IPhone Bluetooth fungerer ikke? Prøv disse rettelsene

Innholdsfortegnelse:

IPhone Bluetooth fungerer ikke? Prøv disse rettelsene
IPhone Bluetooth fungerer ikke? Prøv disse rettelsene
Anonim

Hvis du eier en smarttelefon, er Bluetooth det som gjør at telefonen din kan snakke med andre enheter, for eksempel Bluetooth-kompatible høyttalere og hodetelefoner.

Som med nesten alle andre teknologiske standarder eller enheter, kan Bluetooth slutte å fungere til bestemte tider og under visse forhold. Her er hva du skal gjøre i slike situasjoner hvis du tilfeldigvis er iPhone-bruker.

Bluetooth vil ikke koble til? Sjekk at iPhones Bluetooth er på

Den vanligste klagen når det kommer til iPhones Bluetooth, er at den ikke vil koble til, eller pare med enheten du vil ha den til. Den andre vanligste klagen som hevder at den ikke vil forbli tilkoblet, er en utvidelse av dette problemet.

Image
Image

Det kan være flere årsaker til tilkoblingsfeil, men vi starter med den enkleste og mest åpenbare: iPhones Bluetooth er ikke slått på. Tilsvarende kan det også være enheten du ønsker å pare din iPhone med, heller ikke er i Bluetooth-modus eller ikke har Bluetooth slått på.

Forutsatt at iPhones Bluetooth ikke er slått på, er dette hva du gjør for å få den til å fungere:

  1. Åpent Innstillinger
  2. Trykk Bluetooth
  3. Sveip Bluetooth inn i den grønne On posisjon

For å pare iPhone med Bluetooth-enheten, må du sørge for at denne enheten eller enheten er synlig, noe som betyr at du må slå på Bluetooth eller sette den i oppdagelsesmodus. Avhengig av enheten din, innebærer dette enten å trykke på en fysisk knapp på apparatet eller gå til den relevante innstillingsmenyen på brukergrensesnittet.

Når dette er gjort, må du pare enheten med iPhone:

  1. Åpent Innstillinger
  2. Trykk Bluetooth
  3. Trykk på enheten du vil koble iPhone til. På bildene ovenfor er iPhone koblet til en Samsung-lydenhet.

Din iPhone skal da pares med enheten. Når du er sammenkoblet, vil du kunne gjøre det enheten er ment å gjøre. Hvis det er en lydhøyttaler, betyr det å spille musikk på iPhone-en at musikken blir hørt gjennom høyttaleren i stedet for iPhone.

Bluetooth vil ikke koble til? Sørg for at iPhone-en din ikke er for langt unna Bluetooth-enheten din

Er din iPhone og Bluetooth-kompatible enhet både i Bluetooth-modus og synlig? Fungerer Bluetooth-en din på iPhone fortsatt ikke? Vel, den nest enkleste forklaringen på hvorfor iPhone-en din ikke vil koble til, er at den er for langt unna den Bluetooth-kompatible enheten.

Image
Image

Selv om ideelle avstander kan variere med hver enhet og iPhone-modell, må du vanligvis være innenfor ti meter (dvs. 10,9 yards) for å få et godt Bluetooth-signal. Hvis du er lenger, vil du sannsynligvis få problemer med å koble til, eller du vil oppleve et sign altap hvis du allerede er tilkoblet.

Med tanke på dette bør du plassere din iPhone og den Bluetooth-kompatible enheten så nær hverandre som mulig når du prøver å pare dem, noe som øker sannsynligheten for at de lykkes med å koble til.

Bluetooth vil ikke koble til? Sørg for at Bluetooth-enheten din ikke er koblet til noe annet

En annen hovedmistenkt i "iPhone Bluetooth fungerer ikke"-mysteriet er interferens fra andre enheter. Hvis den Bluetooth-kompatible enheten allerede er koblet via Bluetooth til for eksempel en bærbar datamaskin, kan du vanligvis ikke koble iPhone til den.

Image
Image

I slike tilfeller bør du prøve å slå av Bluetooth på den forstyrrende enheten, og deretter prøve å pare iPhone med den Bluetooth-kompatible enheten. Dette skal fungere som forventet, slik at du kan bruke iPhone og enheten sammen.

I sjeldnere tilfeller bør du også prøve å slette andre enheter fra minnet til den Bluetooth-kompatible enheten, forutsatt at enheten lagrer enhetene den tidligere er paret med. Hvis du for eksempel nylig har oppgradert til en ny iPhone, kan du prøve å slette dine tidligere iPhones fra minnet til den Bluetooth-kompatible enheten. Dette har vært kjent for å løse tilkoblingsproblemer når det gjelder bilhøyttalere.

Bluetooth vil ikke koble til? Sjekk batteriet ditt

Hvis begge enhetene er i Bluetooth-modus, de er nær hverandre, og ingen andre enheter forstyrrer sammenkoblingen, er en mulighet at den Bluetooth-kompatible enheten din har lav batterilading.

Å ha et tomt batteri kan svekke Bluetooth-enhetens evne til å pare med iPhone. I slike tilfeller bør du prøve å koble den til en strømkilde, som skal gi den nok strøm til å håndtere sammenkoblingsprosessen og også la den lades opp.

Bluetooth vil ikke koble til? Start på nytt og gjenoppdag

Når ingen av metodene ovenfor fungerer, kan du også prøve to enkle, men noen ganger effektive, metoder. Prøv først å slå av og starte iPhone-en og den Bluetooth-kompatible enheten på nytt, siden den sletter gjeldende driftstilstand for begge dingsene.

Image
Image

Du kan også prøve å glemme den Bluetooth-kompatible enheten på iPhone, og deretter oppdage den igjen. Slik gjør du dette:

  1. Gå til Settings
  2. Trykk Bluetooth
  3. Trykk på i-symbolet ved siden av navnet på den Bluetooth-kompatible enheten
  4. Trykk Glem denne enheten
  5. Trykk Glem enhet

Når du har gjort dette, må du finne enheten på nytt.

  1. Sett enheten i Bluetooth-oppdagingsmodus. Se instruksjonene hvis du er usikker på hvordan du gjør dette.
  2. Gjenta trinn 1 og 2 ovenfor.
  3. Etter trinn 2 bør iPhone-en din oppdage enheten. Trykk på navnet på enheten for å koble til den.

Med visse enheter blir du bedt om å angi et passord eller en PIN-kode når du parer iPhone med den. Denne koden finner du vanligvis i enhetens bruksanvisning.

Bluetooth vil ikke koble til? Prøv en hard tilbakestilling

Som et mer seriøst alternativ til å starte begge enhetene på nytt, kan du prøve en hard tilbakestilling hvis iPhone fortsatt ikke vil koble til Bluetooth. Dette sletter det midlertidige minnet appene dine bruker, og løser dermed visse driftsproblemer.

For eiere av iPhone 8 og X, dette bør du gjøre:

  1. Trykk og slipp Volum opp-knappen på venstre side av telefonen
  2. Trykk og slipp Volum ned-knappen
  3. Hold nede Sleep/Wake-knappen på høyre side av telefonen til den starter på nytt

Eiere av tidligere iPhone-modeller bør se en tidligere Lifewire-veiledning som spesifikt omhandler hard tilbakestilling.

Når du har startet på nytt, bør du reparere iPhone med Bluetooth-enheten din, som beskrevet ovenfor.

Bluetooth vil ikke koble til? Andre alternativer

Hvis du har prøvd å reparere og tilbakestille både iPhone og Bluetooth-enhet, og du har fjernet alle andre enheter som kan forstyrre, kan det hende du står overfor et mer alvorlig problem, for eksempel et programvare- eller maskinvareproblem.

I dette tilfellet bør du prøve å kontakte Apples kundestøtte, som kanskje kan hjelpe deg med å finne og løse problemet. Alternativt kan du prøve å bestille en time i din nærmeste Apple-butikks Genius Bar.

Anbefalt: