Hvordan aktiverer du GodMode i Windows 11, 10, 8 & 7

Innholdsfortegnelse:

Hvordan aktiverer du GodMode i Windows 11, 10, 8 & 7
Hvordan aktiverer du GodMode i Windows 11, 10, 8 & 7
Anonim

GodMode er en spesiell mappe i Windows som gir deg rask tilgang til over 200 verktøy og innstillinger som vanligvis er gjemt bort i kontrollpanelet og andre vinduer og menyer.

Når den er aktivert, lar GodMode deg gjøre alle slags ting, som å raskt åpne den innebygde diskdefragmenteringen, se hendelseslogger, få tilgang til Enhetsbehandling, legge til Bluetooth-enheter, formatere diskpartisjoner, endre skjerminnstillinger, oppdatere drivere, åpne Oppgavebehandling, juster museinnstillingene, vis eller skjul filtypene, endre fontinnstillinger, gi nytt navn til datamaskinen og mye mer.

Måten GodMode fungerer på er faktisk veldig enkel: bare navngi en tom mappe på datamaskinen din som beskrevet nedenfor, og deretter vil mappen umiddelbart bli til et superhendig sted å endre alle slags Windows-innstillinger.

Image
Image

Trinnene for å slå på GodMode er nøyaktig de samme for Windows 11, Windows 10, Windows 8 og Windows 7. Vil du bruke GodMode i Windows Vista? Se avsnittet nederst på denne siden for mer informasjon før du fortsetter med disse trinnene. Windows XP støtter det ikke.

Hvordan aktiverer du Gud-modus i Windows

  1. Lag en ny mappe, hvor som helst.

    For å gjøre dette, høyreklikk eller trykk-og-hold på en ledig plass i en mappe i Windows, og velg New > Folder.

    Image
    Image

    Du må lage en ny mappe akkurat nå, ikke bare bruke en eksisterende mappe som allerede har filer og mapper i seg. Hvis du fortsetter til trinn 2 ved å bruke en mappe som allerede har data i seg, vil alle disse filene umiddelbart bli skjult, og mens GodMode vil fungere, vil ikke filene dine være tilgjengelige.

  2. Når du blir bedt om å navngi mappen, kopierer og limer du denne inn i tekstboksen og klikker bort eller trykker Enter:

    
    

    God Mode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

    Mappeikonet vil endres til et kontrollpanelikon.

    Selv om vi nettopp advarte i forrige trinn om å bruke en tom mappe for å komme til GodMode, er det en måte å vise filene dine og reversere GodMode hvis du ved et uhell gjorde dette til en eksisterende mappe. Se tipset nederst på denne siden for hjelp.

  3. Åpne den nye mappen for å se GodMode i aksjon.

Hva Gud-modus er og ikke er

GodMode er en hurtigtilgangsmappe full av snarveier til administrative verktøy og innstillinger. Det gjør det også enkelt å plassere snarveier til disse innstillingene andre steder, for eksempel på skrivebordet.

For eksempel, i Windows 11, for å redigere miljøvariabler, kan du ta den lange ruten og åpne Kontrollpanel og deretter navigere til System and Security > System > Avanserte systeminnstillinger, eller du kan bruke GodMode for å få tilgang til Rediger systemmiljøvariablene for å nå samme sted på færre trinn.

Hva GodMode ikke er, er et sett med nye Windows-tweaks eller hacks som gir deg spesielle funksjoner eller funksjoner. Ingenting i GodMode er unikt. Faktisk, omtrent som eksempelet på miljøvariabelen, er hver enkelt oppgave som finnes i GodMode tilgjengelig andre steder i Windows.

Dette betyr at du ikke trenger GodMode aktivert for å gjøre alle disse tingene. Task Manager, for eksempel, kan sikkert åpnes raskt i GodMode, men den fungerer like raskt, om ikke enda raskere, med Ctrl+ Shift + Esc eller Ctrl+Alt+Del hurtigtast.

På samme måte kan du åpne Enhetsbehandling på en rekke måter i tillegg til GodMode-mappen, som i ledetekst eller via Kjør-dialogboksen. Det samme gjelder for alle andre oppgaver som finnes i denne spesielle mappen.

What You Can Do With God Mode

Hva denne mappen gir deg er litt forskjellig for hver versjon av Windows. Når du slår på GodMode-mappen, vil du finne alle disse seksjonsoverskriftene, hver med sitt eget sett med oppgaver:

GodMode-oppgavetilgjengelighet
Tools Category Windows 11 Windows 10 Windows 8 Windows 7
Handlingssenter
Legg til funksjoner i Windows 8.1
Administrative verktøy
AutoPlay
Sikkerhetskopiering og gjenoppretting
BitLocker Drive Encryption
Fargebehandling
Credential Manager
Dato og tid
Standardprogrammer
Desktop Gadgets
Enhetsbehandling
Enheter og skrivere
Display
Ease of Access Center
Familiesikkerhet
alternativer for filutforsker
Fillogg
Mappe alternativer
Fonts
Kom i gang
Hjemmegruppe
Indekserings alternativer
Infrarød
Internett alternativer
Keyboard
Språk
Stedsinnstillinger
Location and Other Sensor
Mus
Nettverks- og delingssenter
Ikoner for varslingsområde
Foreldrekontroll
Ytelsesinformasjon og verktøy
Personliggjøring
Telefon og modem
Strøm alternativer
Programmer og funksjoner
Recovery
Region
Region og språk
RemoteApp and Desktop Connections
Sikkerhet og vedlikehold
Lyd
Talegjenkjenning
Lagringsplasser
Sync Center
System
Oppgavelinje og navigasjon
Oppgavelinje og startmeny
Feilsøking
Brukerkontoer
Windows CardSpace
Windows Defender
Windows-brannmur
Windows Mobilitetssenter
Windows-verktøy
Windows Update
Arbeidsmapper

Du kan bruke GodMode i Windows Vista også, men bare hvis du bruker en 32-bits utgave siden det har vært kjent å krasje 64-biters versjoner, og den eneste veien ut av det kan være å starte opp i Safe Modus og fjern mappen.

Hvordan angre Gud-modus

Hvis du trenger å fjerne GodMode, kan du bare slette mappen for å bli kvitt den. Men hvis du trenger å slette GodMode på en mappe som allerede hadde data i den, ikke slett den.

Vi nevnte ovenfor at du bare bør lage GodMode med en mappe som er tom, ellers vil du ikke ha tilgang til disse filene når mappen har fått nytt navn. Selv om dette kan høres ut som en fin måte å skjule de sensitive filene dine på, kan det være litt skummelt hvis du ikke er sikker på hvordan du får tilbake dataene dine.

Du kan dessverre ikke bruke Windows Utforsker til å endre navn på GodMode-mappen til det opprinnelige navnet, men det er en annen måte…

Åpne kommandoprompt på plasseringen av GodMode-mappen og bruk ren-kommandoen for å gi den nytt navn til noe annet som oldfolder:


ren "God Mode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}" oldfolder

Når du har gjort det, vil mappen gå tilbake til det normale og filene dine vises som du forventer.

Anbefalt: