Google erstatter FLoC med New Topics API

Google erstatter FLoC med New Topics API
Google erstatter FLoC med New Topics API
Anonim

Google har annonsert at de avliver Federated Learning of Cohorts (FLoC) og erstatter den med den nye Topics API, etter et år med tilbakemeldinger.

FLoC var ment å erstatte tredjeparts informasjonskapsler som en måte for bedrifter å lære om folks interesser og vise skreddersydde annonser. I følge det offisielle GitHub-innlegget har Google Topics et større fokus på personvern og vil fokusere på en persons nylige nettleserhistorikk i stedet for en lengre periode.

Image
Image

FLoC jobbet ved å gruppere folk basert på deres interesser, men ble møtt med kontrovers da den ble utgitt. Selv digitale rettighetsgrupper k alte FLoC "en forferdelig idé" og hevdet at den tillot "rovmålretting". Andre nettsurfingsselskaper, som Mozilla, nektet å ta det i bruk.

Google Topics har som mål å gjøre det bedre. Det nye API vil bestemme en liste over de fem beste emnene basert på en persons nettleserhistorikk for en bestemt uke. Etter å ha samlet nettleserloggen, vil Topics sammenligne disse dataene med en liste med omtrent 350 emner fra Interactive Advertising Bureau (IAB).

Derfra konstruerer Topics de fem emnene, som en annonsør kan se for å vise en skreddersydd annonse til deg basert på dataene dine. Google beholder denne informasjonen i tre uker før den sletter og starter på nytt.

Image
Image

Emner vil prøve å ekskludere "sensitive emner" for å opprettholde personvernet, men Google avklarer ikke hva som anses som sensitivt. Google opplyser at de vil samarbeide med eksterne partnere for å definere sensitive emner bedre.

The Topics API vil være tilgjengelig på Chrome, men ingen lanseringsdato er oppgitt, og det er ukjent om andre nettlesere vil ta i bruk det gitt FLoC-kontroversen.

Anbefalt: