XLTM-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)

Innholdsfortegnelse:

XLTM-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
XLTM-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
Anonim

What to Know

  • En XLTM-fil er en Excel-makroaktivert malfil.
  • Åpne en med Excel, eller gratis med Google Sheets eller WPS Office.
  • Konverter til XLSX, PDF og andre med de samme programmene.

Denne artikkelen forklarer hva en XLTM-fil er, hvordan du åpner en på datamaskinen din og hvordan du konverterer en til et annet filformat, som XLSX, XLSM, XLS, CSV, PDF og andre.

Hva er en XLTM-fil?

En fil med filtypen XLTM er en Excel-makroaktivert malfil laget av Microsoft Excel. De brukes til å bygge lignende formaterte XLSM-filer.

Filen ligner på Excels XLTX-format ved at de inneholder data og formatering, bortsett fra at de også brukes til å lage regneark som kan kjøre makroer, mens XLTX-filer brukes til å bygge ikke-makro XLSX-regnearkfiler.

Image
Image

Hvordan åpne en XLTM-fil

XLTM-filer kan åpnes, redigeres og lagres tilbake til samme format med Microsoft Excel, men bare hvis det er versjon 2007 eller nyere. Hvis du bruker en eldre versjon, kan du fortsatt jobbe med filen, men du må installere den gratis Microsoft Office Compatibility Pack.

Hvis alt du trenger å gjøre er å åpne regnearket og ikke redigere det eller kjøre makroer, bruk Microsofts gratis Excel Viewer-verktøy.

Noen gratis Excel- alternativer som kan åpne denne filen inkluderer WPS Office-regneark, LibreOffice Calc, OpenOffice Calc og SoftMaker Offices PlanMaker. Du kan også redigere en med disse programmene, men når du går til lagring, må du kanskje velge en annen filtype hvis de ikke støtter lagring tilbake til XLTM.

Google Sheets lar deg laste opp XLTM-filer for å se og til og med gjøre endringer i cellene, alt i en nettleser. Du kan også laste den ned når du er ferdig, men ikke tilbake til samme format. XLSX, ODS, PDF, HTML, CSV og TSV er de støttede eksportformatene.

Hvis du finner ut at et program på PC-en din prøver å åpne filen, men det er feil program, eller du heller vil at et annet installert program åpner det, endre standard "åpne"-program for XLTM-filer i Windows.

Hvordan konvertere en XLTM-fil

Hvis du har Excel installert, kan du konvertere filen til mange formater ved å åpne den og deretter bruke Fil > Lagre somMeny. Dette lar deg lagre til XLSX, XLSM, XLS, CSV, PDF osv.

De andre filåpnerne som er oppført ovenfor kan også konvertere filen, mest sannsynlig til de samme eller lignende formatene.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

Som du kanskje allerede har lagt merke til, er det flere filformater som Excel bruker til forskjellige formål (f.f.eks. XLA, XLB, XLC, XLL, XLK). Hvis filen din ikke ser ut til å åpnes riktig, dobbeltsjekk at du leser filtypen riktig og ikke forveksler den med en annen filtype.

Lignende er filer som ser relatert til Excel, men som ikke er regneark, som XLMV-, XTL-, XTG-, XTM- og XLF-filer.

Anbefalt: