Hva du skal gjøre når Excels TRIM-funksjon ikke fungerer

Innholdsfortegnelse:

Hva du skal gjøre når Excels TRIM-funksjon ikke fungerer
Hva du skal gjøre når Excels TRIM-funksjon ikke fungerer
Anonim

Når du kopierer eller importerer tekstdata til et Excel-regneark, beholder regnearket av og til ekstra mellomrom i tillegg til innholdet du har satt inn. Norm alt kan TRIM()-funksjonen på egen hånd fjerne disse uønskede mellomrommene enten de forekommer mellom ord eller på begynnelsen eller slutten av en tekststreng. I visse situasjoner kan imidlertid ikke TRIM() gjøre jobben.

På en datamaskin er et mellomrom mellom ord ikke et tomt område, men et tegn - og det er mer enn én type mellomromstegn. Ett mellomromstegn som vanligvis brukes på nettsider som TRIM() ikke vil fjerne, er det ikke-brytende mellomrommet.

Hvis du har importert eller kopiert data fra nettsider, kan det hende du ikke kan fjerne de ekstra mellomrommene med TRIM()-funksjonen hvis de er opprettet av ikke-brytende mellomrom.

Non-breaking and Regular Spaces

Image
Image

Mellomrom er tegn og hvert tegn refereres til med sin ASCII-kodeverdi. ASCII står for American Standard Code for Information Interchange - en internasjonal standard for teksttegn i datamaskinoperativmiljøer som lager ett sett med koder for 255 forskjellige tegn og symboler som brukes i dataprogrammer.

ASCII-koden for et uavbrutt mellomrom er 160. ASCII-koden for en vanlig plass er 32.

TRIM()-funksjonen kan bare fjerne mellomrom som har en ASCII-kode på 32.

Image
Image

Ulike typestiler støtter forskjellige serier av ASCII-koder. Standardtabellen tilbyr 127 mulige verdier; skrifttyper må minimum støtte et 127-karakters ASCII-kart for å anses som gyldig. Men "utvidede" ASCII-tegn, k alt med tilleggskoder, legger ofte til flere tegn til favorittskriftene dine. Faktisk er det ikke-brytende mellomrommet i seg selv et utvidet ASCII-tegn, mens et standardmellomrom er … vel, standard.

Removing Non-Breaking Spaces

Fjern uavbrytende mellomrom fra en tekstlinje ved hjelp av funksjonene TRIM(), SUBSTITUTE() og CHAR().

Fordi SUBSTITUTE()- og CHAR()-funksjonene er nestet inne i TRIM()-funksjonen, må formelen skrives inn i regnearket i stedet for å bruke funksjonens dialogbokser for å legge inn argumentene.

Formelen, forutsatt at dataene med ikke-brytende mellomrom er i celle A1, er:

Slik fungerer formelen

Hver nestede funksjon utfører en bestemt oppgave:

  • CHAR-funksjonen angir de relevante ASCII-kodene for de to forskjellige mellomrommene i formelen - 160 og 32
  • ERSTATT-funksjonen erstatter eller erstatter alle de ikke-avbrytende mellomrommene mellom ordene med vanlige mellomrom
  • TRIM-funksjonen fjerner de ekstra vanlige mellomrommene mellom ordene slik at setningen vises norm alt i regnearket

Gitt logikken for operasjonsrekkefølgen til Excel-formler, kaller formelen SUBSTITUTE()-funksjonen og ber den erstatte hver forekomst av CHAR(160) - det ikke-brytende mellomrommet - med et standardmellomrom, CHAR (32), inneholdt i celle A1. Deretter fjerner TRIM()-funksjonen standardmellomrom fra den erstattede strengen.

Betraktninger

Hvis TRIM() ikke kan få jobben gjort, kan du få andre problemer enn ikke-brytende mellomrom, spesielt hvis du arbeider med origin alt kildemateriale gjengitt i HTML. Når du limer inn materialet i Excel, limer du det inn som ren tekst for å fjerne bakgrunnsformatering fra strengen og fjern spesiell formatering som tegn som gjengis som hvit-på-hvitt - som ser ut som et mellomrom, men ikke er det. Se også etter innebygde faner, som kan erstattes med samme formel som ovenfor, men erstatter ASCII-kode 160 med 9.

SUBSTITUTE() er nyttig for å erstatte enhver ASCII-kode med en annen.

Anbefalt: