Hvorfor du bør vurdere å bruke denne musen som ser funky ut

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor du bør vurdere å bruke denne musen som ser funky ut
Hvorfor du bør vurdere å bruke denne musen som ser funky ut
Anonim

Key takeaways

  • Mus tvinger håndleddet til en vridd stilling.
  • Vertikale mus er like komfortable som et håndtrykk, bare uten det klamme, for harde grepet.
  • Bruker du ikke mus? Prøv å bytte hender på den bærbare styreflaten.
Image
Image

Musergonomi er forferdelig. Fingerrykninger, vanskelige vinkler og nesten ingen håndstøtte gjør mus til et mareritt som vrider på håndleddet.

Hvis du har smerter i håndleddet, er det første trinnet å stoppe det du gjør. Du vil sannsynligvis ikke være i stand til å reversere skaden, men du kan slutte å gjøre den verre. Og en måte å gjøre det på, hvis du insisterer på å bruke en mus, er å gå vertik alt. Vertikale mus lar deg operere i en mer naturlig håndtrykk-orientering i stedet for den pronerte stillingen vi er vant til. Og Logitechs nye Lift gjør dette enklere og billigere enn noen gang.

"En vertikal mus begrenser mengden av pronasjon (håndflate ned stillinger) sammenlignet med en tradisjonell musedesign. Pronasjon anses å være en vanskelig holdning og kan være ganske problematisk for mange mennesker. Denne musen holder hånd i en "håndtrykk"-posisjon som er en nøytral holdning," sa den sertifiserte profesjonelle ergonomen Darcie Jaremey til Lifewire via e-post.

Hands Up

En grunn til at en mus er dårlig for håndleddet, er at den tvinger deg til å vri den. For musedesigneren er det fornuftig å lage en fin, pen, flat puck med et par knapper som faller under fingrene, men for menneskelig anatomi er vertikal mye mer behagelig. Bare prøv det nå. Legg håndflaten ned på skrivebordet ved siden av datamaskinen eller tastaturet. Legg merke til belastningen langs den ytre kanten av underarmen. Og så legg merke til hvordan albuen, skulderen og brystet føles akkurat nå.

Nå, vri hånden din, så den er vertikal med tommelen opp. Mye bedre, ikke sant?

Image
Image

En vertikal mus lar deg holde hånden i denne posisjonen. Det vil være en større posisjonsovergang fra mus til tastatur og tilbake, og det vil føles rart en stund, men en vertikal mus har en fordel fremfor andre ergonomiske enheter fordi du allerede vet hvordan du bruker den. Det er bare en mus på siden. Knappene faller fortsatt under fingrene dine, og tommelknappene er lettere å nå.

"Jeg pleide å ha smerter i skulderen og en nummen eller prikkende følelse i hånden," fort alte digitalmediekonsulent Simone Colavecchi til Lifewire via e-post. "Jeg har brukt en vertikal mus i to år, og den forbedret tilstanden min mye."

Logitechs nye Lift er et rimeligere ($70) alternativ til flaggskipet MX Vertical ($100). Den er også litt mindre, men holder hånden din i samme 57-graders vinkel. Som nesten alle Logitechs eksterne enheter, kan den kobles til via Bluetooth eller ved hjelp av Logitechs proprietære Logi Bolt USB-mottaker, som kobles til en USB-port og er etter min erfaring mer pålitelig enn Bluetooth.

Og i motsetning til Vertical MX, kommer Liften i svart, rosa og hvit, og også i en venstrehendt versjon (kun svart).

En vertikal mus er mest fordelaktig for disse spesifikke tilfellene: De som har en form for ubehag/kompresjon av bløtvev mellom håndleddet og arbeidsflaten; De som beveger håndleddene til hver side under musebevegelser; De som har en tendens til å ta for hardt tak i en tradisjonell mus, noe som kan føre til tilstander som tennisalbue, og de som har symptomer på karp altunnelsyndrom, sier Jaremey.

Andre alternativer

Image
Image

Kanskje en mus ikke er noe for deg. I så fall finnes det andre alternativer. Den ene er å bare bytte hender. Hvis din nåværende mus er symmetrisk, kan du bare begynne å bruke den i den andre hånden og (valgfritt) bytte knappene i datamaskinens innstillinger. Dette er også et flott alternativ for styreflatebrukere. Det vil virke umulig til å begynne med, men du vil venne deg til det.

Jeg gjorde akkurat dette for år siden da jeg først fikk smerter i håndleddet. Jeg har en styreflate på min ikke-dominerende side og en styrekule til høyre for når jeg trenger mer hastighet eller nøyaktighet enn en styreflate kan klare.

Ja, en styrekule. Det er ikke mange gode rundt omkring, men hvis du har store hender, anbefaler jeg Elecom Huge, som – som navnet antyder – er enorm. Den er også veldig behagelig fordi du kan dra hånden over den massive, polstrede kroppen.

Og ikke glem penner. Wacom og andre produsenter lager pekepenner for bruk med datamaskiner. Designere og kunstnere bruker dem, men de er også bra for vanlige mennesker. Men uansett hva du gjør, hvis håndleddet ditt gjør vondt, gjør noe annet umiddelbart.

Anbefalt: