Ingen lyder på Windows 10? Slik fikser du det

Innholdsfortegnelse:

Ingen lyder på Windows 10? Slik fikser du det
Ingen lyder på Windows 10? Slik fikser du det
Anonim

Mens maskinvareproblemer noen ganger er skylden for lydfeil, er programvaren som oftest skylden. Store Windows 10-oppdateringer legger til mange nye funksjoner, for eksempel, men de kan også legge til nye problemer. Patchen kan komme i konflikt med eldre lyddrivere eller med lydkortprodusentens programvare.

Hvordan fikser du ødelagt lyd på Windows 10

Hvis lyden din ikke fungerer på Windows 10-datamaskinen, gå gjennom disse trinnene i rekkefølge til lyden er gjenopprettet til systemet ditt.

  1. Sjekk kablene og volumet. Kontroller at høyttalerne eller hodetelefonene er koblet til de riktige kontaktene, og at volumet er skrudd opp. Sjekk deretter volumnivåene dine i Windows. Høyreklikk på speaker-ikonet i systemstatusfeltet, og velg deretter Volume Mixer fra listen over alternativer.

    Noen høyttalere eller hodetelefoner har sine egne apper med volumkontroller. Du må kanskje sjekke der også.

  2. Bekreft at gjeldende lydenhet er systemstandard. Hvis høyttalerne eller hodetelefonene dine bruker en USB- eller HDMI-port, må du kanskje gjøre den enheten til standard. For å gjøre det:

    1. Skriv inn lyd i Windows 10-søkeboksen, og velg deretter Lyd fra resultatlisten.
    2. Velg fanen Playback og velg deretter lydenheten din.
    3. Velg Angi som standard.
    Image
    Image
  3. Start PC-en på nytt etter en oppdatering. Mange Windows 10-oppdateringer krever omstart av enheten din etter installasjon, og hvis du ikke har gjort det ennå, kan det forårsake lydproblem.

  4. Prøv en systemgjenoppretting. Hvis du fortsatt ikke har noen lyd etter at du har installert oppdateringene, kan du prøve å gå tilbake til et tidligere systemgjenopprettingspunkt. Windows oppretter en hver gang den installerer en oppdatering for enheten din, bare i tilfelle det skulle oppstå et problem.
  5. Kjør Windows 10 lydfeilsøking. Den kan diagnostisere og fikse en rekke vanlige lydproblemer. Slik bruker du den:

    1. Skriv feilsøking for lyd i Windows 10-søkeboksen.
    2. Velg Finn og fiks problemer med lydavspilling.
    3. Når feilsøkingsprogrammet vises, følg instruksjonene på skjermen.
  6. Oppdater lyddriveren din. Hvis lyden fortsatt ikke fungerer, kan oppdatering av Windows 10-driverne løse problemet.

    Hvis Windows ikke finner en ny driver for deg, må du få en fra lydkortprodusentens nettsted.

  7. Avinstaller og installer lyddriveren på nytt. Hvis oppdatering av Windows 10-lyddriveren ikke fungerer, prøv å avinstallere og installere den på nytt. Finn lydkortet ditt i Device Manager igjen, høyreklikk på det og velg Avinstaller Windows reinstallerer driveren ved neste omstart av systemet.

FAQ

    Hvordan spiller jeg av lyd på både høyttalere og hodetelefoner på Windows 10?

    Høyreklikk Volum-ikonet på oppgavelinjen og velg Lyd Velg Playback fanen, høyreklikk Speakers, og velg Set as Default Device Gå til fanen Recording, høyre -klikk Stereo Mix, og velg Properties I fanen Listen merker du av for Listen til denne enheten Under Avspilling gjennom denne enheten, velg hodetelefonene dine og klikk Apply

    Hvordan slår jeg av Windows 10-varslingslyder?

    For å slå av Windows 10-varslingslyder, åpne Kontrollpanel, og velg Lyd Under Program Events, velg Varsling Velg None øverst på Sounds- menyen hvis du ikke gjør det ønsker noen varslingslyder, eller velg en annen lyd.

    Hvordan tar jeg opp lyd på Windows 10?

    For å ta opp lyd på Windows 10, sørg for at du har en tilkoblet mikrofon som er angitt som standard opptaksenhet. Fra Start-menyen, åpne Windows Voice Recorder og velg Record-ikonet på venstre side av skjermen for å starte opptaket.

Anbefalt: