Apples "MacBook-oppgraderingsprogram" kun for bedrifter bør også være for vanlige brukere

Innholdsfortegnelse:

Apples "MacBook-oppgraderingsprogram" kun for bedrifter bør også være for vanlige brukere
Apples "MacBook-oppgraderingsprogram" kun for bedrifter bør også være for vanlige brukere
Anonim

Key takeaways

  • Apples nye Mac Notebook-oppgraderingsprogram gir MacBooks som starter på $30 per måned.
  • En iPhone-oppgraderingsplan for enkeltpersoner kan være en god idé.
  • Å kjøpe, bruke og deretter selge Macen er den billigste måten å gå på.

Image
Image

Hvem vil ha en ny MacBook hvert eneste år?

Apple ser ut til å lansere et "Mac Notebook Upgrade Program", en måte for bedrifter å betale en månedlig fast avgift og få vanlige erstatningsenheter. Det gir perfekt mening for bedrifter - du kan glemme å kjøpe, vedlikeholde og selge individuelle datamaskiner. Men hva med enkeltpersoner? Vil vi ikke ha samme mulighet til å få regelmessige oppgraderinger?

"[Du] trenger bare å se på iPhone-oppgraderingsprogrammene som leverandørene har for øyeblikket for å se at når det kommer til Apple-produkter, er forbrukere drevet av ønsker i stedet for faktiske behov," Amir Khella, administrerende direktør i AirTag rival PingTag, fort alte Lifewire via e-post. "Kanskje MacBook-oppgraderingsprogrammet vil ende opp med å bli like populært."

Hvorfor kjøpe?

Macer er dyre. For en 2021 MacBook Pro ser du på å bruke $2 000, før skatt, for den mest grunnleggende modellen. Selv om leasing viser seg å være dyrere enn å kjøpe, er det fristende å betale ekstra bare for å unngå det første oppsettet. For bedrifter jevner dette ut investeringen over året. For enkeltpersoner kan det være forskjellen mellom å få en Mac eller ikke.

Ifølge denne CIT Group-siden koster Apples forretningsprogram for Mac-er $60 per måned for 14-tommers MacBook Pro. Det er 2 160 USD tot alt over tre år hvis standardperioden er tre år (detaljer er ennå ikke offentliggjort).

Image
Image

"For forbrukere vil disse ytelsesforbedringene sannsynligvis bli lagt merke til hvert tredje til fjerde år. Å betale $30/måned i tre år overstiger den faktiske prisen på MacBook," sier Khella.

Hvis vårt hypotetiske MacBook-oppgraderingsprogram skulle følge mønsteret til iPhone-oppgraderingsprogrammet, kan det til og med ende opp litt billigere. Med iPhone, hvis du erstatter den på en vanlig timeplan, betaler du mer eller mindre det samme som å kjøpe telefonen direkte, sammen med AppleCare.

Selv da, vil vi ha en ny Mac hvert tredje år? iPhones er mer eller mindre modne, men kameraene deres forbedres med en hastighet som betyr at det er fornuftig å kjøpe en ny hvert par år. Men Mac-er, som iPader, går mye langsommere frem.

Image
Image

Apple Silicon-overgangen vi er inne i akkurat nå, der Apple bytter alle datamaskinene sine til å bruke sine egne brikker i stedet for brikker fra Intel og andre, er en anomali. M1-generasjonen av Mac-er er absurd raske og strømeffektive sammenlignet med Intel Mac-ene som kom før, men det er en engangsbytte. Apple kan godt fortsette å forbedre sine M-serie-brikker raskt i løpet av de kommende årene, men dagens MacBook Pro kommer til å være ekstremt dyktig i mange år fremover.

Og så er det videresalg. Hvis du deltar i Apples iPhone-oppgraderingsprogram, må du sende iPhone tilbake når du får den nye. Hvis du kjøper din egen iPhone (eller Mac, i dette tilfellet), kan du gjøre det du vil med den. Du kan selge den, beholde den som reserve, gi den videre til et familiemedlem eller en venn, og så videre.

"MacBooks har en stor videresalgsverdi, og det er enkelt å selge en MacBook for 50 % av prisen tre år etter at du har kjøpt den," sier Khella.

… når det kommer til Apple-produkter, er forbrukerne drevet av ønsker i stedet for faktiske behov.

Poenget er at en tre- eller til og med fem år gammel Mac fortsatt er en kapabel maskin for folk flest. Jeg brukte en 2010 iMac daglig frem til jeg erstattet den med en Mac mini i fjor, og med en SSD-oppgradering var den mer enn god nok. Jeg har en venn som brukte MacBook Air fra 2012 som primærdatamaskin frem til i år.

Med alle typer leasing- eller erstatningsprogram kommer alt ned til den lille skriften. Og siden det ikke finnes noe slikt (ennå) som et personlig Mac-oppgraderingsprogram, er det ikke engang noen stor skrift å gå på.

For de som er desperate etter å leie en MacBook, finnes det alternativer. For eksempel lar Grover, et gadget-leasingselskap, deg leie teknologi i stedet for å kjøpe.

Til slutt fortsetter denne forfatteren gjerne å bruke Mac-ene sine til de ikke klarer seg lenger, og erstatter dem deretter med en ny modell. Det ender opp med å være billigere – og miljømessig bedre – enn å jage etter det nyeste.

Anbefalt: