Hodetelefoner fungerer ikke? 22 måter å fikse dem på

Innholdsfortegnelse:

Hodetelefoner fungerer ikke? 22 måter å fikse dem på
Hodetelefoner fungerer ikke? 22 måter å fikse dem på
Anonim

Hodetelefoner kommer i en rekke stiler, alt fra tradisjonelle kablede hodetelefoner til dyrere trådløse Bluetooth-enheter. Funksjonene spenner fra grunnleggende funksjonalitet til avansert støyreduksjon og digital assistentintegrasjon.

Uavhengig av hva slags hodetelefoner du eier, er det imidlertid tider når noen hodetelefoner slutter å fungere. Det er mange enkle løsninger du kan prøve som vil få hodetelefonene dine i gang igjen.

Denne artikkelen tar for seg feilsøking for alle typer hodetelefoner, inkludert trådløse, standard- og øretelefoner.

Image
Image

Årsaker til hodetelefonproblemer

Tekniske problemer med hodetelefoner er like varierte som antall tilgjengelige modeller. Noen ganger fører en skadet hodetelefonkabel eller problemer med Bluetooth-tilkobling til at en hodetelefonkontakt ikke fungerer. Støyreduserende hodetelefoner, som Bose QuietComfort 35 trådløse hodetelefoner II og Microsoft Surface Headphones, synes noen ganger det er vanskelig å synkronisere lyd og video. Ofte er det frustrerende å slå støyreduksjonsfunksjonen på eller av etter hensikten.

Likevel er det mange enkle grunner til at hodetelefoner ikke fungerer som dekker alle typer hodetelefoner.

Hvordan fikser hodetelefoner som ikke fungerer

Det er en rekke tekniske problemer som hodetelefoner kan oppleve, og løsningene varierer avhengig av årsaken. For å finne ut hvorfor hodetelefonene dine ikke fungerer, gå gjennom denne serien med sjekker først, og prøv deretter de foreslåtte tipsene for å fikse ødelagte hodetelefoner.

  1. Slå på hodetelefonene. Mange øretelefoner og hodetelefoner har et innebygd batteri og vil ikke fungere hvis du kobler disse enhetene til en hodetelefon- eller lydkontakt uten å slå dem på.

    Strømbryteren for hodetelefoner er vanligvis på siden av en av øretelefonene eller en av deres flate overflater.

  2. Slå hodetelefonene av og på igjen. Dette klassiske teknologitipset fungerer med datamaskiner med feil, og det kan også fungere med hodetelefoner som ikke fungerer.

    Hvis hodetelefonene dine ikke fungerer slik de skal, slå dem av og på igjen etter at du har koblet dem til, og se om dette løser problemet.

  3. Lade hodetelefonene Noen hodetelefoner, spesielt de med forbedrede funksjoner som støyreduksjon og innebygde LED-lys, er avhengige av en ekstern strømkilde eller batteri. Hvis du ikke har brukt hodetelefonene på en stund, kan batteriet ha gått tomt og må kanskje lades.

    Lad de fleste hodetelefoner med en mikro-USB-port på en av øretelefonene.

  4. Sjekk strømkravene for USBNoen hodetelefoner kan kobles til en enhet via USB. Men hvis den USB-tilkoblingen er nødvendig for å drive hodetelefonene i tillegg til å motta lyd, kan ytelsen bli dårligere når den kobles til en frakoblet bærbar datamaskin eller en enhet med lav effekt.
  5. Sjekk USB-kompatibilitet. Selv om noen hodetelefoner kan kobles til en lydkilde via USB, støtter ikke alle enheter USB-hodetelefoner. De fleste datamaskiner skal kunne kobles til USB-hodetelefoner, men noen spillkonsoller, for eksempel Xbox One, fungerer ikke med USB-hodetelefoner.

    Hvis en enhet ikke støtter USB-hodetelefoner, er det lite du kan gjøre. Det kan være lurt å bytte dem ut med hodetelefoner som bruker enten Bluetooth eller en tradisjonell lydkontakt.

  6. Slå på Bluetooth på hodetelefonene. Hvis du bruker et trådløst hodetelefonsett, kan det hende du må slå på Bluetooth-bryteren for at den skal koble til de sammenkoblede enhetene dine.
  7. Skru opp volumet. Hvis du ikke hører noe fra hodetelefonene dine, kan det være at du ved et uhell skrudde ned volumet eller dempet hodetelefonene.

    Først skru opp volumet via hodetelefonenes innebygde volumknapper (hvis de har disse knappene). Sjekk deretter volumet på den sammenkoblede enheten.

  8. Bluetooth-hodetelefonene er vellykket med enheten. Nye hodetelefoner sender ikke lyd til enhetene dine rett ut av esken. Først må du koble hodetelefonene til smarttelefonen, PC-en eller en annen kilde.

    Bluetooth-sammenkoblingsinstruksjonene varierer avhengig av hodetelefonenes merke og modell. Finn spesifikke sammenkoblingsinstruksjoner i enhetshåndboken eller på produsentens nettsted.

  9. Koble hodetelefonene til telefonen eller datamaskinen på nytt. Fjern sammenkoblingen av hodetelefonene og sammenkoble deretter hodetelefonene med telefonen eller datamaskinen på nytt. Noen ganger kan det løse tilkoblingsproblemer ved å legge til hodetelefonene på enheten på nytt etter at du har fjernet hodetelefonene.

    For å fjerne en Bluetooth-paring på en Mac, velg System Preferences > Bluetooth > hodetelefonens navn > X > Remove For å fjerne hodetelefoner på Windows 10, åpne handlingssenteret og velg Alle innstillinger > Devices > navnet på hodetelefonene dine > Fjern enhet > Yes

  10. Koble ubrukte enheter fra hodetelefonene En måte å forhindre konflikter på er å koble fra alt du ikke bruker. Du kan vanligvis gjøre dette i den tilknyttede hodetelefonappen, for eksempel Bose Connect-appen for Bose-hodetelefoner og øretelefoner, eller bruk trinnene ovenfor på en PC eller Mac.
  11. Sjekk lydutgangen. Selv om du har koblet til hodetelefonene, kan enheten din sende lyden andre steder, for eksempel til en Bluetooth-høyttaler eller Apple TV.

    Navnet på den aktive lydutgangen vises vanligvis i appen som produserer lyden. For eksempel, i Spotify, vises navnet på lyd alternativet som grønn tekst langs bunnen av appen.

  12. Fjern den kablede tilkoblingen. En kablet tilkobling kan ofte overstyre en Bluetooth-tilkobling. Hvis du lader hodetelefonene med datamaskinen eller den bærbare datamaskinen, kan det blokkere lyd fra å strømme trådløst fra smarttelefonen eller nettbrettet.
  13. Se etter skade ved å bøye kabelen En vanlig årsak til problemer med hodetelefoner er en skadet lydkabel. For å sjekke om kabelen er skadet, ta på hodetelefonene, spill av lyd fra den foretrukne kilden og bøy kabelen forsiktig med to centimeters mellomrom fra den ene enden til den andre.

    Hvis du en kort stund hører statisk elektrisitet eller lydkilden komme gjennom, har kabelen blitt skadet på det tidspunktet og bør skiftes ut.

    Utfør kun forsiktige bøyninger for å se etter en skadet kabel. Bøy den som om du ruller den langs kantene på en liten mynt. Å bøye den skarpt til den berører seg selv kan forårsake skaden du prøver å oppdage.

  14. Prøv en annen app. Hvis du lytter til lyd fra en bestemt app, men ikke hører noen lyd, kan det være appen som er problemet. Å avslutte appen og åpne den igjen kan også fikse eventuelle feil du har opplevd.
  15. Sjekk lydkontakten. Hodetelefonkontakten på den bærbare datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen kan være ødelagt. For å se om du har en ødelagt lydkontakt, prøv flere triks, for eksempel å rengjøre lydkontakten eller bruke andre hodetelefoner eller øretelefoner.
  16. Sjekk hodetelefonene på en annen enhet. Hvis mulig, bruk hodetelefonene med en annen lydkilde for å se om hodetelefonene fungerer.
  17. Prøv andre hodetelefoner eller øretelefoner på samme enhet mens du kjører den samme appen I likhet med rådene ovenfor, kan dette finne ut hvor problemet er. Hvis du støter på det samme problemet, kan problemet være med appen eller enheten du kobler til og ikke hodetelefonene.
  18. Oppdater hodetelefonens fastvare Mange moderne hodetelefoner krever fastvareoppdateringer for å fikse feil og kjøre skikkelig. Du kan ofte laste ned og installere disse oppdateringene trådløst ved å bruke den offisielle smarttelefonappen. Mange merker tilbyr også oppdateringsfiler på deres offisielle nettsted som du kan laste ned og overføre via en USB-kabel.
  19. Oppdater operativsystemet for datamaskinen eller enheten. Installering av den nyeste OS-oppdateringen på enheten din kan forbedre kompatibiliteten med et bredt utvalg av tilbehør, inkludert hodetelefoner.
  20. Start datamaskinen, smarttelefonen eller nettbrettet på nytt. En omstart kan fikse en rekke tekniske problemer, inkludert de som er forbundet med hodetelefoner som ikke fungerer.
  21. Deaktiver Bluetooth på ubrukte enheter Hvis du paret Bluetooth-hodetelefonene dine med flere enheter, kan det hende at hodetelefonene kobles til en av disse andre enhetene i stedet for den du ønsker. For å rette på dette, slå av Bluetooth på alle de andre enhetene dine til hodetelefonene kobles til den du foretrekker.

    Du må kanskje slå hodetelefonene av og på igjen etter at du har deaktivert Bluetooth på de andre enhetene dine.

  22. Se etter driveroppdateringer. Oppdatering av drivere er et flott feilsøkingstrinn når en enhet har et problem eller genererer en feil.

Anbefalt: