Hva er en VHDX-fil?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en VHDX-fil?
Hva er en VHDX-fil?
Anonim

What to Know

  • En VHDX-fil er en Windows-harddiskbildefil.
  • Åpne en i Windows ved å dobbeltklikke på den.
  • Konverter til VHD med Hyper-V Manager, eller til VDI med VirtualBox.

Denne artikkelen beskriver hva en VHDX-fil er og hvordan den brukes, pluss hvordan du åpner en på datamaskinen eller konverterer en til et annet format som VHD, VDI, IMG eller VMDK.

Hva er en VHDX-fil?

En fil med filtypen VHDX er en Windows-harddiskbildefil. Den fungerer som en ekte, fysisk harddisk, men er lagret i en enkelt fil som er plassert på en fysisk disk som en harddisk. En kan lages fra bunnen av i Windows, men noen sikkerhetskopieringsprogramvare, som Disk2vhd, produserer dem som lagringsformat.

VHDX-filer kan inneholde et helt operativsystem for formål som å teste programvare eller kjøre eldre eller nyere programvare som ikke er kompatibel med vertsoperativsystemet, eller ganske enkelt for å holde filer som en hvilken som helst annen lagringsbeholder.

Image
Image

VHDX-filer skiller seg fra VHD-filer (Virtual PC Virtual Hard Disk) ved at de kan være større enn 2 TB (opptil 64 TB), tåler strømbrudd og gir ytelsesforbedringer.

Hvordan åpner du en VHDX-fil

Så lenge du kjører en versjon av Windows som er nyere enn Windows 8 eller Server 2012, kan du åpne VHDX- (og VHD)-filer uten å måtte laste ned noen programmer eller verktøy. Bare høyreklikk på filen og velg alternativet Mount, eller dobbeltklikk på den.

En annen måte å åpne den på er med Diskbehandling gjennom menyen Action > Attach VHD. Finn ut hvordan du åpner Diskbehandling hvis du ikke er sikker på hvordan du kommer deg dit.

Image
Image

Hvis du går den andre ruten gjennom Diskbehandling, kan du eventuelt åpne VHDX-filen i skrivebeskyttet modus ved å merke av for det alternativet før du åpner filen. Denne tilnærmingen leser data fra filen, men den lar ikke deg eller noe program skrive informasjon til den – noe som er nyttig hvis du er bekymret for at vertsdatamaskinen er infisert med skadelig programvare eller at du vil gjøre utilsiktede endringer i dataene.

Løs ut/lukk en VHDX-fil gjennom File Explorer ved å høyreklikke på den monterte virtuelle harddisken og velge Eject.

Hvis du finner ut at et program på PC-en din prøver å åpne filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program åpner VHDX-filer, kan du lære hvordan du endrer hvilket program som åpner filen som standard.

Hvordan konvertere en VHDX-fil

Hyper-V Manager er innebygd i enkelte versjoner av Windows. Den konverterer VHDX til VHD. Installer programmet gjennom Windows-funksjonsdelen av kontrollpanelet.

StarWind V2V Converter konverterer VHD-filer til VMDK (Virtual Machine Disk) for bruk i VMWare Workstation. Du kan gjøre den til en bildefil som kan vokse, eller en som har en forhåndsinnstilt størrelse. Du kan også bruke dette programmet til å konvertere VHD-filen til IMG eller en annen VHD-fil som har en fast eller dynamisk størrelse.

Hvis du trenger at filen skal være en VDI-fil (VirtualBox Virtual Disk Image) for å fungere med VirtualBox, installer VirtualBox-programmet og kjør deretter denne kommandoen:


VBoxManage.exe clonehd "location-of-the-VHDX-file.vhdx" where-to-save-the-file.vdi --format vdi

Å konvertere VHDX til ISO er ikke særlig nyttig siden en ISO-fil vanligvis lagres på en CD for oppstartsformål, og å sette VHDX-innholdet i det formatet ville være unødvendig. For lagringsformål kan du imidlertid konvertere filen til ISO ved først å lagre VHDX-filen til IMG ved å bruke metoden ovenfor, og deretter bruke IMG til ISO for å fullføre endringen.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

Dobbeltsjekk filtypen hvis filen din ikke fungerer med programmene nevnt ovenfor. En VHDL-fil ser ut som den sier VHDX, men den er egentlig ikke relatert og kan ikke åpnes med programmene ovenfra. VHDL-filer er faktisk vanlige tekstfiler som kan åpnes i et tekstredigeringsprogram.

Anbefalt: