SAN Forklart - Storage (eller System) Area Networks

Innholdsfortegnelse:

SAN Forklart - Storage (eller System) Area Networks
SAN Forklart - Storage (eller System) Area Networks
Anonim

Begrepet SAN i datanettverk refererer oftest til lagringsområdenettverk, men kan også referere til systemnettverk.

Et lagringsnettverk er en type lokalnettverk (LAN) som håndterer store dataoverføringer og bulklagring av digital informasjon. Et SAN støtter vanligvis datalagring, gjenfinning og replikering på forretningsnettverk ved bruk av avanserte servere, flere diskarrayer og sammenkoblingsteknologi.

Image
Image

Storage Networks vs. Client-Server Networks

Lagringsnettverk fungerer annerledes enn vanlige klient-tjener-nettverk på grunn av arbeidsbelastningenes spesielle natur. For eksempel har hjemmenettverk vanligvis brukere som surfer på Internett, noe som involverer relativt små mengder data til forskjellige tider. De kan også sende noen forespørsler på nytt hvis de tilfeldigvis går seg vill.

Lagringsnettverk håndterer til sammenligning store mengder data i bulkforespørsler og har ikke råd til å miste noen av dataene. Et systemnettverk er en klynge av datamaskiner med høy ytelse. Den er egnet for distribuerte behandlingsapplikasjoner som krever rask lokal nettverksytelse for å støtte koordinert beregning og utdata til eksterne brukere.

Fibre Channel vs. iSCSI

De to dominerende kommunikasjonsteknologiene for lagringsnettverk - Fibre Channel og Internet Small Computer Systems Interface (iSCSI) - har begge dukket opp i SAN-er og konkurrert med hverandre i årevis.

Fibre Channel (FC) ble det ledende valget for SAN-nettverk på midten av 1990-tallet. Tradisjonelle Fibre Channel-nettverk inneholder spesialutstyr k alt Fibre Channel-svitsjer som kobler lagringen til SAN. Fibre Channel HBAer (vertsbussadaptere) kobler disse bryterne til serverdatamaskiner. FC-tilkoblinger gir datahastigheter mellom 1 Gbps og 16 Gbps.

iSCSI er et billigere alternativ med lavere ytelse til Fibre Channel og begynte å vokse i popularitet på midten av 2000-tallet. iSCSI fungerer med Ethernet-svitsjer og fysiske tilkoblinger i stedet for spesialisert maskinvare bygget spesielt for lagringsbelastninger. Den gir datahastigheter på 10 Gbps og høyere.

iSCSI appellerer spesielt til mindre bedrifter som vanligvis ikke har dedikerte ansatte til å administrere Fibre Channel-teknologi. Organisasjoner som allerede har erfaring med Fibre Channel kan ikke introdusere iSCSI i miljøet sitt. En alternativ form for FC k alt Fibre Channel over Ethernet (FCoE) l reduserer kostnadene for FC-løsninger ved å eliminere behovet for å kjøpe HBA-maskinvare. Ikke alle Ethernet-svitsjer støtter imidlertid FCoE.

bunnlinjen

Velkjente produsenter av lagringsnettverksutstyr inkluderer EMC, HP, IBM og Brocade. Sammen med FC-svitsjer og HBA-er selger leverandører lagringsplasser og rack-kabinetter for fysiske diskmedier. Kostnaden for SAN-utstyr varierer fra noen få hundre opp til tusenvis av dollar.

SAN vs. NAS

SAN-teknologi er lik, men forskjellig fra NAS-teknologi (Network Attached Storage). Mens SAN-er tradisjonelt bruker lavnivånettverksprotokoller for overføring av diskblokker, fungerer en NAS-enhet vanligvis over TCP/IP og kan enkelt integreres med hjemmedatanettverk.

Anbefalt: