Hvordan er Wi-Fi-repeatere og Wi-Fi-forlengere forskjellige?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan er Wi-Fi-repeatere og Wi-Fi-forlengere forskjellige?
Hvordan er Wi-Fi-repeatere og Wi-Fi-forlengere forskjellige?
Anonim

Wi-Fi-repeatere og Wi-Fi-forlengere utfører samme jobb, men gjør det på forskjellige måter. Og selv om disse enhetene ofte brukes om hverandre, er de forskjellige enheter som utfører jobbene sine forskjellig.

Hvordan er Wi-Fi-repeatere og Wi-Fi-forlengere forskjellige?

En Wi-Fi-repeater kobles til det eksisterende trådløse nettverket ditt, og sender deretter nettverket på nytt til et større område. En Wi-Fi-forlenger kobles til det eksisterende nettverket ditt via en kablet tilkobling, og kringkaster deretter nettverket til et annet område i hjemmet ditt.

Det endelige formålet med disse to enhetene er det samme, men måten de fungerer på er ganske forskjellig.

Hva er en Wi-Fi-repeater?

Image
Image

En Wi-Fi-repeater bruker sin egen innebygde trådløse teknologi for å koble til hjemmets trådløse nettverk.

Slik bruker du en Wi-Fi-repeater:

  • Koble repeateren til en stikkontakt i et hjørne av huset ditt som har et svakere trådløst signal.
  • Koble til Wi-Fi-repeateren med den bærbare datamaskinen og konfigurer den til å logge på hjemmets Wi-Fi-nettverk.
  • Repeateren kobles til nettverket ditt og sender det på nytt til et nytt, bredere område med et mye sterkere signal.

Wi-Fi-repeatere er generelt billigere enn Wi-Fi-forlengere. De er også enklere å sette opp og konfigurere fordi du kan plassere dem hvor som helst i hjemmet ditt, selv om det ikke er noen kablet nettverksport.

Ikke plasser dem for nært elektroniske enheter som sender ut mikrobølge- eller radiosignaler, fordi disse enhetene ofte forstyrrer det trådløse repeaterens signal.

Mens Wi-Fi-repeatere vil styrke Wi-Fi-signalet i et nytt område av hjemmet ditt, er det også en avveining. Den skaper et helt nytt trådløst nettverk du må koble til, og det vil redusere den tilgjengelige båndbredden til den forbindelsen med opptil 50 prosent.

Hva er en Wi-Fi-forlenger?

Image
Image

En Wi-Fi-rekkeviddeforlenger utvider også hjemmenettverket til områder av hjemmet ditt som kan ha et svakt trådløst signal. Det er imidlertid noen få svært viktige forskjeller mellom en forlenger og en forsterker.

Wi-Fi-forlengere annerledes enn Wi-Fi-repeatere:

  • Kobler til hjemmenettverket ditt via en kablet Ethernet-tilkobling
  • Utvider ditt eksisterende nettverk i stedet for å opprette et nytt trådløst nettverk
  • Lider ikke av redusert nettverksbåndbredde
  • Enkelt å sette opp og konfigurere

En Wi-Fi-forlenger er ideell for områder av huset der det trådløse nettverket ditt er helt dødt (disse er kjent som "døde soner"). Fordelen med en forlenger er at du ikke trenger et eksisterende svakt trådløst signal for at det skal fungere. Du trenger ikke noe trådløst signal i det hele tatt.

Wi-Fi-forsterkere og Wi-Fi-forsterkere

Når du kjøper en Wi-Fi-repeater eller -forlenger, kan du komme over andre begreper, som Wi-Fi-forsterker eller Wi-Fi-forsterker.

Begge disse begrepene brukes for å beskrive hele utvalget av Wi-Fi-repeatere og -forlengere på markedet. Dette er fordi begge produktfamiliene til slutt øker eller forsterker Wi-Fi-signalet.

Disse termene brukes alle om hverandre. Hvis du noen gang vil bekrefte om enheten er en Wi-Fi-repeater eller en Wi-Fi-forlenger, spør om den "rebroadcaster" en ruters eksisterende trådløse nettverk (repeater), eller om den kobles til en kablet port og oppretter en annen trådløs hotspot (forlenger).

Anbefalt: