig innholdskontroller er ikke noe nytt for sosiale medier – nesten alle plattformer har en policy for å begrense visse typer sensitivt eller skadelig innhold. Twitters retningslinjer fjerner automatisk tweets som inneholder støtende innhold ment å trakassere eller skremme noen. Plattformen oppdaterte også reglene mot hatefullt innhold i 2019 for å inkludere alle tweets som dehumaniserte mennesker basert på religion.

Facebook har også praksis for innholdsmoderering. Det sosiale nettverket tillater for eksempel ikke selvskadingsbilder eller innhold som glorifiserer spiseforstyrrelser. Plattformen har også slått ned på å tillate sensasjonelle helsepåstander i folks feeds, for eksempel overdrevne eller villedende helsepåstander om vaksiner.

Image
Image

Men eksperter sier at disse retningslinjene gir brukerne flere spørsmål enn svar siden «skadelig innhold» kan avvike fra hva hver plattform definerer det som.

“Hvem bestemmer hva som er støtende? Må brukere velge fra en liste over emner de finner støtende? Vil Facebook og Instagram bestemme hva som er støtende? Hvordan vil offensiv til og med bli definert?» Andrew Selepak, professor i sosiale medier ved University of Florida, sa til Lifewire i en e-post.

Instagram definerer sensitivt innhold som «innlegg som ikke nødvendigvis bryter reglene våre, men som potensielt kan være opprørende for noen mennesker – for eksempel innlegg som kan være seksuelt antydende eller voldelige.»

Brown la til at plattformer umulig kunne beskytte alle mot denne typen innhold siden alle er forskjellige i sin toleranse og preferanse for innhold.

"Hver enkelt person har forskjellige toleransenivåer, forskjellige holdninger, forskjellige smaker," sa hun. «Hvert individ som laster ned eller bruker et nettsted for sosiale medier har iboende akseptert at han eller hun kan snuble over innhold som er i utkanten av appens akseptable innholdsretningslinjer eller fellesskapsstandarder.»

Mange brukere av sosiale medier har også kritisert Instagrams nye funksjon og sagt at den vil begrense innhold fra aktivister og artister (om kontroversielle emner eller å legge ut kunst som inneholder nakenhet) fra å nå et publikum.

Kontrollerende innhold

Brown bemerker at det er en tapt mulighet at Instagrams nye funksjon er vanskelig å finne i appen, noe som gjør det så mye vanskeligere for folk å kontrollere innholdet de er komfortable med - enten de vil se mindre eller mer av «sensitivt» innhold.

“Hvis det var en funksjon Instagram ønsket å fremheve bedre, kunne alternativet bygges inn i det samme grensesnittet på innlegg eller hjul der du kan klikke "Rapporter." Det ville vært en mer effektiv måte å introdusere denne spesielle sensitiviteten på kontroll til folk som sannsynligvis allerede bruker den funksjonen,» sa hun.

Ekstra funksjoner er flotte, men til slutt ser algoritmen på hva vi jobber med for å finne ut hva vi skal anbefale videre.

Instagrams funksjon gir deg teoretisk sett kontroll over det du ser i stedet for å implementere en generell policy for innhold som mange andre plattformer. Men til syvende og sist kan brukere av sosiale medier vurdere hva de vil se på feedene sine uten disse plattformlagde retningslinjene.

"Ekstra funksjoner er flotte, men til slutt ser algoritmen på hva vi jobber med for å finne ut hva vi skal anbefale videre," skrev Eric Chow, sjefskonsulent i Mashman Ventures, til Lifewire i en e-post.

Chow la til at å gjøre noe så enkelt som å fortelle plattformen at du ikke vil se en type innhold (en funksjon mange plattformer har) er den mest effektive måten å ta kontrollen i våre egne hender.

“Brukere må ta ansvar og være klar over hvordan de engasjerer seg i innholdet deres – jo mer vi liker, kommenterer, deler og lagrer innhold om et bestemt emne, jo mer vil vi bli presentert for det,” sa han.

Anbefalt: