Forstå AVCHD-videokameraformatet

Innholdsfortegnelse:

Forstå AVCHD-videokameraformatet
Forstå AVCHD-videokameraformatet
Anonim

The Advanced Video Codec High Definition-formatet er HD-videokameravideoformat utviklet i fellesskap i 2006 av Panasonic og Sony for bruk i forbrukervideokameraer. AVCHD er en form for videokomprimering som gjør at de store datafilene som er opprettet av HD-videoopptak, kan fanges opp og lagres på digitale medier som harddisker og SD-minnekort. AVCHD versjon 2.0 ble utgitt i 2011.

Image
Image

bunnlinjen

AVCHD-formatet tar opp video med en rekke oppløsninger, inkludert 1080p, 1080i og 720p. Mange AVCHD-videokameraer som annonserer seg selv som full HD-modeller tar opp HD-video med en oppløsning på 1080i. AVCHD bruker 8 cm DVD-medier som opptaksmedium, men det er designet for Blu-ray Disc-kompatibilitet. DVD-formatet ble valgt for lavere pris. AVCHD-formatet kan også bruke SD- og SDHC-kort eller harddisker hvis videokameraet støtter dem.

Funksjoner av AVCHD-format

AVCHD-videokameraer tar opp høyoppløselig video på medier med tilfeldig tilgang: DVDer, harddisker, minnekort og minnepinner. AVCHD-formatkameraer tar opp lange HD-videoer med MPEG-4 AVC/H.264-formatet for høyt komprimert HD-opptak.

Et AVCHD-videokamera kobles direkte til en HD-TV eller en annen kompatibel avspillingsenhet med en HDMI-port. Den kan også kobles direkte til en Blu-ray Disc-spiller, Sony PlayStation og til Windows-datamaskiner som kjører medfølgende programvare.

Ved å bruke AVCHD-formatet kan du brenne HD-videoen på en standard DVD-plate. Den DVD-platen kan deretter spilles av i en Blu-ray-spiller, slik at du kan se HD-videoen din på en HDTV. Så selv om du ikke eier en Blu-ray-brenner, kan du fortsatt spille av HD-hjemmefilmer på en Blu-ray-spiller eller en Sony PlayStation.

I tillegg til video og lyd, inkluderer AVCHD mediepresentasjonsfunksjoner for menynavigering, lysbildefremvisninger og undertekster.

Sammenligning av AVCHD- og MP4-formater

AVCHD og MP4 er to av de mest populære videoformatene i verden, og videokameraer gir ofte brukere muligheten til AVCHD- eller MP4-format. Når du bestemmer deg for hva som er best for deg, bør du vurdere følgende:

  • Hvis bildekvalitet er din høyeste prioritet, bruk AVCHD-formatet.
  • AVCHD produserer større filer. Hvis filstørrelsen er det viktigste for deg, bruk MP4-format, som produserer opptak med høy lyd- og videokvalitet, men bare omtrent en tredjedel av størrelsen på et sammenlignbart AVCHD-opptak.
  • AVCHD er best for å lage Blu-ray Disc-opptak og for høyoppløst innhold å se på TV. MP4-formatet er kompatibelt med Apple QuickTime-formatet som omfatter mange flere enheter.
  • MP4-video er enklere å kopiere, flytte, laste opp eller dele på nettet.
  • AVCHD er ikke egnet for opptak av filmer for avspilling på iPhone, iPad, Android og andre lignende enheter, mens MP4 er kompatibel med nesten alle mediespillere og mobile enheter.

Er alle HD-videokameraer AVCHD-videokameraer?

Ikke alle videokameraprodusenter bruker AVCHD-formatet, men Sony og Panasonic bruker AVCHD-formatet på alle sine høyoppløselige videokameraer. Andre produsenter bruker også formatet.

Anbefalt: