Hva er ULED og hvordan fungerer det?

Innholdsfortegnelse:

Hva er ULED og hvordan fungerer det?
Hva er ULED og hvordan fungerer det?
Anonim

ULED er et akronym som står for "ultra light-emitting diodes", og refererer til teknologi laget av TV-produsenten Hisense.

Detaljene er vage

Det meste av dette akronymet refererer til LED, eller "lysemitterende dioder", en lysteknologi du sikkert er kjent med. Det er den samme LED-teknologien som finnes i moderne lyspærer til hjemmet og frontlykter til biler.

«Ultra» i ULED er et markedsføringsbegrep laget av Hisense for å beskrive en rekke internteknologi. Hisense bruker bare begrepet på sine mellomklasse- og toppklasse LED-TV-er. ULED lar deg vite at TV-en du ser på er blant selskapets beste LCD-TV-er.

Fjernsyn i Hisense ULED-serien inkluderer R8-, R9-, H8- og H9-seriene, som vanligvis selger mellom $450 og $1.250.

Image
Image

Fordi Ultra er et markedsføringsbegrep skapt av Hisense og ikke et generelt akseptert navn for en spesifikk teknologi, er betydningen underlagt selskapets innfall.

I store trekk beskriver ULED funksjoner implementert i en rekke LED-TV-er fra mange produsenter. Den inkluderer dimming av lok alt bakgrunnslys i full rekke, et bredt fargespekter, en forbedret bevegelseshastighet, høy topplysstyrke, 4K-oppløsning og en innebygd bildeprosessor som oppskalerer sub-4K-innhold til 4K-oppløsning.

ULED lover ikke en spesifikk minimumsstandard for disse funksjonene. Den definerer heller ikke hvor mange funksjoner som må inkluderes for at en TV-modell skal få ULED-merket.

ULEDs markedsføring, som refererer til "20 bildepatenter", gir inntrykk av at ULED representerer eksklusiv teknologi eller egenskaper. Det kan være sant at de spesifikke patentene som er sitert av Hisense er eksklusive, men funksjonene som finnes i ULED-TV-er finnes i TV-er fra konkurrenter. Faktisk er disse funksjonene felles for mellomstore LED-TV-er fra alle store produsenter.

Det er best å ikke overtenke hva ULED betyr i noen teknisk forstand. Ta det i stedet for hva det er: et markedsføringsmerke som brukes av Hisense for å hjelpe de beste LED-TV-ene å skille seg ut fra mengden.

ULED forteller deg ikke mye om noen spesifikk teknologi i fjernsynet, men det tydeliggjør at TV-en er en del av Hisenses flaggskip LCD-linje.

Hisense er ikke det eneste selskapet som bruker vage vilkår

Hvis alt dette høres forvirrende ut, kan du være trygg på at det er det. Dessverre er dette en del av en større trend i TV-markedet. De beste merkene bruker alle vage markedsføringsbegreper som er litt vanskelige å finne.

Samsung har QLED, som står for "quantum dot light-emitting diode." Quantum Dots er en spesifikk teknologi, men den er ikke eksklusiv for Samsung. LG bruker markedsføringsbegrepet NanoCell for å beskrive denne teknologien, som også kalles NanoIPS i selskapets skjermer.

For å gjøre vondt verre, introduserte LG QNED på CES 2021. QNED står for "quantum nano-emitting diode", som er hvordan LG markedsfører sine nye MiniLED-TVer. Det kan diskuteres om en "nano-emitterende diode" er en ting, selv om LED-ene som brukes av LGs QNED-TV-er faktisk er mye mindre enn en typisk LED.

Hva annet å vite om ULED

ULED er et begrep laget av Hisense for å beskrive en rekke teknologier i noen av LED-TV-ene.

Begrepet refererer ikke til noen spesifikke funksjoner ved en bestemt Hisense-TV, så ULED-TV-er yter forskjellig avhengig av funksjonene de inkluderer.

ULED-merket finnes imidlertid kun på selskapets dyreste LED-TV-er. Den skiller selskapets ULED-modeller fra budsjett-LED-TV-ene.

Anbefalt: