Doomscrolling: The Biggest Trend of 2020

Innholdsfortegnelse:

Doomscrolling: The Biggest Trend of 2020
Doomscrolling: The Biggest Trend of 2020
Anonim

Key takeaways

  • Doomscrolling er tendensen til å fortsette å surfe eller bla gjennom dårlige nyheter, selv om informasjonen er deprimerende.
  • Eksperter sier at vi doomscroller som en måte å se etter svar for å få oss til å føle oss trygge.
  • For å slutte med doomscrolling-vanen din, må du snakke ned og være oppmerksom på forbruket ditt på internett og sosiale medier.
Image
Image

Dette året har sett mange trender – fra å bake bananbrød til å lage TikToks til overstadig seende serier som Tiger King. Men eksperter sier at en av de største trendene i 2020 som stort sett alle deltar i, er «doomscrolling».

Akten med å bla gjennom feedene dine på sosiale medier og alltid se negative nyheter – og ikke kunne stoppe – har blitt en daglig rutine for de fleste i 2020. Doomscrolling er selvfølgelig ikke en ny vane, men eksperter si at det er en som har blitt mye mer fremtredende og mye vanskeligere å stoppe i et år som 2020 med en global pandemi, raseuro og et historisk valg, der vi prøver å forstå det hele.

"Ved domscrolling har vi et partisk syn på farenivået der ute," sa Dr. Pamela Rutledge, en mediepsykolog og direktør for Media Psychology Research Center. "Du laster dette inntrykket av verden inn i hjernen din om hvor forferdelig den er, og du har ikke bevis for å oppveie det, så du får en veldig emosjonell respons."

Hva er Doomscrolling og hvorfor gjør vi det?

The Merriam-Webster Dictionary la offisielt til begrepene doomscrolling og "doomsurfing" til sin liste over "Words We're Watching" tilbake i april. Merriam-Webster definerer doomscrolling som "refererer til tendensen til å fortsette å surfe eller bla gjennom dårlige nyheter, selv om den nyheten er trist, nedslående eller deprimerende."

På vitenskapssiden sier Rutledge at doomscrolling er vår instinktive reaksjon på fare.

Image
Image

"Når vi ser noe skummelt, ser vi etter svar og sikkerhet fordi det er slik vi føler oss trygge, spesielt akkurat nå under pandemien og midt i et veldig omstridt valg der det er mange spørsmål," sa hun. «Så folk er veldig engstelige, og når du er engstelig, søker du etter informasjon for å føle deg bedre, og når det ikke finnes svar, fortsetter du å søke.»

Spesielt når det fortsatt er så mye usikkerhet rundt koronaviruspandemien og forrige ukes valg, kan det være vanskelig å finne konkrete svar i løpet av dette året. Rutledge sier at tankene våre prøver å finne disse svarene gjennom doomscrolling.

Effektene av din daglige doomscrolling-vane går utover å bare kaste bort tiden din på nettet. Rutledge sier at vanen påvirker vår mentale helse betydelig.

"Doomscrolling påvirker din mentale helse ved å overbelaste vår oppfatning av verden som skumle og negative ting. Hjernen din reagerer for å holde deg trygg, noe som betyr at angsten din øker," sa hun.

Hvordan stoppe den dårlige vanen

Siden de fleste av oss sannsynligvis allerede har høyere forekomster av angst i år, bør vi ikke dømme oss selv inn på en enda mer angstfylt vei hvis vi kan hjelpe det. For å dempe vanen med dommedagsrulling, sier Rutledge at du må være oppmerksom på formålet med søket ditt.

Som de fleste ting med sosiale medier, er det veldig overbevisende, så det er veldig viktig å være klar over hva du gjør på disse plattformene.

"Du må gå inn med det jeg tenker på som en kognitiv overstyring," sa hun. "Du må snakke ned og fokusere på hva du gjør og hvorfor. Det handler om å være klar over når du reagerer og når du er målrettet."

Det er også en god idé å erstatte rullevanen din helt, og i stedet for å ta opp telefonen for å doomscrolle, plukke opp en bok, ringe en venn eller et familiemedlem, Og hvis du bare ikke kan slippe vanen med å rulle, kan du angi en påminnelse på telefonen din om å slutte å rulle eller følge noen mer intense på sosiale feeder som minner deg på det.

Quartz Reporter Karen Ho-hvis Twitter-håndtak er Doomscrolling Reminder Lady-poster regelmessige påminnelser på Twitter-siden sin for å stoppe doomscrolling hvis du er det, og for å i stedet legge fra deg telefonen og legge deg.

Rutledge sier at generelt sett er doomscrolling ikke noe å skamme seg over siden vi sannsynligvis alle gjør det.

"Folk bør ikke slå seg selv opp over dette … dette er en veldig naturlig reaksjon," sa hun. «Som de fleste ting med sosiale medier, er det veldig overbevisende, så det er veldig viktig å være klar over hva du gjør på disse plattformene.»

Så hvis du trengte en påminnelse om ikke å doomscrolle i dag, er dette det.

Anbefalt: