Ingen lyder på Windows 11? Slik fikser du det

Innholdsfortegnelse:

Ingen lyder på Windows 11? Slik fikser du det
Ingen lyder på Windows 11? Slik fikser du det
Anonim

Lydproblemer i Windows skyldes vanligvis ikke et fysisk problem med lydkortet eller lydenheten. Selv om det kan være tilfellet for deg, er det mer vanlig at lydrelaterte problemer har noe å gjøre med programvaren på datamaskinen din.

Hvorfor har datamaskinen min plutselig ingen lyd?

Det er flere steder for lydproblemer. Det kan være høyttalerne eller hodetelefonene, lydprogramvaren eller operativsystemet, lydkortet eller driveren.

Heldigvis skyldes mange Windows-lydproblemer en feilkonfigurasjon, som kan gjøre løsningen like enkel som å skru opp volumet eller velge riktig lydenhet fra programvaren du bruker.

Å identifisere om du ikke har lyd i Windows er ganske enkelt, men det kan også være tilfelle at lyden bare fungerer noen ganger, eller bare med visse enheter, eller innenfor et bestemt program.

Hvordan får jeg lyden tilbake på Windows 11?

Det kan være vanskelig å diagnostisere ingen lyd i Windows 11 hvis du ofte bytter mellom å bruke høyttalere og hodetelefoner, så følg disse trinnene for å få en bedre forståelse av hva problemet kan være og hva du kan gjøre med det.

  1. Sjekk volumnivået. Dette er den enkleste grunnen til at datamaskinen din ikke har lyd, og selv om det virker som et åpenbart trinn, er det greit å sjekke uansett før du går videre til de andre forslagene nedenfor.

    Skru opp volumet så høyt som mulig på høyttalerne eller hodetelefonene dine, og sjekk også at Windows 11 ikke har dempet lyden. Nede ved klokken velger du lydikonet og kontrollerer at volumnivået er satt til høyt.

    Høyreklikk også på lydikonet og velg Lydinnstillinger for å sikre at den spesifikke utdataenheten du bruker ikke er dempet.

    Image
    Image
  2. Dobbeltsjekk at høyttalerne eller hodetelefonene er slått på og riktig koblet til datamaskinen. Lyden fungerer kanskje helt fint, og datamaskinens volum på maksnivå, men du vil ikke vite det hvis høyttalerne bare er av eller frakoblet.

    Noen enheter kobles til over Bluetooth og andre bruker en ledning, så hvordan du sjekker dette avhenger av oppsettet ditt:

    • Se etter en strømindikator på høyttalerne eller hodetelefonene
    • Se etter løse kabler
    • Bluetooth-enheter må kobles til PC-en
    • Sørg for at den kablede enheten er koblet til riktig port (ofte k alt 'LINE OUT')
  3. Angi lydenheten som standard. Hvis du har flere lydenheter koblet til, for eksempel hodetelefoner og høyttalere, vil kun én spille av lyder til enhver tid. Du kan endre en av dem til å være standardenheten for å begynne å spille av lyder der.

    Høyreklikk på lydikonet fra oppgavelinjen og velg Lydinnstillinger. Fra Output-området øverst, velg den lille sirkelen ved siden av enheten du vil høre lyd gjennom. Endringen skjer umiddelbart, så du vet umiddelbart om dette fungerer.

    Image
    Image
  4. Bekreft at programvaren du bruker er konfigurert til å videresende lyd til enheten din.

    Hvis du for eksempel ikke kan høre noe i en app som Zoom eller Skype, gå inn i programmets innstillinger for å bekrefte at appen er konfigurert til å bruke headsettet eller høyttalerne. Nettlesere som Chrome, Firefox og Edge lar deg dempe en bestemt fane via høyreklikkmenyen.

    Image
    Image
  5. Start datamaskinen på nytt. Hvis alt ovenfor ser norm alt ut, kan det være ventende oppdateringer som må fullføres. Det kan også være et midlertidig inkompatibilitetsproblem som vil bli løst etter omstart.

    Høyreklikk på Start-knappen og gå til Slå av eller logg av > Restart.

  6. Koble lydenheten til en annen datamaskin, eller bytt den ut med en erstatning du vet fungerer. Tanken her er å se om problemet er med PC-en eller selve maskinvaren.

    For eksempel, hvis høyttalerne dine ikke fungerer på noen datamaskiner du prøver dem med, er sjansen stor for at det er høyttalerne som er ødelagt. Hvis hodetelefonene dine fungerer alle andre steder, men ikke på Windows 11-datamaskinen, er lydproblemet sannsynligvis relatert til operativsystemet eller annen installert programvare.

    Hvis du bare har én datamaskin, bruk denne tiden til å prøve ut alternative porter. Hvis du bruker en hodetelefonkontakt på høyttalerne, for eksempel, bruk den på datamaskinen i stedet, eller prøv USB- eller Bluetooth-hodetelefoner for å isolere problemet. Eller, hvis du er vant til å bruke et høyttalersystem, kobler du fra det og kobler hodetelefonene direkte til lydutgangen for å bekrefte at høyttalerne ikke forårsaker lydproblemet.

  7. Angre nylige systemendringer du tror kunne ha forårsaket at Windows 11 plutselig ikke hadde lyd. Hvis du vet at lyden sluttet å fungere nylig, og du kan identifisere hva som har endret seg, har du en god sjanse til å få lyden tilbake.

    Avhengig av situasjonen din kan dette omfatte:

    • Avinstallere et program, kanskje et lydverktøy, som tuklet med lydkortdriveren. Hvis dette er løsningen, prøv å installere programmet på nytt.
    • Kjører systemgjenoppretting
    • Ruller tilbake en sjåfør

    Hvis oppgradering til Windows 11 er det som forårsaket lydproblemet (det vil si at det fungerte før oppgraderingen), er det i utgangspunktet 100 prosent sjanse for at det er skylden. Å fikse driveren (trinn 9) er den sannsynlige løsningen.

  8. Oppdater Windows med de siste rettelsene og funksjonene. Det kan være en oppdatering som løser lydproblemet.

    Åpne Innstillinger og gå til Windows Update for å se etter og installere OS-oppdateringer. Når du er ferdig, sørg for å starte på nytt.

    Image
    Image
  9. Oppdater PC-ens enhetsdrivere. En korrupt eller manglende lydkortdriver kan forstyrre riktige lyder selv om eksterne enheter, som høyttalere eller hodetelefoner, fungerer som de skal.

    Det er enkelt å installere drivere med et gratis driveroppdateringsverktøy.

  10. Kjør den innebygde lydfeilsøkeren for å finne og fikse problemer som kan forårsake problemet.

    Det er to måter å få tilgang til det på:

    • Høyreklikk på oppgavelinjens lydikon og velg Feilsøk lydproblemer.
    • Fra Innstillinger, gå til System > Feilsøking > Andre feilsøkingsprogrammer, og velg Kjør ved siden av Playing Audio.
    Image
    Image
  11. Start lydtjenester på nytt. Feilsøkingen ovenfor har kanskje allerede gjort dette, men det skader ikke å gjøre det igjen manuelt, spesielt før du når det siste, destruktive trinnet nedenfor.

    Søk i Windows etter Services (eller kjør services.msc fra Kjør) og finn disse fra listen. Høyreklikk begge, én om gangen, og velg Restart for hver.

    • Windows Audio
    • Windows Audio Endpoint Builder
    Image
    Image
  12. Tilbakestill Windows 11 for å gå tilbake til standardtilstanden med Tilbakestill denne PC-en. På dette tidspunktet, etter å ha bekreftet at maskinvaren og programvaren du bruker fungerer og konfigurert riktig, er det å slette alle tilpasningene og installere Windows på nytt det siste alternativet for å fikse lydproblemer.

    For å gjøre dette, åpne Innstillinger og gå til System > Recovery > Reset PC.

    Et av alternativene under dette trinnet er å fjerne alt på datamaskinen din, inkludert alle dine personlige filer og apper. Pass på at du har prøvd alt ovenfor før du fullfører dette trinnet. Du kan også ta denne tiden til å sikkerhetskopiere filene på datamaskinen din hvis du trenger det.

FAQ

    Hvordan får jeg Windows 11-datamaskinen min til å spille av lyd fra en Bluetooth-høyttaler?

    For å aktivere Bluetooth på Windows 11, gå til Start-menyen og søk etter og velg Settings Velg Bluetooth & devices, og veksle på Bluetooth Eller velg Action Center, og klikk deretter på Bluetooth-ikonet for å aktivere Bluetooth. Når Bluetooth er aktivert, går du til Settings > Bluetooth & devices > Add device, og følg deretter instruksjonene for å pare Bluetooth-høyttaleren.

    Hvorfor fungerer ikke lydtastene på Windows 11?

    Hvis du oppdager at volumkontrollene på tastaturet slutter å fungere, sjekk datamaskinens Human Interface Device Service-tjeneste. Fra Start-menyen, søk etter og velg Services Dobbeltklikk Human Interface Device Service, og sørg for at det står Runningved siden av Servicestatus Hvis den ikke gjør det, endre Oppstartstype til Automatic , klikk deretter OK

Anbefalt: