Hva betyr fjernarbeid?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr fjernarbeid?
Hva betyr fjernarbeid?
Anonim

Fjernarbeid høres ut som en fancy jobb-fra-telefon-type jobb, men det er egentlig bare et synonym for fjernarbeid. Disse vilkårene refererer til en type arbeidsordning der en ansatt eller arbeidsgiver ikke pendler til hovedkontoret for å jobbe, men i stedet jobber hjemmefra eller et sted utenfor stedet.

Med andre ord, fjernarbeid er enhver situasjon der arbeidsoppgaver utføres utenfor det vanlige kontorstedet der en gruppe ansatte også kan jobbe. Fjernarbeid refererer imidlertid ikke til situasjoner der ansatte noen ganger tar med seg arbeid hjem eller der en ansatts jobb innebærer mye arbeid eller reiser utenfor stedet (som salg).

Image
Image

Federal Government Usage

The U. S. Office of Personnel Management and General Services Administration bruker begrepet telearbeid for føderale myndigheters rapporteringsformål og angående alle politikk- og lovsaker.

Their Telework Guide definerer fjernarbeid som:

"Arbeidsordninger der en ansatt regelmessig utfører offisielt tildelte oppgaver hjemme eller på andre arbeidsplasser som er geografisk passende for den ansattes bolig."

For å bli ansett som en fjernarbeider må den ansatte jobbe eksternt minst en gang i måneden.

Fjernarbeid er også kjent som fjernarbeid, fleksibel arbeidsordning, fjernarbeid, virtuelt arbeid, mobilt arbeid og e-arbeid. Fjernarbeid og fjernarbeid hadde imidlertid ikke alltid den samme definisjonen.

Hvordan jobbe hjemmefra

Å jobbe på et annet sted enn dine ansatte eller kolleger kan virke som en fristende idé. Tross alt rapporterer organisasjoner som har retningslinjer for fjernarbeid ofte større medarbeidertilfredshet, siden det å jobbe hjemme gir en større balanse mellom arbeid og privatliv for den ansatte.

Det er imidlertid ikke alle arbeidsgivere som støtter fjernarbeidssituasjoner. Det er flere ting du bør vurdere før du spør arbeidsgiveren din om du kan jobbe hjemmefra. Les selskapets retningslinjer om fjernarbeid før du tilbyr ideen om fjernpendling.

Hvis du ønsker å bli en hjemmearbeidende ansatt, bør du være klar over hva du kan forvente. Det er definitivt fordeler og ulemper med en fjernarbeidsstilling, akkurat som det er for vanlige arbeidsarrangementer på stedet.

Eksempler på fjernarbeid

Siden fjernarbeid er ethvert arbeid som gjøres utenfor hovedkontoret, kan det referere til en hvilken som helst jobb som kan utføres i ditt eget hjem, et annet kontorsted eller hvor som helst i verden. Her er noen eksempler på fjernarbeidsstillinger:

  • Datamaskinprogrammerer
  • Nettveileder
  • Writer
  • Administrativ assistent
  • Underwriter
  • Reiseagent
  • aksjemegler
  • Medisinsk transkripsjonist
  • oversetter

Anbefalt: