Sonys kamerasensorer kan være for store for smarttelefoner

Innholdsfortegnelse:

Sonys kamerasensorer kan være for store for smarttelefoner
Sonys kamerasensorer kan være for store for smarttelefoner
Anonim

Key takeaways

  • Rykter sier at Sony har bygget en 1-tommers smarttelefonsensor.
  • En større sensor betyr bedre bilder, men større objektiver.
  • Det kan være en kamp å bruke større sensorer uten store kamerahumper.
Image
Image

Sony kan være i ferd med å lansere en 1-tommers bildesensor for smarttelefoner. Dette kan være revolusjonerende - hvis bare produsenter kan passe dem inn.

En-tommers sensorer er små etter kamerastandarder - de finnes vanligvis i billige pek-og-skyt-men de er mye større enn sensorene som finnes i smarttelefoner. En større brikke betyr bedre bilder, men det er en grunn til at de ikke brukes i telefoner.

"Et av de største problemene for kameraprodusenter så langt har nettopp vært å finne ut måter å fysisk tilpasse teknologien i telefoner," sa Brandon Ballweg, fra fotoopplæringsnettstedet ComposeClick, til Lifewire via e-post. "Og generelt, jo større sensorstørrelsen er, desto større må linsen være."

Fitting It All In

Det er enkelt nok til å få plass til en større sensor i en telefon. Problemet er med linsene. En større sensor krever en større linse, og den linsen må vanligvis sitte lenger fra sensoren.

En 1-tommers sensor måler 13,2 x 8,8 mm. En typisk telefonsensor, som den som finnes i iPhone, kan være 7 x 5,8 mm. Det er ganske stor forskjell, og slanke telefoner som iPhone 12 har allerede problemer med å pakke inn de eksisterende kameraseriene.

"En ulempe kan være at ved å bruke en 1-tommers sensor, kan telefonprodusenter bli nødt til å øke størrelsen på "kamerastøtene" på baksiden av telefonen, sier Ballweg.

Beregningsfotografering har kommet langt, men er ingen erstatning for større sensorer, som alltid vil kunne gi bedre bildekvalitet.

Bigger is Way, Way Better

Større kamerasensorer gir mange fordeler. Den ene er at de er flinkere til å samle lys. Gitt samme antall piksler på to sensorer, kan den større ha større piksler, som er i stand til å samle mer lys. Dette hjelper virkelig i dårlig lys, hvor hvert foton teller. Større sensorer har også en optisk fordel: grunnere dybdeskarphet.

Depth-of-field (DoF) er mengden av et bilde som ser ut til å være i fokus. Med en liten sensor vises alt i fokus, fra nært til langt unna. Med en stor sensor får du en grunnere DoF, som kan gjøre bakgrunnen uskarp og få motivet ditt i fokus.

Image
Image

Moderne telefonkameraer forfalsker denne grunne DoF med dybdemoduser som oppdager motivet, og deretter uskarpe bakgrunnen. Det kan se ganske bra ut, men det er ikke helt perfekt ennå. Noe som bringer oss til…

Computational Photography

Moderne smarttelefonkameraer har én stor fordel fremfor selv de mest avanserte kameraene: de har superkraftige datamaskiner innebygd. Dette lar dem overvinne mange av ulempene med små sensorer. Nattmoduser kompenserer for de dårlige evnene til lite lys til små sensorer, dybdemoduser får motiver til å sprette, og bildestabilisering hjelper til med å presse ekstra lys inn i disse pikslene. Panoramamodus lar deg sy sammen små bilder for å lage større, og så videre.

"Beregningsfotografering har kommet langt, men er ingen erstatning for større sensorer, som alltid vil kunne gi bedre bildekvalitet," sier Ballweg. "På samme måte har databasert fotografering fortsatt en lang vei å gå for å jevne ut de noe hyppige feilene du får med teknologien, som å uskarpe deler av et bilde som skal forbli i fokus."

Fremtiden

Å bringe større sensorer til smarttelefoner kan utgjøre reelle forskjeller, men kanskje bare for mer spesialiserte modeller. Det utelukker iPhone, som er omtrent så massemarked som den blir. Men kanskje det er plass til en hybrid, en telefon/kamera som tilbyr sensor- og objektivytelsen til et vanlig pek-og-skyt-kamera, men med datamaskinens hjerne til en telefon?

Sony har allerede prøvd det med Xperia Pro, en telefon designet for å brukes som skjerm for profesjonelle videokameraer.

"Jeg er ingen ekspert på mobiltelefonmarkedet, men jeg kan tenke meg at denne typen eksperimenter vil fortsette," sa Lensrentals videomarkedsføringsstrateg Ryan Hill til Lifewire via e-post, og svarte på spørsmål om Xperia Pro. "Jeg tror fotografer og videografer er fornuftige som spesialiserte kunder å forfølge. Jeg er bare ikke klar over noen produkter som virkelig har lykkes med dette målet."

Kanskje hybridkameraer kan bli mer populære ettersom fotografer som er trent på smarttelefoner ser etter noe bedre, men med all den komforten de er vant til? Det ville vært ganske søtt.

Anbefalt: