WhatsApp-kryptering: hva det er og hvordan du bruker det

Innholdsfortegnelse:

WhatsApp-kryptering: hva det er og hvordan du bruker det
WhatsApp-kryptering: hva det er og hvordan du bruker det
Anonim

What to Know

  • Åpne WhatsApp-chat og trykk på kontaktens navn.
  • Kontaktinfo-skjermen trykker du på Encryption. Skann QR-koden. Hvis sikker, vil du se en grønn hake.
  • Hvis du ikke er i nærheten av den andre personen, kan du dele den 60-sifrede koden for å være sikker på at de stemmer.

Denne artikkelen forklarer WhatsApps ende-til-ende-kryptering og hvordan du bruker den for å sikre at meldinger og telefonsamtaler er trygge og sikre. Versjonsmerknad: Testet på Android 10, 9 og iOS 13, 12 med henholdsvis WhatsApp-versjoner 2.20.27 /2.20.21.

WhatsApp ende-til-ende-kryptering forklart

Ifølge WhatsApps FAQ-siden, "Når ende-til-ende kryptert, er meldingene, bildene, videoene, talemeldingene, dokumenter, statusoppdateringer og anrop sikret mot å falle i feil hender." Bare du og personen du kobler til kan lese tekster, se dokumenter eller høre stemmen din. Ikke engang WhatsApp kan lytte. Med ende-til-ende-kryptering har begge sider en lås og nøkkel innebygd i programvaren, som låser og låser opp samtidig i begge ender og holder nysgjerrige øyne ute.

Image
Image

WhatsApp hevder at hver enkelt chat har en unik lås og nøkkel for å holde ting trygt. Du trenger ingen spesialisert maskinvare eller programvare, og du trenger ikke å slå på noe, den er innebygd.

De gir imidlertid ett forbehold. Når du kobler til en bedrift ved hjelp av ende-til-ende-kryptering, kan alle i den virksomheten dele tilkoblingen og se meldinger. I tillegg, hvis virksomheten avtaler sin kommunikasjon til et annet selskap, kan den leverandøren være i stand til å se, lagre og få tilgang til meldinger sendt gjennom systemet deres. Hvordan dette håndteres avhenger av selskapets egne retningslinjer for personvern.

Hvordan WhatsApp ende-til-ende-kryptering fungerer

WhatsApp bruker Signal Protocol utviklet av Open Whisper Systems. Denne typen kryptering bruker en lås og nøkkel i begge ender, slik at bare de to tilkoblede personene har tilgang til dataene. Hvordan fungerer det?

Når noen åpner WhatsApp, genereres en offentlig og privat nøkkel. Alt dette foregår bak kulissene på telefonen din. Den private nøkkelen forblir lagret i WhatsApp-databiblioteket, og den offentlige nøkkelen sendes sammen med meldingen til mottakeren. Den offentlige nøkkelen krypterer meldingen før den når det tiltenkte målet. På den andre enden, når personen mottar meldingen, låser den private nøkkelen den opp. Ingen tredjepart kan fange opp disse meldingene fordi nøklene er lagret i selve telefonen. Selv om en hacker skulle bryte forbindelsen, ville de ikke ha nøklene til å låse den opp.

Hvordan bruke WhatsApp ende-til-ende-kryptering

For å bruke WhatsApp ende-til-ende-kryptering, installer WhatsApp og begynn å bruke den. Det er ingen spesielle innstillinger du trenger å bekymre deg for, og du trenger ikke foreta deg noe. Men hvis du under en tekstmeldingsøkt vil bekrefte at tilkoblingen din er ende-til-ende-kryptert:

  1. Åpne chatten.
  2. Trykk på navnet til personen du er koblet til for å åpne Kontaktinfo-skjermen.
  3. Trykk Encryption for å se QR-koden og det 60-sifrede nummeret.
  4. Hvis du er fysisk i nærheten av personen, kan du sammenligne 60-sifrede koder for å sikre at de stemmer overens. Eller du kan skanne QR-koden. Hvis sikker, vil du se en grønn hake. Nå kan du være trygg på at ingen hører på anropene eller meldingene dine.
  5. Hvis du og den andre personen ikke er i nærheten av hverandre, kan du dele den 60-sifrede koden for å være sikker på at de stemmer. For å gjøre dette, trykk på Share-knappen fra Bekreft sikkerhetskode-skjermen, og deretter kan du sende den via SMS eller e-post.

    Image
    Image

Anbefalt: