Hvordan fikser du det når en Lenovo-mikrofon ikke fungerer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fikser du det når en Lenovo-mikrofon ikke fungerer
Hvordan fikser du det når en Lenovo-mikrofon ikke fungerer
Anonim

Hvis du har problemer med at Lenovo-mikrofonen ikke fungerer, kan det være en enkel løsning. Her er hva du skal gjøre når den bærbare Lenovo-mikrofonen din ikke fungerer som den skal eller ikke tar opp lyd i det hele tatt.

Årsaker til at en Lenovo-mikrofon ikke fungerer

Her er noen mulige årsaker til at mikrofonen ikke fungerer på en bærbar Lenovo:

  • Mikrofonen din er dempet.
  • En app har ikke tilgang til enheten din.
  • Manglende eller ødelagte enhetsdrivere
  • skadet maskinvare

Før du prøver noen av reparasjonene nedenfor, test mikrofonen på Lenovo-PC-en din for å finne ut kilden til problemet.

Mange av disse feilsøkingsforslagene gjelder også for hodetelefoner som ikke fungerer.

Hvordan fikser du det når en Lenovo-mikrofon ikke fungerer

Prøv disse rettelsene i rekkefølge, sjekk etter hvert trinn for å se om datamaskinens mikrofon fungerer som den skal:

  1. Slå på mikrofonen. Når du bruker mikrofonen med en app som Zoom, se etter en mute-knapp for å være sikker på at du ikke er dempet.
  2. Sjekk individuelle appinnstillinger. Se etter en lydinnstillingsmeny for å velge lydinngang og sørg for at mikrofonen er aktivert.

  3. Sjekk apptillatelsene dine. Gå til innstillingene for apptillatelser og se om appen har tilgang til mikrofonen din.
  4. Start Windows-datamaskinen på nytt. Å starte PC-en på nytt kan fjerne potensielle midlertidige feil som påvirker hvordan PC-en fungerer.
  5. Endre lydinnstillingene i Windows. Sjekk under Input i Windows 10-lydinnstillingene for å forsikre deg om at mikrofonen er slått på. Hvis du har koblet andre hodesett eller mikrofoner til PC-en din tidligere, må du kontrollere at den interne mikrofonen er satt som standard.
  6. Kjør Windows-feilsøkingsprogrammet for lyd. Gå til Windows-lydinnstillingene, og velg Feilsøking. Hvis Windows ikke løser problemet automatisk, kan det komme med forslag til ytterligere tiltak.
  7. Øk mikrofonvolumet. I lydinnstillingene velger du Enhetsegenskaper > Ytterligere enhetsegenskaper, og velg deretter fanen Levels og flytt Microphone-glidebryteren til 50 % eller høyere.

    Image
    Image
  8. Oppdater Windows-driverne. Gå til Enhetsbehandling, finn mikrofonen din og kontroller at du har de nyeste driverne den trenger for å fungere.
  9. Koble til en ekstern mikrofon. Selv om det ikke egentlig er en løsning, kan du prøve å koble til en Bluetooth- eller USB-mikrofon; denne løsningen vil imidlertid bare fungere hvis problemet ligger i den interne maskinvaren.
  10. Gjør en Windows-systemgjenoppretting. Som en siste utvei kan du prøve å gjenopprette systemet til fabrikkinnstillingene. En gjenoppretting vil tørke harddisken din, så sikkerhetskopier alt du vil beholde.
  11. Få Lenovo-tastaturet ditt reparert eller skiftet ut. Hvis du tror den interne maskinvaren er skadet og enheten fortsatt er under garanti, sjekk om du kvalifiserer for gratis reparasjon eller erstatning.
  12. Se etter maskinvareskade og reparer det selv. Hvis PC-en din ikke lenger er under garanti, og du føler deg trygg nok til å åpne datamaskinen, sjekk om den interne mikrofonledningen er koblet til hovedkortet. Koble dem til igjen eller bytt ut ledningene om nødvendig.

FAQ

    Hvor er mikrofonen på en Lenovo Thinkpad?

    Plasseringen av Thinkpad-mikrofonen vil bli beskrevet i vedlikeholdshåndboken eller brukerveiledningen. Hvis du ikke kan eller vil bla gjennom papirer, kan du finne hullet for mikrofonen enten øverst på skjermen eller mellom hengslet og tastaturet (avhengig av modell).

    Hvor er mikrofonkontakten på Thinkpad-en min?

    Plasseringen av Thinkpad-mikrofonkontakten kan variere avhengig av modell, men de fleste moderne bærbare datamaskiner bruker en kombinasjon av hodetelefon- og mikrofonkontakt. Se etter et lite hull langs den ytre kanten av den nedre halvdelen av Thinkpad, med et hodetelefonikon ved siden av.

    Hvorfor fungerer ikke den eksterne mikrofonen min på Thinkpad?

    Utens mulige maskinvareproblemer, er den mest sannsynlige årsaken at den eksterne mikrofonen din ikke har de nødvendige tillatelsene. Koble til mikrofonen, gå deretter inn i Thinkpad-innstillingene og sjekk om den har tilgang, og la den koble til om nødvendig.

Anbefalt: