Hvorfor er Desktop Publishing viktig?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er Desktop Publishing viktig?
Hvorfor er Desktop Publishing viktig?
Anonim

Desktop publisering og sterk grafisk design gjør at dokumenter ser bedre ut, men det er mer med desktop publishing enn bare utseende. Brukt på riktig måte, forbedrer desktop publisering visuell kommunikasjon og effektiviserer prosessen med å spre informasjon av alle slag. Det er også metoden for filforberedelse som sikrer at filene skrives ut på riktig måte, slik at kommunikasjonen kommer ut i tide.

bunnlinjen

Desktop publisering gjør det mulig å effektivt produsere trykte og elektroniske dokumenter på nett eller på skjermen uten den ekspertisen og det dyre utstyret som en gang var nødvendig. Selv om dyktige grafiske designere bruker desktop publishing, gjør det også småbedriftseiere, frilansere, nettstedeiere og klubbpresidenter.

Desktop publisering er et ønskelig ferdighetssett

Kontorledere, lærere, administrative assistenter, eiendomsmeglere, restaurantsjefer og omtrent alle kontor- eller kontorjobber krever en viss grad av ferdigheter i desktop publishing. I kontormiljøet kan det bety kjennskap til Microsoft Office Suite eller Publisher, Adobe-familien av kreativ programvare eller en annen app for grafisk design/skrivebordspublisering.

Studenter, enkeltpersoner med et stramt budsjett og arbeidssøkere kan spare penger ved å lære grunnleggende ferdigheter i desktop publishing for å forbedre utseendet og klarheten til papirene og CVene deres. Å legge til desktop publisering i CV-en din kan bare gi deg det ekstra noe mange arbeidsgivere ser etter, og muligens en fordel fremfor en ellers sammenlignbar kandidat.

Desktop publisering er tilgjengelig for alle

Før midten av 1980-tallet var det bare trente grafiske designere og avanserte kommersielle trykkerier og servicebyråer som produserte de trykte produktene tilgjengelig for publikum. Det endret seg med introduksjonen av Aldus Pagemaker, Mac-datamaskinen og en Postscript-skriver i 1984 og 1985.

Image
Image

Kombinasjonen av rimelig programvare og stasjonære datamaskiner lokket folk som aldri før hadde vært i stand til å lage sine egne publikasjoner til å hoppe inn i. Desktop publishing-programvare lar brukeren omorganisere tekst og grafikk på skjermen, endre skrifttyper like enkelt som å endre sko, og endre størrelse på grafikk i farten. Bare ved å følge noen få regler for desktop publisering, kan brukerne lage profesjonelt utseende dokumenter.

Utilskudd og trening

Bare fordi noen eier sidelayoutprogramvare - det viktigste i desktop publishing - betyr ikke det at personen er en god designer. Det er nå enklere og rimeligere å produsere dårlige grafiske designelementer. Så selv om desktop publishing er tilgjengelig, er utdanning i grunnleggende prinsipper for grafisk design og desktop publishing-teknikker fortsatt viktig. Nettbaserte opplæringsprogrammer og sertifiseringer er bare et par av måtene du kan komme i gang på.

Hvis du vurderer grafisk design og desktop publishing som en karriere, velg et design- eller journalistikkprogram med hovedvekt på print eller nettstedsdesign for å lære det grunnleggende innen design, som du deretter kan bruke på all programvare du møter.

Hvis du trenger en rask introduksjon til å kjøre et spesifikt sideoppsettprogram, kan du gå til produktprodusentens nettsted og se etter nettbaserte kurs i eget tempo, eller spørre om opplæring på jobb er tilgjengelig.

Image
Image

Utvidende muligheter

Selv om desktop publishing startet livet som et felt som kun var trykt, førte eksplosjonen av nettsteder og det digitale livet med seg mange av de samme designproblemene som grafikere møter på trykk. Andre ikke-trykte produkter som drar nytte av desktop publishing-ekspertise er lysbildeserier, e-postnyhetsbrev, ePub-bøker og PDF-er.

Anbefalt: